Aston Martin - Magyarországra érkezik

by Mészáros Gergely

Az Aston Martin a Gablini Csoporton keresztül nyitja meg első kereskedését Budapesten, 2020 elején.

astonmartinbudapest062020-tól megnyitja kapuit Magyarország első és egyetlen Aston Martin kereskedése, erről írt alá szerződést Gablini Gábor, a Gablini cégcsoport tulajdonosa és Thomas Kiesele, az Aston Martin Europe elnöke ma Budapesten. A szerződés kizárólagosságot biztosít a régióban, megnyitva a cégcsoport számára a lehetőséget a nemzetközi terjeszkedés – többek között a balkáni régió - felé.

„Egy új márka képviselete mindig örömteli és izgalmas feladat és az Aston Martin forgalmazásával egy új fejezetet nyitunk a mind a cégcsoportunk életében, mind a hazai autókereskedelemben. Rendkívüli örömmel tölt el, hogy ez az ikonikus brit autómárka Magyarországon összekapcsolódik a Gablini névvel” nyilatkozta Gablini Gábor, a cégcsoport tulajdonosa a rendezvényen.
astonmartinbudapest02Thomas Kiesele, az Aston Martin Europe elnöke ugyancsak a mikrofonok elé állt: „Nagyon örülünk, hogy egy új üzleti lehetőség indul útjára Budapesten ennek a szerződésnek az aláírásával. Az első magyar viszonteladó márkánk iránti elkötelezettsége egyértelműen mutatja azt, hogy bíznak az Aston Martin jövőjében. 100%-ig biztosan vagyunk abban, hogy a Gablini Csoport tökéletes partner lesz a számunkra abban, hogy nagyra értékelt Aston Martin ügyfeleink számára kivételes szolgáltatásokat nyújtsunk.
astonmartinbudapest09„A Gablini autószalonok az egyik legrégebbi új autókat forgalmazó vállalkozás Magyarországon, már eddig is számos szakmai elismerést értünk el és sok újdonság bevezetése kötődik a cégünkhöz. Az Aston Martin Budapest több mint három évtizednyi, az autóiparban megszerzett tapasztalatunk és a ránk jellemző folyamatos fejlődés, bővülés eredménye” mondta Kovács-Farkas Tamás, a Gablini Csoport ügyvezető igazgatója.
astonmartinbudapest05A Gablini cégcsoport 1988-as megalakulásától kezdve olyan stabil, nyitott és fejlődőképes vállalati struktúrát hozott létre, amely folyamatosan alkalmazkodik a piac változásaihoz, igényeihez, és képes gyorsan alkalmazni az új technológiákat. Ilyen volt a világ első Blue Box Peugeot autószalonja, vagy a közép–európai régió első, a Nissan sportautóit forgalmazó High Performance Centere. 2009-ben az Infiniti márkát hozták Magyarországra, 2013-ban pedig (hazánkban) az elsők között állt az elektromobilitás mellé, aminek eredményeként a hazai elektromos személygépjármű forgalmazás jelentős része a cégcsoporthoz köthető.
astonmartinbudapestA magyarországi Aston Martin-kereskedés a Gablini cégcsoport M3-as autópálya mellett található telephelyén nyílik meg, előreláthatólag május elsején. A 300 négyzetméteres alapterületű szalon mellé egy kétállásos szerviz is társul majd, ahová természetesen a régebbi modelleket is várják majd. További jó hír az Aston Martin rajongóknak, hogy már idén is vesznek fel előrendeléseket az autókra, a szalon megnyitójára pedig megérkezik a vadonatúj DBX szabadidő-autó is. (fotók: Buday Dénes)