Ford Edge ST 2019 - A Focus RS sarkában

by Mészáros Gergely

fordedgest2019
Újabb típus kapja meg a Ford Performance részleg „mágikus” ST jelzését, az áldozat ezúttal egy SUV, méghozzá a 2019-es modellévre megújuló Edge. A középkategóriás szabadidő-autó gépházteteje alatt egy ikerturbós V6-os erőforrás került nyolcfokozatú automataváltóval párosítva.

fordedgest2019a
Az Edge a Ford első crossovere, mely megkapta az „ST” specifikációt: az agresszívabb aerodinamikai csomaghoz társuló erősebb motort, továbbfejlesztett futóművet, megerősített fékrendszert és áthangolt kipufogórendszert, illetve számtalan egyéb apróságot. Ennek megfelelően a 21 colos kerekeken guruló Edge külsejét is átdolgozták, gépházteteje alá a 2.7 literes, ikerturbós V6-os erőmű került, immár 335 lóerővel. Ezzel pedig már inkább a Focus RS – mint az ST - nyomában jár az Edge ST, melyről ugyan nem árultak el egyelőre pontos menetdinamikai adatokat, de a 20 lóerővel gyengébb Sport változat is 5,6 másodperc alatt futja meg a 0—tól 60 mph-ig tartó sprintet. Úgyhogy lehet elmélkedni a tudásáról.
fordedgest2019b
A brutális erő nyolcfokozatú automata váltón keresztül jut el a kerekekhez, szerencsére az összkerék-hajtás alap. Ahogy a két oldalon kivezetett, vaskos kipufogóvégek vagy a pirosban pompázó féknyergek is, a nehéz ST semmit – így a lassulást – sem bízza a véletlenre. Az utastér kivitel is illeszkedik a vérbeli ST karakterhez, az Edge egyedüli „érdekessége”, hogy az automataváltó hagyományos előválasztó-karja „eltűnt” a középkonzolról, és egy forgókapcsoló helyettesíti.
fordedgetitanium2019
Egyidejűleg természetesen a normál Edge-ek is megújulnak, új biztonsági és vezetőtámogató, valamint infotainment rendszerekkel bővül a felszereltségük, javul a hatékonyságuk – nem utolsósorban a nyolcfokozatú automata bevetésének köszönhetően. További információkkal később jelentkezünk az újdonságról, mely hivatalosan a NAIAS rendezvényen debütál.

Ford híreinket az Autó-Nexus Kft. támogatja:

auto nexus 1920x1280 focus banner