Toyota - Hibrid kisbuszt fejlesztenek

by Szélpál Imre

2019ToyotaHiAce30.JPGhrMiközben a Hilux, a ProAce és a ProCity modellek Európában továbbra is dízelmotorral kerülnek forgalomba, a márka ázsiai furgonsztárja, az egykor Európában is rendkívül sikeres HiAce új generációja a 2.8 literes dízel mellett 3.5 literes benzinmotorral is elérhető. Ez utóbbit jóval gazdaságosabbá és tisztább üzeművé tehetné a villamosítás. Ráadásul szinte fejlesztésre sincs szükség, hiszen ennek a blokknak egy módosított verziója hajtja a Lexus RX450h hibrid luxusmodellt, 5,7 literes szabvány szerinti átlagos üzemanyag-fogyasztáshoz segítve hozzá az impozáns szabadidőjárművet. Erre az eshetőségre a jelek szerint a Toyota maga is gondolt: Isikava Takuo, a HiAce program főmérnöke ausztrál újságírókkal beszélgetve elárulta, hogy a 15 év után idén leváltott modell vadonatúj padlólemezét már eleve úgy fejlesztették ki, hogy az támogassa a részben vagy teljesen elektromos hajtást, a vállalat pedig aktívan tanulmányozza a típus villamosításának lehetőségét.
2019ToyotaHiAce33.JPGhrMíg a plug-in hajtáslánc lehetősége csekély, a Toyotánál hagyományosnak számító öntöltő hibrid a felhasználás és a költségek szempontjából is ideális megoldást jelenthetne a flottavásárlók számára. Ugyanakkor a teljesen elektromos hajtási módozat eshetősége sincs kizárva, sőt: mivel Ausztrália és Japán egyaránt a hidrogéntechnológia élharcosává kíván válni, az üzemanyagcellás HiAce gyakorlati megvalósításáról sem mondtak le a mérnökök. További izgalmas lehetőség volna a Toyota első dízel-elektromos hajtásláncának kifejlesztése bizonyos régiós piacok számára. Több piacon ugyanis a HiAce 2.8 literes dízelmotorja hajtja a Hiluxot is (az Európában elérhető 2.4 literes dízel, valamint az orosz és egyéb piacokon kínált 2.7 literes benzinmotor mellett). A blokk villamosítása esetén ezért a világ legnagyobb számban eladott globális pickupja is részesülhetne a hibrid technológia előnyeiből, illetve a hatalmas darabszámok miatt jóval gazdaságosabbá válna a hajtáslánc gyártása, ami a fogyasztói árak érezhető csökkenésével járna. Ez pedig fordulópont lehetne a hibrid hajtás minden korábbinál szélesebb körű elfogadása terén.
2019ToyotaHiAce63.JPGhrMíg ugyanis a full hibrid modellek teljes élettartamra vetített fenntartási költségei kedvezőbbek egy hasonló belsőégésű típusánál (nem utolsósorban a kevesebb kopásnak kitett mechanikus alkatrészek, például fékek hosszabb élettartama miatt), a valamivel magasabb induló vételár egyeseket elriaszt a vásárlástól. Ugyanakkor a részben vagy teljesen elektromos modellek első számú vevőkörét világszerte a flottavásárlók jelentik, tehát egy hibrid HiAce (vagy akár Hilux) komoly népszerűségnek örvendhetne a cégautó-piacon. A hosszú életciklusú haszonjárművek esetében túl sokáig tartana megvárni a bővítéssel az első modellfrissítést, így aligha tévedünk nagyot, ha azt prognosztizáljuk, legkésőbb 2021 végére hibrid hajtásláncot kaphat a HiAce.

 

Pin It