MINI Cooper SE - Ha szólít a hegy

by Mészáros Gergely

Önfeledt időtöltés a hóval borított lankákon, egy nap a hegyekben – München lakósai számára ez egy felettébb vonzó alternatíva a téli szabadidő eltöltésére. A MINI tisztán elektromos meghajtású modellje, a Cooper SE ráadásul mindezt károsanyag-kibocsátás nélkül is képes megvalósítani: az autó nagyfeszültségű akkumulátora elegendő energiát tárol ahhoz, hogy kényszerpihenők nélkül elautózzanak (mondjuk) az osztrák síparadicsomként ismert Söldenbe, majd vissza.

A felejthetetlen hegyi kirándulások a téli hónapokban mutatják meg legizgalmasabb arcukat, München néhány száz kilométeres környezetében ráadásul egy egész sor hegycsúcs várja a téli sportok szerelmeseit. A bajor főváros lakosai számára a spontán síelések és szánkózások így kiváltképp vonzó alternatívát jelentenek, hiszen a felhőkig nyúló hegyek még a belvárosból nézve is csábító közelségben magasodnak. A hóval borított lankák felfedezése a MINI Cooper SE adottságainak kiaknázásra is kiváló lehetőséget biztosít.
Ehhez elég, ha a müncheni tulajok az alapfelszereltség részeként kínált navigációs rendszerben Söldent aktiválják úti célként: a tengerszint feletti 1350 méteres magasságban fekvő, két gleccserrel is büszkélkedő síparadicsom már késő ősszel hóval borítva várja a látogatóit. Nem mellesleg pedig a Cooper SE egyetlen feltöltéssel és károsanyag-kibocsátás nélkül le tudja küzdeni a távot: a München szívében álló BMW Welt parkolójától pontosan 200 kilométerre találhatók a söldeni sífelvonók.
A valós autóhasználati szokásokat jól modellező WLTP fogyasztásmérési módszer szerint a MINI Cooper SE hatótávja egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométer, méghozzá úgy, hogy a brit kisautó pilótája egyszer-egyszer az elektromos motor 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményét is kiaknázhatja. A havas élmények felé vezető utazás dél-Münchenből a 95-ös autópályán veszi kezdetét, ahol az Alpok lábai már néhány kilométer után az aszfaltcsík két széléig érnek. A nyugodt közlekedést garantáló GREEN vezetési üzemmód hatékonyságra optimalizált gázreakciókat eredményez, amelyekkel a MINI Cooper SE egészen a Zugspitze hegycsúcsig utazik. Garmisch-Partenkirchen-től az út délkeleti irányt vesz, egészen a Németország és Ausztria határán elterülő Mittenwald városáig. A GREEN beállítás alternatívájaként a GREEN+ üzemmód is a vezető rendelkezésére áll, ez a fedélzeti fűtőrendszer kikapcsolásával képes csökkenteni az energiafogyasztást és növelni a tisztán elektromos hatótávolságot. A Söldenbe vezető úton azonban ilyesmire egyáltalán nincs szükség.

Amúgy a MINI Cooper SE már alapfelszereltségként duplazónás automata légkondicionálóval érkezik meg az utakra, hőpumpával oldva meg az utastér fűtését: a technológia az elektromos motorból, a hajtáslánc vezérlőelektronikájából és a nagyfeszültségű akkumulátorból kiáramló hőt a külső levegővel vegyítve szívja el, így garantálva a kabin komfortos hőmérsékletét. Ez a rendszer rendkívül hatékony, működtetéséhez a hagyományos elektromos berendezésekhez képest 75 százalékkal kevesebb energiára van szükség – még téli időjárási körülmények közepette is. Így a MINI Cooper SE-ben nem kell síkabátba, sapkába és kesztyűbe burkolózni, annál is inkább, mert a csomagtér térfogata nem csupán a sífelszerelésnek és a szánkónak, de még a meleg sportruházatnak is elég helyet garantál. Tekintve, hogy a tisztán elektromos hajtáslánc-technológia működéséhez szükséges energiát tároló nagyfeszültségű akkumulátort a tervezők ötletesen, „T” alakba rendezve süllyesztették be az autó padlólemezébe, a MINI Cooper SE csomagterének térfogata alapesetben 211 liter, s a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 731 literesre bővíthető.
minicooperse2020dzAz osztrák országutakra térve a Cooper SE végre igazi hegyi levegőt szívhat magába, és a barátságos hangulatú Seefeldtől megkezdődik az igazi móka: az elektromos MINI meghódítja a hágóra vezető utat. A vezetés élményét hajtűkanyarok és hóval borított útszakaszok fokozzák, a megváltozott vezetési körülményekre pedig a brit kisautó forradalmi kipörgésgátló technológiával felvértezett menetstabilizáló rendszere extrém gyors reakciókkal és precíz beavatkozásokkal válaszol. A vérpezsdítő kigyorsítások, a hosszas hegymenet és a fagyos hőmérséklet ellenére a MINI Cooper SE elegendő energiatartalékkal érkezik meg Sölden külterületére. Itt érdemes megjegyezni, hogy a legkorszerűbb technológiát használó energiatároló egység gyártói garanciáját a BMW Group 8 évre, illetve 160 000 kilométer vagy 100 000 mérföld futásteljesítményre növelte.
minicooperse2020cÉs miközben az utasok felszabadultan élvezik a hófedte lejtők nyújtotta élményeket, a MINI Cooper SE újratölti „magát” a Söldenben kiépített járműtöltő állomáson. Az oszlop maximális töltési sebessége 11 kW, amely megegyezik a MINI ELECTRIC falitöltő teljesítményével és még a Cooper SE teljesen lemerült akkumulátorát is három és fél óra alatt képes feltölteni. A károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő MINI ugyanakkor az 50 kW maximális töltési sebességre képes gyorstöltőkhöz is csatlakoztatható, amelyekkel másfél óra alatt abszolválható a teljes „tankolás”.
minicooperse2020gyA hóban töltött szabadidőnek semmi nem szab határt. A sífelvonó két etapban akár 3 400 méter tengerszint feletti magasságba is felviszi a síelőket, akik így kevesebb, mint negyed óra alatt beülhetnek a Spectre című 007-es filmben is látott futurisztikus, minden oldalán üvegből készült „Ice Q” nevű hegycsúcsi étterembe. Sölden összesen 144 kilométer hosszú, más-más nehézségi fokú sípályával és három darab 3 000 méter feletti hegycsúccsal várja látogatóit. A legmagasabb közülük a 3 340 méteres tengerszint feletti magasságig nyúló Schwarze Schneid, ahonnan a síelők egy 15 kilométer hosszú sípályán csúszhatnak le és eközben 1 970 méternyi szintkülönbséget élhetnek át. A sífelvonó köztes állomásától induló szánkópálya 7,3 kilométernyi száguldást kínál a sípálya mentén, egészen a völgyig.
minicooperse2020aAz utolsó lecsúszás előtt azonban időszerű kézbe venni a MINI Connected okostelefon-alkalmazást, amely nem csupán a járműtöltés aktuális állapotának kijelzésére szolgál, de a kiegészítő utastér-fűtés aktiválását is lehetővé teszi a távolból. A tulajdonosnak csupán meg kell adnia az indulás tervezett időpontját, a MINI Cooper SE pedig garantálja, hogy az adott időpontra a belső tér az előre beállított, kellemes hőmérséklettel fogadja őket. Nem kell többé fagyoskodva vezetni a nyirkos sportruhában, és a jégkaparó is a múlté.
minicooperse2020dzsA tisztára olvadt ablakokon át bizonyára jó pár irigy pillantás beszűrődik, ami nem is csoda, hiszen a MINI Cooper SE valósággal vonzza a tekinteteket. Az érdeklődők legalább annyiszor kérdeznek rá az újdonság piaci premierjének időpontjára (2020 márciusától kezdődik), mint ahányszor a gyorsulási értékét firtatják. A MINI Cooper SE 3,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 60 km/órás sebességre, a nulla-százas sprint pedig 7,3 másodpercet vesz igénybe. Nem meglepő tehát, hogy a brit prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modelljére a bejelentést követő első hónapokban világszerte összesen 100 000 regisztrált ügyfél-érdeklődés érkezett, a MINI Cooper SE első tulajdonosai pedig már az idei síszezon utolsó momentumait is kiélvezhetik: Sölden környékén egészen májusig megmarad a hó.