Honda HR-V 2021 e:HEV - Tökéletes egyensúly

Az új Honda HR-V e:HEV hajtáslánca a teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság tökéletes egyensúlyát nyújtja a pilóta számára, így a jövő év elején érkező kompakt szabadidő-autó roppant versenyképesnek ígérkezik. 

A Honda bejelentette, hogy a vadonatúj HR-V kizárólag a hibrid e:HEV rendszerrel lesz kapható, melynek tervezőit a márka F1-es versenyautója, illetve a Formula1 Hybrid Power Unit inspirálta. Persze a Honda nemcsak az autóversenyzés királykategóriájában szerzett hatalmas tapasztalatát kamatoztatta a HR-V hajtásláncának tervezésekor, hiszen 1999-ben a japán óriás kínált elsőként sorozatgyártású hibrid autót Európában, az Insight „személyében”. Az IMA (Integrated Motor Assist) rendszerben egy integrált villanymotor adott teljesítménytöbbletet a belső égésű erőforrásnak, fékezéskor pedig visszanyerte az energiát, ezáltal takarékosabbá téve az áramvonalas modellt. Ez persze csak a hibridfejlesztés első lépése volt melynek nyomán ma már kétmotoros e:HEv rendszer dolgozik a Jazzben és a CR-V-ben, s hamarosan a vadonatúj HR-V is megkapja ezt a hatékony megoldást.
Az e:HEV alapja két kompakt, ám nagy teljesítményű villanymotor, ezekhez kapcsolódik a másfél literes, DOHC-vezérlésű, benzines i-VTEC egység. Energiaforrásként egy lítium-ion akkumulátorcsomag szolgál, az erőátvitelről innovatív, fix áttételű nyomatékelosztó gondoskodik, a teljesítményleadást pedig intelligens vezérlőelektronika szabályozza.
Hasonlóan a Jazz-hez, az új HR-V esetében is alacsony fogyasztásra számíthatunk, különösképp, hogy az égési folyamatot és az tápellátó egységet (IPU) is optimalizálták a Honda mérnökei. Emellett 48-ról 60-ra növelték az akkumulátorcellák számát, így több energia tárolható, illetve nagyobb elektromos teljesítmény használható fel a 80 kW-os Jazz-hez viszonyítva. Jóllehet, az akkumulátorcsomag nagyobb lett, ez nem érinti a belsőtér helykínálatát, ugyanis mindent gondosan elrendezett a fejlesztőcsapat. További fontos eltérés, hogy rövidebb lett a villanymotor és a kerekek közötti áttétel, ezáltal még dinamikusabb és rugalmasabb lehet az új HR-V.

A 131 lóerős csúcsteljesítménynek és a 253 Nm-es maximális forgatónyomatéknak hála, mindössze 10,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra a HR-V, miközben vegyes üzemben 122 g/km- szén-dioxid kibocsátást ígér a Honda, ami 5,4 l/100 km átlagfogyasztás jelent - WLTP szabvány szerint.
hondaHR VeHEV2021dzA három menetüzemmódot biztosító, teljesen észrevétlenül kapcsoló vezérlőelektronika garantálja az optimális teljesítményt mind városi mind városon kívüli használat esetén is. Az intelligens Electronic Control Unit (ECU) automatikusan, a helyzetnek megfelelően vált az elektromos (Electric Drive), a hibrid (Hybrid Drive) és a belső égésű (Engine Drive) üzemmód között attól függően, hogy melyik a legtakarékosabb üzemmód az adott körülmények között.
hondahrv2021ehev01Ha az autó állandó sebességgel halad (pl. autópályán), akkor a belső égésű motor gondoskodik a hajtásról, ugyanis ez a leghatékonyabb üzemmód ilyen körülmények között. Amennyiben a vezető erőteljesen gyorsít, például előzésbe kezd, a villanymotor is bekapcsolódik. Hibrid üzemmódban a benzines motor termelte áramot – egy generátor révén – az akkumulátorok töltésére is fordíthatja a rendszer. Amikor viszont a sofőr – az üzemmódkapcsolóval – a Sport programot aktiválja, még dinamikusabbá válik az autó viselkedése, míg ECON állásban a légkondicionáló és a gázreakció is „lebutul”, hogy a lehető legkevesebbet fogyassza a HR-V. Normál üzemmódban a „két világ között egyensúlyoz” a vezérlés, de a felhasználó természetesen bármikor válthat az üzemmód-kapcsolóval.
hondahrv2021ehev02Hogy az EV-élmény teljes legyen, a sofőr azt is meghatározhatja, hogy mennyire lassuljon a kocsi, azaz milyen szintű legyen az energia-visszatáplálás, ha lelép a gázpedálról. A „motorfék” ereje a kormány mögött elhelyezett kapcsolófülekkel szabályozható, természetesen a vezető kedvének, illetve az aktuális időjárási és útviszonyoknak megfelelően.
hondaHR VeHEV2021csTovábbi pozitívum, hogy az üzemmódok közötti átállást és a motor – áramtermelés miatti – indítását tulajdonképpen nem is veszik észre az utasok. Ráadásul nincs szükség konnektorra, illetve töltésre, a hibrid HR-V megalkuvás nélkül használható a mindennapokban az elektromos autókra jellemző teljesítménnyel, takarékossággal, ugyanakkor rendelkezik a hagyományos benzines vagy diesel meghajtású autók rugalmas használhatóságával. A vadonatúj HR-V e:HEV 2021 második felében debütál az öreg kontinensen. A vásárlók a Honda honlapján www.honda.hu/hr-v-hybrid-hirlevel jelezhetik érdeklődésüket a modell iránt, akár már most.

Pin It