BMW iX - Valóra vált jövőkép

by Mészáros Gergely

10 perc alatt mintegy 120 kilométerre elég energiával tölthető fel az akkumulátora, teli tankkal pedig akár több, mint 600 kilométert képes megtenni, természetesen ideális körülmények között. Hogy mindez mit takar, az alábbiakban rögtön kiderül.

Ugyan a piaci premierjét csak 2021 végére tervezi a BMW Group, de már most, egy évvel korábban bemutatja az új technológiai zászlóshajóját, a sorozatgyártást előkészítő fejlesztési fázisban járó iX-et. A bajor újdonság egy úttörő modellgeneráció első olyan képviselője lesz, mely új, minden eddiginél intenzívebb mobilitási élményt garantál, középpontban az emberrel. Ezért az iX-et az utastér köré fejlesztették, hogy mind a vezetőnek, mind az utasoknak minőségi időtöltést, otthoni kényelmet garantáljon. Minimalista formanyelve, letisztult karosszériája teljes mértékben a benn ülők igényeihez igazodik, akik számos innovatív időtöltési lehetőséggel üthetik el az utazás időtartamát. Tulajdonképpen az iX több, mint egy szimpla jármű: a BMW Group jövőbe mutató négykerekű „műhelye”, mely a dizájn és a technológia szempontjából is utat nyit a személyes mobilitás és a vezetési élmény új korszakába. Ráadásul a koncepcióját áthatja a fenntarthatóság filozófiája, ami nem csupán a szabadidő-autó optimalizált aerodinamikai tulajdonságaiban, hanem az intelligens könnyűszerkezetes járműépítési alapelveiben, illetve az újrahasznosított és természetes anyagok széleskörű alkalmazásában is visszaköszön.
Az iX iránymutató karakterét a külseje is tükrözi, megadva a közvetlenséget, nyugalmat és önmegvalósítást középpontba állító, újfajta tapasztalatszerzés alapjait. Karosszériája a nagyméretű SAV modellek erőteljes arányait gondolja újra, hiszen hosszában és szélességében az X5-re, magasságában, valamint a terepjáró kecsesen ereszkedő tetőívével az X6-ra, kerékméreteit tekintve pedig az X7-re emlékeztet. A minimális karaktervonal és a minden korábbinál több sima felület kettőse maximális biztonságérzetet teremt, miközben az éles törések, a letisztult felületek és a kerékjárati ívek körüli, szinte négyszögletes kontúrok magabiztos kiállást garantálnak.

Frontrészének középpontjában továbbra is a látványos, függőlegesen elrendezett, vese alakú hűtőrács áll, mivel azonban a tisztán elektromos hajtáslánc minimális hűtőlevegőt igényel, szinte teljesen zárt. Egyfajta jövőbe mutató „intelligencia panelként”, átlátszó felülete mögött a legfejlettebb vezetést támogató rendszerek szenzorjainak, kameráinak és radarjainak ad otthont.
bmwixsportpackage 2020eTovábbi exkluzív stíluselemeket is kínál az iX, többek között a BMW által sorozatgyártásban kínált eddigi legkeskenyebb első fényszórókat, a süllyesztett kilincseket, a keret nélküli ablakokkal szerelt ajtókat, a modell teljes szélességében nyíló csomagtérajtót és a szintén extrém keskeny kialakítású hátsó lámpákat.
bmwix 2020kA háttérbe húzódó technológia („Shy Tech”) tökéletes integrálására nem csupán a vese alakú hűtőrács szolgál példaként, hiszen a tervezőmérnökök számos egyéb kamerát és szenzort rejtettek el a szem elől. Például az ablakmosó folyadék tartályának betöltőnyílását a motorháztetőn található BMW logó alá rejtették, a tolatókamera pedig a csomagtérajtón található BMW emblémában kapott helyet. A technika diszkréten dolgozik a háttérben, és csupán akkor válik láthatóvá, ha a vezető aktiválja a releváns funkciót.
bmwix 2020rA kabinban bőséges térérzet és helykínálat, prémium minőségű anyaghasználat, integrált fejtámlákkal szerelt, vadonatúj tervezésű ülések, valamint hatalmas panoráma üvegtető gondoskodik arról, hogy a BMW iX modellben mind az öt utas luxus színvonalú, hamisítatlan lounge-hangulatot élvezhessen. A tisztán elektromos meghajtásnak köszönhetően kardánalagútra sincs szükség, ezáltal extra lábteret és plusz tárolóhelyeket kínál. Az utastéri kijelzők és vezérlőrendszerek a kialakításhoz hasonlóan csak a lényegre összpontosítanak, tovább erősítve az ajtók mögötti tér rendezettségét és pihentető benyomását. És noha a fedélzeti berendezések összessége végtelenül összetett rendszernek tűnik, a gyakorlatban mégis intuitív járművezérlést tesz lehetővé. A „Shy Tech” itt is számos ponton visszaköszön: a láthatatlan hangsugárzók, a szellőzőrostélyok, a fűtött felületek és a műszerfalba szinte láthatatlanul belesimuló BMW Head-Up kijelző képében. A vezetés élményének jövőbe mutató formáját mindeközben hatszögletű kormány, innovatív előválasztó kar és a BMW Ívelt Kijelző (BMW Curved Display) hozza el a jelenbe.

A lemezek alatt rejtőző ötödik generációs BMW eDrive hajtáslánc - melyben egyesül a kettő elektromos motor, a hajtáslánc vezérlőelektronikája, a járműtöltő technológia és a nagyfeszültségű akkumulátor – ugyancsak kimagasló hatékonyságot garantál. A ritkaföldfémek felhasználása nélkül előállított erőforrás több, mint 500 lóerős maximális teljesítményre képes, ezáltal 5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, ugyanakkor egyértelműen az a célja, hogy a szegmensében a legalacsonyabb energiafogyasztással üzemeljen. A valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint a BMW iX 100 kilométerenként kevesebb, mint 21 kWh kombinált energiafogyasztásra, több mint 100 kWh bruttó energiateljesítményű nagyfeszültségű akkumulátora pedig egyetlen feltöltéssel több, mint 600 kilométer tisztán elektromos hatótávolság megtételére képes. Ez még az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének nagyvárosi, FTP-75 néven ismert tesztköre szerint is több mint 480 kilométernek felel meg.
bmwix 2020nyEközben az iX technológiája akár 200 kW teljesítményű gyorstöltést is lehetővé tesz. Így az autó nagyfeszültségű akkumulátora 40 perc alatt 10 százalékosról 80 százalékosra tankolható, tíz perc alatt pedig több mint 120 kilométerre elegendő energia vételezhető vele. A 11 kW teljesítményű Wallbox fali eszközzel a teljesen lemerült akku kevesebb, mint tizenegy óra alatt 100 százalékosra tölthető. Az iX energiahatékonyságára és hatótávjára a könnyűszerkezetes járműépítés alapelvei és a légellenállást csökkentő innovatív megoldások is jótékony hatást gyakorolnak. Carbon Cage alumínium vázszerkezete nemcsak extrém magas torziós merevséget garantál, de csökkenti az autó saját tömegét, illetve fokozza az agilitást és az utasok biztonságát. Feltétlen említést érdemel az is, hogy a BMW iX kategóriájában kimagaslóan alacsony, 0,25-ös légellenállási együtthatóval büszkélkedhet.
bmwix 2020oA jövőkép valóra válik: a BMW Vision iNEXT hamarosan megérkezik az utakra, BMW iX néven. A Sports Activity Vehicle (SAV) szegmens tulajdonságait újraértelmező gépet a BMW Group új, moduláris, rendkívül széles tartományban alkalmazható jövőbeni eszköztárának alapjaira fejlesztettek ki a mérnökök, a jövő formanyelvét, fenntarthatóságát, vezetési élményét, sokoldalúságát és luxusát álmodva a középpontba.