FIAT Pandina Jones’ Car&Vintage Edition Muszáj imádni

by Mészáros Gergely

Klasszikus FIAT Panda 4x4 villanymotorral? A Garage Italia Customs most nagyon beletrafált, a FIAT Pandina Jones Car&Vintage Edition-t egyszerűen lehetetlen nem imádni.

FIATPandinaJonesCarVintageEdition03A klasszikus FIAT Panda még ma is hozzátartozik az olasz utcák képéhez. Vagyis nem pusztán szeretnivaló karakter a hegymászó kocka, hanem egyúttal elpusztíthatatlan is. Persze, a képen szereplő példányt alaposan felújította a Garage Italia Custom, az eredeti erőforrását pedig nemes egyszerűséggel kidobta egy villanymotorért cserébe.
FIATPandinaJonesCarVintageEdition01A Pandina Jones Car&Vintage Edition, miként a neve is mutatja a Car&Vintage magazin megbízásából látta meg a napvilágot. A Garage Italia Customs az összes mechanikus alkatrészét helyrepofozta, a karosszéria színét a BASF R-M-mel közösen keverte ki, az utasteret pedig narancssárga Alcantarába csomagolta. A régi „erőműnek” mennie kellett, helyére a Newtron Csoporttal közösen kifejlesztett villanymotor költözött. Ennek segítségével a Pandina Jones Car&Vintage Edition akár 115 km/h-s tempóval is képes repeszteni, a hatótávja a WLTP ciklus szerint körülbelül 100 kilométer. Type2-es töltőcsatlakozóval lehet megtankolni, „kúttól” függően 3-8 óra alatt.
FIATPandinaJonesCarVintageEdition08A Pandina Jones Car&Vintage Edition nem marad társak nélkül, a Garage Italia Customs további négy elektromos Pandán dolgozik, köztük egy 00Pandán – kizárólag titkos ügynökök számára.

No images found.