Mercedes-Benz C-osztály 2021 - Kitolva a határokat

by Mészáros Gergely

Az akár 100 kilométeres elektromos hatótávja és az új hátsótengely kormányzása csak a jéghegy csúcsa. A Mercedes-Benz C-osztály legújabb nemzedéke ugyanis minden szempontból kitolta a határait. Következzenek a részletek!

4751 milliméteres hosszúságával és 1820 milliméteres szélességével, mind a limuzin, mind a T-Modell jóval nagyobb az elődeiknél. A tengelytávjuk szintén megnőtt 25 milliméterrel, immár 2865 milliméteres, elöl és hátul egyaránt nagyobb helykínálatot biztosítva az utasoknak. Ugyanakkor az új C-osztály a magabiztos arányaival már álló helyzetben is dinamizmust sugároz, rövid első és hátsó túlnyúlásával, valamint hátratolt kabinjával a klasszikus sportmodelleket idézi elénk. A sportos látványhoz a korábbinál szélesebb nyomtávok és a nagyméretű, 17-19 colos kerekek is hozzájárulnak, miközben elöl a márka jól ismert hűtőmaszkja trónol – alapesetben központi csillaggal és lamellákkal. Avantgarde kivitel esetén további díszítő elemek, többek között króm keretek emelik a karosszéria fényét, az AMG Line kivitel pedig a gyémántmintás hűtőrácsával sugároz exkluzivitást. Hátul a kétrészes lámpatestek jelentenek érdemi újdonságot, ezen túl a színpalettán is szerepelnek új árnyalatok. Feltétlen említést érdemelnek még a szériafelszereltség részét képező LED High Performance fényszórók, valamint az opciós DIGITAL LIGHT technológia. Utóbbi olyan kunsztokat is tud, hogy útfelújítások esetén az úttestre világít egy tájékoztató jelzést a jármű szélességéről, így a vezető a szűkebb helyeken is nyugodtan vezethet. A C-osztály a nagyobb méretei ellenére változatlanul kiváló légellenállási együtthatóval rendelkezik: 0,24 a szedán, illetve 0,27 a kombi esetében.
A két részre osztott műszerpult nemcsak a jobb térérzetet garantál, de látványra is kifejezetten kellemes, elsősorban a szárnyat mintázó, laposabb légbeömlőknek és látványos díszbetéteknek is helyet adó szekciónak köszönhetően. A pilóta felé forduló műszerfal és központi kijelző ugyanakkor sportos húrokat penget, amihez az Avantgarde kivitel légiesen könnyed megjelenésű sportülései ugyancsak hozzájárulnak. A különleges kiképzésű fejtámlák viszont maradéktalan kényelmet nyújtanak. A kellemes atmoszférát LED-es hangulatvilágítás fokozza, a különálló, lebegő hatást keltő, klasszikus körműszereket felvonultató műszercsoport pedig kiváló tájékoztatást ad. Opcionálisan - 10,25 helyett - 12,3 colos kivitelben is elérhető.

Az új S-osztályhoz hasonlóan a C-osztályban is az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) központi rendszer második generációja dolgozik, így a belső tér még digitálisabbá és intelligensebbé vált. Mivel szoftveres és hardveres támogatásban is hatalmas előrelépések történtek, gyorsan és egyértelműen kezelhető az autó, ráadásul klasszikus, sportos és diszkrét stílusban is személyre szabható. A nagyfelbontású, kontrasztos kijelzőn teljes képernyős navigáció segíti a tájékozódást. A továbbfejlesztett „Hey Mercedes” beszédvezérlés nem csak minden eddiginél interaktívabb, de az online kapcsolat révén tanulásra is képes. Az MBUX Smart Home funkciójával a C-osztály hozzáférést kínálhat az okosotthonok egyes funkcióihoz: állíthatjuk vele a hőmérsékletet, kapcsolhatjuk a lámpákat, a redőnyöket, nyithatjuk a garázsajtót, a mozgásérzékelők és a kamerarendszer pedig tájékoztathat minket a várt vagy nem szívesen látott látogatókról. Az opcionálisan elérhető kiterjesztett valóság (Augmented Video) funkció pedig az első kamera képét vetíti ki a központi kijelzőre, amelyet aztán kiegészítő virtuális adatokkal lát el, például nyilakkal irányítja a navigációt, élő kameraképen jeleníti meg a közlekedési lámpákat vagy akár a házszámokat, illetve segíti a megfelelő sáv kiválasztását is. Az MBUX rendszer vezeték nélkül, „Over-the-air” (OTA) frissítésekkel válik folyamatosan naprakésszé és egyre okosabbá.
mercedesbenzcosztaly 2021tyAz elektrifikáció és a downsizing eredményeként a C-osztály új mércét állít fel hatékonyság tekintetében. A gépháztető alatt kizárólag a legmodernebb négyhengeres erőforrások teljesítenek szolgálatokat: a turbófeltöltésű dízel és benzines egységek munkáját integrált indítómotorgenerátor (ISG) segíti, amely a 48 V-os hálózattal összeköttetésben lehetővé teszi a vitorlázást, a rásegítést és az energia visszanyerését, aktívan csökkentve az átlagfogyasztást. A rendszernek köszönhetően a motorok különösen gyorsan és finoman indulnak újra, így a start-stop rendszer működése jóformán észrevehetetlen.
mercedesbenzcosztaly 2021A második generációs ISG-vel és a két változó geometriájú, vízhűtésű turbófeltöltővel szerelt, új 2 literes OM 654 M dízel csúcsteljesítménye elérheti a 265 lóerőt, miközben az ugyancsak moduláris M 254-es négyhengeres, turbós benzines a kettős megfúvású turbófeltöltőinek hála, még gyorsabb reakciókat biztosít. A 9G-TRONIC automata váltó minden motorváltozatnál alap, a 4MATIC összkerékhajtási rendszert szintén továbbfejlesztették.
mercedesbenzcosztaly 2021gyA piaci bevezetést követően röviddel elérhetők lesznek a negyedik generációs hibrid modellek. 129 lóerős elektromos teljesítményével és körülbelül 100 kilométeres, WLTP szerinti elektromos hatótávjával a konnektoros C-osztály sok esetben a belsőégésű motor használata nélkül tud aktívan közlekedni. Ha pedig szükség van rá, a csúcsmodern M 254-es kétliteres, turbós benzinmotor 204 lóerőt kínál. A rendszerteljesítmény összesen 313 lóerő, a maximális nyomaték 550 Nm. Egyébként a villanymotorok már alapjárattól 440 Nm nyomatékot kínálnak, az akár 129 lóerős elektromos meghajtás pedig egészen 140 km/h-s sebességig érhető el.
mercedesbenzcosztalykombi 2021A hibrid akkumulátor kimagasló energiasűrűsége lehetővé teszi, hogy különösen nagy kapacitással se foglaljon az eddiginél több helyet. A házon belül fejlesztett negyedik generációs akkumulátor teljes kapacitása 25,4 kWh. A hatékonyságot az energiatároló egység belső hűtőrendszere is fokozza, amely egyben lehetővé teszi az egyenáramú gyorstöltést. Az opcionális 55 kW-os DC töltési lehetőséggel így a lemerült akkumulátor csupán 30 perc alatt teljesen „megtankolható”.
mercedesbenzcosztaly 2021tA vezető az elektromos rendszer működését az üzemmód-választó és a kiegészítő elektromos funkciók segítségével állíthatja be, így például különösen hatékony elektromos üzemmódban, „egypedálos” érzettel vezetheti a járművet. A Battery Hold funkció pedig lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségének megtartását, ami különösen hasznos, ha például egy hosszú utat követően érkeznénk városi környezetbe.
mercedesbenzcosztaly 2021pA vadonatúj, dinamikusan hangolt futómű elöl négy-, hátul többlengőkaros, segédkeretes megoldással rendelkezik. Opcionálisan adaptív lengéscsillapítás is elérhető, a konnektoros hibridek esetében pedig hátul széria a légrugózás. Opcionális hátsótengely-kormányzásával különösen stabilan és dinamikusan viselkedik, ráadásul a hátsó kerekek 2,5 fokos elfordulása 43 centiméterrel, 10,64 méterre csökkenti a fordulókört.

Az előző C-osztályhoz képest további funkciókkal bővült a Vezetői segédrendszerek csomag, még pihentetőbb, még biztonságosabb és még kényelmesebb közlekedést lehetővé téve. Például a DISTRONIC távolságtartó tempomat a korábbi 60 km/h helyett immár akár 100 km/h-s sebességnél is időben képes reagálni az álló helyzetű járművekre. Az Aktív kormányzás asszisztens egészen 210 km/h-ig tartja a sávban az autót. A 360 fokos kamerarendszer segítségével a rendszer autópályás torlódás esetén a sáv szélén vezetve az autót elősegíti a mentősáv kialakítását. Emellett kanyargós vidéki utakon és autópályákon is precízebb vonalvezetéssel dolgozik. A Táblafelismerő asszisztens funkciói is bővültek: a rendszer már észleli az építési munkálatok tábláit és a kiegészítő, feltételekhez kötő táblákat is.
mercedesbenzcosztalykombi 2021aA Brémában, Pekingben és East Londonban (Dél-Afrika) is készülő új C-osztály március 30-tól lesz rendelhető, az első példányok 2021 nyarán érkeznek meg a kereskedésekbe.

Pin It