Ford Credit Így ülhetsz mindig új Fordban

by Szélpál Imre

Ford Credit Opcio6A magánvásárlói piac növekedése a kiskereskedelmi új gépjármű lízing piacon is érezteti hatását. Míg 2016 -ban a kihelyezett finanszírozási összegek 24%-át, addig 2018-ban már 31%-át folyósították magánszemélyek számára. Ebben a szegmensben kínál vadonatúj konstrukciót a Ford Credit: a Ford Opció nevű terméket. A Ford Credit a Ford Motor Company saját tulajdonú globális pénzügyi szolgáltatója, melynek Budapesten működő magyar kirendeltsége, a Ford Credit Hungary együttműködő finanszírozó partnerével a Merkantil Bankkal idén egy, Nyugat-Európában már nagy múltra visszatekintő, és rendkívül népszerű lakossági finanszírozási terméket vezet be.

Ford Credit Opcio5Hogy működik a Ford Opció?

1. A vásárló kiválasztja új Fordját, a finanszírozási szerződés futamidejét (37 vagy 49 hónap), a várható éves futásteljesítményt és a fizetendő önerő mértékét (20 és 30 százalék között).

2. A Ford Credit együttműködő finanszírozó partnere a Merkantil Bank Zrt. meghatározza a fix havi lízingdíj mértékét a szerződés időtartamára, és az utolsó kiemelt lízingdíj összegét. Emellett a Ford márkakereskedő megállapodik egy Opciós Vételárban a vásárlóval, amit a márkakereskedő a futamidő végén fizet az ügyfél autójáért akkor, ha az autó nem lépi túl az ügyfél által vállalt futásteljesítményt, és a futamidő végi elvárt állapotban marad a kopási/elhasználódási útmutató szerint.

3. A szerződés lejártakor a vásárlónak két lehetősége van: újra cseréli, vagy megtartja autóját.

Ford Credit Opcio1Megújítás: A vásárló átülhet egy új Fordba a régi gépjárműve beszámítása után. Ez általában az előző autót értékesítő márkakereskedőnél történik az előre meghatározott Opciós Vételáron, vagy miután saját maga eladta a régi autóját. Miután a vásárló maradéktalanul rendezte a Ford Opció szerződés lezárásához szükséges költségeket, beleértve az utolsó kiemelt lízingdíj összegét is, az Opciós Vételárból esetlegesen fennmaradó összeget (Beszámítási Különbözet) fel lehet használni önerőként új Fordjának finanszírozásához.

Megtartás: Ha a vásárló úgy dönt, hogy megtartja az autót feltételezve, hogy az összes havi lízingdíj befizetésre került, akkor csak az utolsó kiemelt lízingdíjat kell befizetni, és övé az autó.

Ford Credit Opcio42018-ban Európában a Ford Credit magánügyfelekkel kötött finanszírozási szerződéseinek közel fele vonatkozott olyan ciklikus finanszírozási termékekre, mint a Ford Opció. Mivel a tapasztalatok szerint a ciklikus finanszírozás alkalmazásával az autók használati ideje 3-4 évre csökkent, a vásárlók akár harmadik, negyedik, ötödik, vagy hatodik Fordjukat is hasonló feltételekkel finanszíroztathatják. Magyarországi piacvezető márkájának pénzügyi szolgáltatója, a Ford Credit azon dolgozik, hogy változtasson a finanszírozás terén uralkodó szemléleten, illetve fejlessze a járművásárlók pénzügyi ismereteit. A Ford Opció kizárólag azon Ford márkakereskedésekben érhető el, ahol teljes körűen képzett szakemberek segítenek a vásárlóknak megismerni az új termék által kínált lehetőségeket.