Ferrari Szegény ember Lexusból készíti

by Szimre

ferrari f40 lm replica backEgy új-zélandi rajongó megépítette álmai autójának mását. Az F40 LM replikáját ugyanúgy egy 740 lóerős, biturbó V8-as versenyblokk hajtja, mint az eredetit – épp csak a világ másik feléről származik, és a bolygó egyik legmegbízhatóbb motorjának tartják. Mit tehet egy autóbolond, ha nagyjából másfél milliárd forintos szakadék választja el vágyai tárgyától? Az új-zélandi Steve Cox úgy döntött, nem hagyja, hogy a piszkos anyagiak megkeserítsék életét: ha már megvenni nem tudta a kinézett autócsodát, megépítette azt – méghozzá a rendelkezésére álló legjobb alapanyagokból. Így került az eredetire megszólalásig hasonlító Ferrari F40 LM replikába egy V8-as Lexus turbómotor... Az 1989-ben bemutatott F40 LM korának talán legkívánatosabb Ferrari modellje volt. Az F40 kifejezetten versenypályára fejlesztett verziója (innen a „Le Mans” utótag) ugyanazt a 2.9 literes, duplaturbós V8-as blokkot használta, mint az alapkivitel, ám annak 484 lóerős teljesítménye helyett 770 lóerőt adott le percenkénti 7500-as fordulatszámon, köszönhetően az IHI turbófeltöltőknek és a túlméretes köztes töltő-levegőhűtőknek.
Lexus UZ FE engine V8Új befecskendezők, megerősített vázszerkezet, versenyváltó, nagyobb fékek, valamint intenzív tömegcsökkentés tette izgalmassá, a rendkívül korlátozott darabszám (az évek során nem egészen kéttucatnyi készült az autóból) pedig rendkívül értékessé: idén februárban a széria egy darabja 4,8 millió euróért (1,5 milliárd forint) talált új gazdára egy párizsi árverésen. Steve Cox számára azonban ennek az összegnek a töredéke sem állt rendelkezésre, ezért hozzálátott a saját F40-esének megépítéséhez. Különleges acélötvözetből készült csövekből hegesztette össze a replika vázszerkezetét, és bár az eredeti karbon kompozit karosszériapaneleket megfelelő technológia híján nem tudta lemásolni, az általa alkalmazott üvegszálas panelek csupán minimális mértékben emelték a jármű tömegét – az eredeti 1050 kilogrammja helyett a replika 1200 kilót nyom. A kiszemelt blokk egy 4.0 literes V8-as Lexus erőforrás volt: az UZ-FE széria nem csupán azért volt stílusos választás, mert ugyanúgy 1989-ben debütált, mint a maranellói versenymotor, hanem mert szintén motorsport ihletésű erőforrásról volt szó, amelynek gyökereit az észak-amerikai CART szériában kereshetjük.
ferrari f40 lm replica left side profileA japán-amerikai motor – szintén az F40-hez hasonlóan – alapkivitelében szerényebb teljesítményre volt képes, mint Steve Cox értelmezésében: az ezredfordulón útjára indított projekt jelenlegi kivitelében 750 lóerőt ad le, mindössze tízzel kevesebbet, mint az eredeti olasz ékszerdarab, ám karbantartása és üzemeltetése jóval problémamentesebb és költséghatékonyabb annál. A tulajdonos nem közölt pontos menetdinamikai adatokat autójával kapcsolatban, azt viszont megerősítette, hogy sem ABS, sem kormányszervo nincs az autóban. Noha a közel 370 km/h végsebességre képes, álló helyzetből 3,1 másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsuló F40 LM adatai utolérhetetlennek tűnnek, a Lexus-kópia esélyeit javítja, hogy a Ferrari ötfokozatú kézi váltója helyett hatfokozatú szekvenciális erőátvitelt kapott.

Pin It