Škoda Monte Carlo modellek Rally-pályán születtek

by Mészáros Gergely

A 2019-es Frankfurti Nemzetközi autószalonon bemutatkozik a Škoda Monte Carlo-modellek új generációja, a SCALA és a KAMIQ formájában.

skodafabiamontecarloMonte Carlo, a Monacói Hercegség városi területe az elegáns életstílus, a gazdagság és nem utolsósorban a motorverseny szinonimája. Többek között a Škoda is itt, a híres Monte Carlo Rallyn aratta történelmének legnagyobb sikereit, nem véletlen, hogy 1936 óta több különlegesen felszerelt modell viselhette e megtisztelő nevet. A 2019-es Frankfurti Autószalonon a SCALA és a KAMIQ Monte Carlo kiadása debütál.
skodapopularmontecarloA Monte Carlo Rally és a Škoda „kapcsolata” egyébként már több, mint 100 éve tart: 1912-ben, a rally második évében is feltűntek az indulók között Mlada Boleslav-i járművek. 1936-ban pedig a Popular második helyezést ért el a kategóriájában, ennek a sikernek a megünneplésére a cseh márka egy 70 példányban korlátozott, közvetlenül a rally-autóból kifejlesztett egyedi sorozatot dobott piacra, melynek példányai elsőként viselték a Monte Carlo megjelölést.
skodascalaPontosan 75 évvel ezután a Škoda újraélesztette e híres márkanevet, a Fabia sportos változata a fiatalabb generációk számára is vonzó lehetőség volt. De készült ilyen kiadás a Rapidból, Rapid Spacebak-ből, sőt a Yetiből és a Citigóból is. Ez a sikeres sorozat folytatódik Frankfurtban a SCALA-val és a KAMIQ-kal, melyek fekete dekorelemeikkel és speciális jelvényükkel jóval dinamikusabbak, érzelemdúsabbak a hagyományos társaiknál. Premier szeptember 10-én.