Abarth 595 2021 - A skorpió nevében

by Mészáros Gergely

Új év, új 595-ös sorozat: az Abarth a 2021-es modellévre kívül-belül felfrissítette zseniális és élménydús kisautójának kínálatát, többek között új színekkel, kárpitokkal és műszaki megoldásokkal csavarva el a vásárlók szívét. A teljesítmény, a stílus és a skorpió nevében. 

Folytatódik az Abarth sikersztorija, a tavalyi két spéci – az 595 Monster Energy Yamaha és az 595 Scorpioneoro – széria után máris újra mar a skorpió, ezúttal az 595 paletta újul meg. A frissített 595, Turismo, Competizione és Esseesse modellek az új színeknek, anyagoknak és fejlett technikáknak hála, még jobban hangsúlyozzák az olasz márka karakterét, „robbanásveszélyes” előadásmódjukkal, játékos stílusukkal és nem utolsósorban tiszteletlen kipufogójukkal tovább növelik a vonzerejüket. Amilyen aprók, annyira tele vannak a vezetés örömével, igazi gyöngyszemnek számítanak az uniformizált világunkban.
A ferdehátú és kabrió kivitelben egyaránt választható Abarth 595 „választék” eddig sem volt híján az erőnek, a négy különböző verzió a 145-től 180 lóerőig tartó teljesítményskálát fedi le, természetesen mindegyik Euro 6D Final kompatibilis.
A belépőszintet az 595 jelenti, mely a 145 lóerős csúcsteljesítményével remek, a skorpió emblémás autókra jellemző vezetési élményt és szórakozást garantál. Hogy nagyobbat szóljon, a „Sport mode” üzemmód-választó gombot átnevezték, mi másra, mint „Skorpió módra”. Ennek megnyomása befolyásolja a nyomaték leadását, a szervokormány kalibrálását és a motor gázreakcióját, a kis Abarth élesebbé válik. Széria benne még a 7 hüvelykes érintőképernyős rádió, speciális indulási és leállási grafikával. Opcióként Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis a rendszer. Mivel már a 145 lóerővel is nagyon megy, ezért nagy teljesítményű fékrendszerrel szerelték fel, elöl 284 milliméteres szellőző, hátul 240 milliméteres tárcsákkal.

Második lépcsőfokként a Turismo következik, ebben az 1.4 literes T-JET benzinmotor maximális teljesítménye 165 lóerő. Ahogy a neve is mutatja, a Turismo az olasz granturismók jellegzetes értékeit követi, szemet gyönyörködtető megjelenése mellé kényelmes és nívós berendezés társul, többek között exkluzív bőrülésekkel és színekkel. Vagyis azoknak szól, akik szeretnek kitűnni az átlagból és bátran élni, de kötődnek a városi léthez.
abarth595competizione2021Jön a Competizione, dehogy jön, egyenesen száguld a négykerekű „kisördög”, 180 lóerejével azoknak a teljesítmény-, és sportcentrikus pilóták kedvence, akik utálják a korlátokat, s országúton és pályán is ugyanúgy elemükben vannak. Legfőbb újdonsága a matt Rally Blue fényezés, mely az 1970-es évek sztárját, a FIAT 131 Abarth Rallyt idézi, míg a 17 colos könnyűfém felnijének tervezőit az 1990-es Lancia Delta rally Integralék ihlették meg. Nem rossz kombináció, ugye?! Utasterében nemes Alcantarával burkolt műszerfal, szénszálas sebességváltó és kívánatos bőrülések várják az utasokat, meg persze az elmaradhatatlan „Skorpió mód”. A csúcskategóriás Esseesse ezt már „csak” egy titán csövekből álló Akrapovič-kipufogóval tudja megfejelni, na, az lehet az igazi gyönyör.
abarth595competizione2021lValamennyi változat mechanikus sebességváltóval van ellátva, ám extraként robotizált szekvenciális egységgel is kérhető – kormány mögötti váltókarokkal. A Competizione és az Esseesse ezen túl, a Garrett GT1446 turbó mellé, Koni FSD lengéscsillapítókat, Brembo fékrendszert és mechanikus önzáró differenciálművet is ajánl, utóbbi nagyban javítja a tapadást rossz körülmények között és egyenetlen aszfalton.
abarth595esseesse2021dFeltétlen említést érdemel az ugyancsak alap Uconncect rendszer, a némi felárért választható kifinomult, mégis erőteljes BeatsAudio hangrendszer, és a nyomásmérő fehér, egyértelmű leolvashatóságot biztosító háttérvilágítása.
abarth595turismo2021aA 2021-es Abarth 595 sorozat nem nagy „dolog”, ám annál élvezetesebb. Személyiségükkel képesek meghódítani bárkit, ha valakit nem hat meg a látványuk, az hallgassa meg a hangjukat. Tuti szerelem!