Volkswagen T-Roc

Are you Ready to Roc?

Akár kétszínű fényezéssel és opcionális 4MOTION összkerékhajtással érezik meg a Volkswagen szabadidő-autó offenzívájának legújabb mérföldköve, a maximálisan személyre szabható és tökéletesen hálózatba kapcsolt T-Roc. Mellesleg még jól is néz ki! 

Ugye, nem lepett meg senkit, hogy a Volkswagen-konszern, illetve -márka egy újabb szabadidő-autót dob piacra? A T-Roc ugyanis abba a kompakt (vagyis alsó közép-) SUV-kategóriába érkezik, mely a szakértők becslése szerint a következő tíz évben majdnem a duplájára nő. Így – méreteinél és kialakításánál fogva - a wolfsburgi újdonság a legkülönbözőbb korú és családi állapotú ügyfelek számára lehet vonzó, az egyedülállóktól kezdve az „üres fészkes” szülőkig bezárólag; miközben sportosan modern designjával a német márka új formai irányvonalának egyik első képviselője.
Bizony, a Volkswagen formatervezőivel történt valami, s a legújabb modelljeik már nem nevezhetők az unalom és az egyhangúság szinonimáinak. A T-Roc például nevéhez méltón „megmozgatja” az emberek fantáziáját: akár kétszínű fényezéssel – kontrasztárnyalatú tetővel, A-oszlopokkal és külső tükörházakkal - is rendelhető lesz. Ám ettől függetlenül is lendületes és fiatalos a megjelenése, s több stíluselem is meghatározza az ötüléses autót. Ilyen például elöl a kettős fényszórókat magába integráló, széles hűtőrács és a módosított világítási kép, utóbbi még éjszaka is összetéveszthetetlenné teszi a T-Roc-ot. Aztán ott a tetővonal telkes hosszában végigfutó, markáns krómelem, mely nemcsak megnyújtja az autó sziluettjét, hanem egy igazi kupéformára emlékeztet. Nem utolsósorban pedig sötét színű műanyagbetétek fokozzák a terepjárós arculatot, illetve megvédik a karosszériát az apróbb sérülésektől.

A belső szintén a dinamikus, modern külsőhöz igazodik: amellett, hogy robusztus szabadidő-autós érzést kelt az utasokban, modern felületkezelés jellemzi. Mivel az T-Roc-ot a Tiguan alá pozicionálja a gyártó, illetve - nagyobb testvéréhez hasonlóan - a Moduláris Keresztmotoros Platformra épül (Modularen Querbaukasten, MQB), helykínálata akár családok számára is (több, mint) kielégítő. Jól példázza ezt a csomagtartó mérete is: amennyiben mind az öt ülőhely foglalt, akkor a hátsó ülések háttámlájának felső pereméig pakolt csomagtartó befogadóképessége 445 liter. Természetesen bővíthető, s a raktér kapacitása elérheti akár az 1290 litert is.
Volkswagen T Roc 1Közben az Active Info Display digitális műszeregység és a választott infotainment rendszer együttese egy teljesen interaktív és digitális környezetet eredményez. Elég egy okostelefon, és a Volkswagen Car Net jóvoltából online szolgáltatások és alkalmazások széles körét használhatja a tulajdonos, ráadásul a telefonját vagy médiagyűjteményét is integrálhatja az autó rendszerébe. Ezenkívül a Volkswagen az új T-Roc-ban is kínálja a Security & Service (biztonság és szerviz) csomagot, amely többek között a Segélyhívás, az Automatikus Baleseti Jelentés és a Műszaki Segélyhívás „funkciókat” tartalmazza.
Volkswagen T Roc 4Fontos még megemlíteni, hogy már a T-Roc nevű alapkivitel fedélzetén is megtalálhatók az olyan csúcstechnikájú rendszerek, mint a City vészfékező funkciót és gyalogosfelismerést is magában foglaló Front Assist környezetfigyelő rendszer, a másodlagos ütközésvédelem, valamint a Lane Assist sávtartó rendszer. Szintén alap a légkondicionáló, a Composition Colour infotainment rendszer, a LED-technikájú hátsó lámpatestek, az alsó védőlemezre hasonlító karosszériaelem (fekete színben) és a lökhárítóba integrált LED-technikájú nappali menetvilágítás.
Volkswagen T Roc 13Vezetői segédrendszerei jóvoltából egy külön ligában játszik a szegmensén belül a T-Roc. A korábban említett „asszisztenseken” túl opcionálisan további tíz segédrendszerrel specifikálható. Ezek között megtalálhatjuk az ACC adaptív sebességszabályzót, a Rear View tolatókamerát, a sávváltást segítő rendszert a Rear Traffic Alert hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel együtt, a Blind Spot Monitor holttérfigyelőt, a torlódásasszisztenst és az Emergency Assist vészhelyzeti asszisztenst.
Volkswagen T Roc 7Akárcsak a nagyobb Tiguan, az új T-Roc is hatékony turbófeltöltéses motorokkal – három benzinmotorral (TSI) és három dízelmotorral (TDI) – kerül piacra. Ezeket részben elsőkerékhajtással és manuális váltóval kínálja a gyártó, részben pedig elsőkerék-hajtás vagy 4Motion összkerék-hajtás és hétfokozatú DSG váltó kombinációjával kínálja a gyár.
A Volkswagen új modellje friss lendületet hoz a kompakt szabadidő-autók kategóriájába, ugyanakkor funkcionalitásával, menetdinamikájával és technikájával az összes jó Volkswagen-értéket megtestesíti. Egy olyan autó, amely a városok világában éppúgy otthonosan érzi magát, mint az úttalan utakon.

 

A Volkswagen-bemutatóinkat a Csermely és Társa Kft. támogatja:

csermelyostermelo2

Pin It