Dacia Bigster Concept - Felsőbb osztályba lép

by Mészáros Gergely

Erős és hatékony üzleti modelljére építve új fejezetet nyit a Dacia a történetében: miközben megmarad az eredeti hitvallása mellett, a Bigster koncepcióval a határokat feszegeti, s a C-szegmensben kalandozik. Következnek a részletek!

Ahogy a Renault, úgy a Dacia is ismertette az ötéves tervét a Renaulution stratégia keretében, nagy meglepetést azonban nem okozott: „a Dacia marad Dacia, mindig megbízható, hiteles és a legjobb ár-érték arányú” márka, mely a most létrejött, Ladával közös üzleti egységből tovább növelheti hatékonyságát és versenyképességét. Nézzük, hogy miként!
Az elmúlt 15 évben a Dacia következetesen korszerű és tetszetős, ugyanakkor egyszerű járműveket dobott piacra a Groupe Renault és a Renault Nissan Mitsubishi Alliance bevált technikájára támaszkodva. 44 országban több mint 7 millió járművet értékesített, típusaik közül nem egy bestsellerré vált, így például a Duster és a Sandero is. Az óvatos modellpolitika, a takarékos és fegyelmezett tervezés és költség alapú megközelítés nem fog változni, sőt, a vadonatúj CMF-B platform azt is lehetővé teszi, hogy a Dacia és a Lada az általuk eddig használt négy padlólemezt 1-re, a meglévő 18 karosszériatípust pedig 11-re csökkentse. A CMF-B „alap” az alternatív energiájú és hibrid motoros verziók bevezetését is garantálja, illetve már 2021-ben megérkezik a kereskedésekbe az új Sandero és Logan, továbbá a teljesen elektromos városi autó, a Spring. 2025-ig még három új típus várható. Eközben a Bigster belép a C-szegmensbe.
Ezzel el is érkeztünk a fő attrakcióhoz, a 4,6 méter hosszú, tágas és robusztus, poros utakra szánt terepjáró koncepcióhoz, mely a Dacia elveihez hűen, nem szeretne se több, se kevesebb lenni, mint, ami nélkülözhetetlen. Vagyis hiába lép felsőbb osztályba, az ára nem követi azt, hanem olcsóbb lesz a vetélytársainál – egy kategóriával.

Egyszerű, őszinte és hiteles – a Bigster nem az a megjátszós fajta, pontosan olyan egyszerű vonalvezetésű, modern alapokon nyugvó szabadidő-autó, amit a román márkától elvárunk. Nagyvonalú külső méretei bőséges helykínálatot ígérnek, az Y-alakú menetfényei pedig kiemelik az autó merész és határozott karakterét. A sötétzöld fényezés ugyancsak hozzájárul a SUV határozott, bátor fellépéséhez, nincs rajta semmi felesleges csillivilli és sallang, króm díszek, sem alumínium; az összes külső elem újrahasznosított műanyagból készült.
daciabigsterconcept2021fA végleges, sorozatgyártású változat alternatív és hibrid hajtáslánccal is megvásárolható lesz, vagyis tökéletesen szinkronban lesz mind a szabályozásokkal és a vásárlók elvárásaival. „A Dacia Bigster Concept megtestesíti a márka fejlődését. Nélkülözhetetlenség, egy kis frissességgel és outdoor szellemiséggel megáldva. A Daciánál hisszük azt, hogy egy autó lehet egyszerre vonzó és mégis elérhető, erre pedig ez az autó a bizonyíték” - mutatta be Alejandro Mesonero-Romanos, a Dacia tervezési igazgatója a tanulmányt.
daciabigsterconcept2021gS ahogy a Bigster koncepció is mutatja, a Dacia még mindig valódi, sallangmentes élményt kínál a vevőknek, az eddiginél is jobban megtestesítve a mobilitás szabadságát. Egyúttal racionális döntést és vásárlást jelent. „A Dacia marad Dacia; mindig megbízható, hiteles és a legjobb ár-érték arányú ajánlatokat kínálja az okos vásárlók számára. A Dacia-Lada üzleti egység létrehozásával teljes mértékben kihasználjuk a CMF-B moduláris platformot, növeljük hatékonyságunkat és tovább növeljük termékeink versenyképességét, minőségét és vonzerejét. Mindenünk megvan, amire szükségünk van, hogy a márkát egy magasabb szintre emeljük, ehhez az utat pedig a Bigster Concept fogja mutatni” – foglalta össze a Renaulution lényegét Denis Le Vot, a Dacia és a Lada márkák vezérigazgatója. Na, ennyit a Daciáról, viszlát!