Elektromos Mini A 150 tonnás Boeing 777F-et elhúzza

by Szélpál Imre

minielectric1Hangtalan, környezetbarát és erőteljes: az első tisztán elektromos meghajtású MINI néhány hónapon belül a brit prémiumgyártó hamisítatlanul egyedi menetdinamikájával és összetéveszthetetlen hangulatával fokozza tovább a személyes mobilitás zéró emissziójú élményét. A MINI Cooper SE legutóbbi „megmérettetése” hasonlóan új keletű volt: a háromajtós modell előszériás prototípusa a Frankfurti Nemzetközi Repülőtéren bizonyította mozgás közben a MINI stílusában kifejlesztett elektromos mobilitás képességeit.

A MINI Cooper SE egy napra a repülőgépeket vontató járművek szerepébe bújt, hogy megmozgassa az egyik, üresen is mintegy 150 tonnás Boeing 777F áruszállító repülőgépet, a brit prémiumgyártó pedig a szokatlan „edzésről” videót is készített.
minielectric2A BMW Group és a Lufthansa Cargo együttműködése mentén kidolgozott, 45 másodperc hosszú alkotásban az első tisztán elektromos meghajtású MINI „izomautóként” vontatja keresztül a frankfurti repülőtéren a nála sokkal nagyobb és nehezebb áruszállítót. A rendhagyó reklámfilm a MINI Cooper SE világméretű közösségimédia-kampányának indulását jelöli, amelyet az elkövetkező hónapokban megannyi izgalmas és szórakoztató megjelenés követ majd. A modell piaci premierjét felvezető videók a BMW Group vállalati stratégiájának különböző pilléreit jelenítik meg.
minielectric3A MINI Cooper SE tömegtermelése idén novemberben veszi kezdetét a brit prémiummárka oxfordi üzemében. A modell műszaki alapját a háromajtós MINI adja, a márka által fémjelzett gokartos agilitást, prémium minőséget és összetéveszthetetlen megjelenést a vezetés zéró emissziójú élményével társítva. Az első tisztán elektromos meghajtású MINI a hosszú távon fenntartható személyes mobilitás új dimenzióját váltja valóra, amelyet a BMW Group vállalati stratégiája mentén abszolút vezetési élmény és korlátlan személyre szabhatóság jellemez. Az újdonság a müncheni központú vállalatcsoport hálózatról tölthető, prémium minőségű portfólióján – a BMW i3 után – a második tisztán elektromos meghajtású modellként ünnepli világpremierjét.
minielectric5A MINI immár hat évtizede a nagyvárosokban átélhető, lebilincselő mobilitási élmény négykerekű szimbóluma, amelynek hamisítatlan hangulata a jövőben teljes mértékben környezetbarát formában ölt testet. Az első tisztán elektromos meghajtású MINI így a jövőbe mutató járműtechnológiák hírnökeként érkezik meg az utakra.

 

Pin It