Toyota Camry Hybrid 2019 - Flottások figyelem!

„There is new fish in town!” A stílusos megjelenést magas szintű komforttal, fejlett aktív biztonsági rendszerekkel és a legújabb generációs öntöltő hibrid hajtáslánccal ötvöző, új Toyota Camry Hybrid újraírhatja az európai flottapiacot. 

1982-es bemutatása óta a Toyota Camryt több mint 100 országban árusították, s eddig mintegy 19 millió példány fogyott belőle. 700.000 darabos éves eladásával pedig továbbra is a világ legkelendőbb D/E kategóriás szedánja, nem mellesleg számtalan nemzetközi díjat és elismerést gyűjtött be a nyolc generáció. Az aktuális piaci változás, ami a dízelmotorokat sújtja, kikövezte az utat az új Camrynek, hogy 14 év után ismét bemutatkozzon Nyugat-Európában. Ráadásul nagy teljesítményű, öntöltő környezetbarát hibrid hajtásláncával az új Camry Hybrid egyedülálló ajánlatnak számít az osztályában.
Az új Camry olyan alapvető értékekre épít, mint a szegmensben kiemelkedő QDR (minőség, tartósság, megbízhatóság), a csendesség és a kifinomult vezethetőség – mindezt teljesen megújult külsővel és belsővel, magas szintű kényelemmel és helykínálattal, valamint csúcsminőségű hajtás-technológiával kiegészítve.
A TNGA-bázisú GA-K platformra épülő Camry stílusa merész és feltűnő, karosszériáján harmonikusan keverednek a sportos élek és a sima lemezfelületek. Az orrát a „katamarán” lökhárító uralja: körülbelül úgy néz ki, mint egy vadnyugati mozdony minden akadályt félresöprő tolólapja. Ennek sarkain ülnek a keskeny Hi-LED-es fényszórók. Oldalnézetből az alacsony gépháztető, övvonal és tetőív triója nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Camry súlypontja alacsonynak tűnjön, miközben a hátsó sárvédők felett kidomborodó vállai és szélekre húzott hátsó lámpák az autó szélességét, dinamikus kiállását hangsúlyozzák.
Az új Camry belseje jól ötvözi a modern dizájnt az ergonómiával, a letisztult elrendezés, a finom textúrák, anyagok kellemes atmoszférát teremtenek. A vezetőközpontú műszerfal mellett az audiorendszer, a klímaberendezés vezérlője és az információs-szórakoztató rendszer 8 colos képernyője észrevétlenül simul bele a középkonzol teljesen sötét, zongoralakk fekete felületébe, utóbbi jeleníti meg a Toyota Touch® 2 multimédiás rendszert. Emellett még egy 10 colos head-up kijelző is gondoskodik a pilóta informálásáról.

A rugalmasan alakítható padlólemeznek köszönhetően a térkínálat is kiváló, ráadásul az első üléseket is teljesen áttervezték, ezáltal kényelmesebbekké váltak, oldaltartásul pedig határozottabb lett. Hátul kétféle kialakítást valósítottak meg a tervezők: 60:40 arányban osztottan dönthető támlákkal, illetve 40:20:20 arányban osztott, elektromosan állítható, széles fejtámaszokkal felszerelt ülésekkel. Utóbbihoz széles kartámasz is jár. Mindezen túl a vásárlók kétféle belső színvilág és bőr vagy szövetkárpitozás közül választhatnak: bézs (bőr), sötétszürke szőnyeggel és a műszerfal felső részénél kétféle árnyalatú bézzsel; valamint fekete (szövet vagy bőr), amely hangsúlyosan kiemeli a kabin szaténkróm betétjeit. Elérhető még a szintén új tigrisszem dekoráció is: ennek mintája, mélysége és fényessége a látószög függvényében változik, éppen úgy, mint a tigrisszem drágakőé. Mivel a kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztés csak kevés helyet vesz el a csomagtérből, az új Camry rakterének befogadóképessége 524 liter.
toyotacamryhybrid2019kAz új Camry Hybrid 2,5 literes, öntöltő hibrid hajtáslánca a hatékony üzemanyag-felhasználást alacsony károsanyag-kibocsátással és halk működéssel kombinálva valósítja meg, ráadásul mindezt magasabb teljesítmény és a korábbinál jobb rugalmasság mellett. A környezetbarát hajtómű maximális teljesítménye 218 lóerő, miközben CO2 kibocsátása alacsonyabb 98 g/km-nél, átlagfogyasztása pedig 4,2 liter 100 kilométerenként. Az erőforrás felsorakoztatja a Toyota legfejlettebb technológiáit: a szívó- és kipufogóoldali Dual VVT-i vezérlést intelligens, elektromotoros VVT-iE vezérléssel kiegészítve, és a D-4S közvetlen befecskendezést. A hibrid rendszer része még az új szekvenciális Shiftmatic sebességváltó is, amivel a vezető a középkonzolon lévő karral egy hatfokozatú automata váltómű működését imitálhatja.
toyotacamryhybrid2019fMindezen túl a TNGA GA-K padlólemez magas szintű menetkomfortot és dinamikát kínál. Sokat nőtt a torziós merevség, új a hátsó multilink felfüggesztés, s lényegesen alacsonyabb az elődjénél a súlypont. Szintén fontos szerepet játszik a Camry kezes viselkedésében az új fejlesztésű, négypontos motortartó rendszer, amely jelentősen csökkenti az aggregát rezgéseit. Az elöl MacPherson, hátul kettős keresztlengőkaros tagokból álló futómű kiváló stabilitást eredményez.
toyotacamryhybrid2019aFeltétlen említést érdemel még, hogy a Camry aktív és passzív biztonsági rendszerek széles skáláját nyújtja. Minden modellhez alapáron jár a ‘Toyota Safety Sense’ csomag, olyan aktív biztonsági technológiákkal, amelyek a forgalomban hatékonyan segítik az ütközések elkerülését. Ennek érdekében egy kamera és egy milliméteres hullámhosszú radar is együtt dolgozik. Széria többek között a gyalogosfelismerő ütközés-megelőző, az adaptív sebességtartó automatika, a kormányzásba is beavatkozni képes sávelhagyásra figyelmeztető segéd, az automatikus távfény-vezérlő és a jelzőtábla-felismerő. A kibővített vezetéstámogató és biztonságnövelő rendszer része a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, a parkolóradar, a tolatókamera (parkolási segédvonalakkal), valamint a teljes körű fék- és kipörgésgátló felügyeleti rendszer.
toyotacamryhybrid2019bAz új Camry érkezésével nemcsak a Toyota európai hibrid kínálata bővült immár nyolctagúra, hanem a japán limuzin a flottapiacot is alaposan átrendezheti. Nagy teljesítményű, öntöltő környezetbarát hibrid hajtásláncával mindenesetre figyelemre méltó ajánlat.