Wheelsandmore Aston Martin Vantage - Kezdésnek

by Mészáros Gergely

A Wheelsandmore, az Aston Martin egyik elismert tuningolója kezelésbe vette a Vantage legújabb generációját.

wheelsandmoreastonmartinvantage03Extrovertált formájával és szemet gyönyörködtető árnyalataival az Aston Martin Vantage kifejezetten a fiatalabb korosztály szívét célozza meg. Ráadásul a modern alváz és az AMG-től származó 4.0 literes biturbó motor új szintre emeli a sportkupé csillogását, miközben a belső tér a szokásos fényében ragyog. Új tulajdonságainak köszönhetően egyúttal tökéletes alapot nyújt a Wheelsandmore szakembereinek is. Nézzük, mennyit finomított rajta a jó hírű specialista.
wheelsandmoreastonmartinvantage05Első körben a Wheelsandmore az Aston Martin stílusához tökéletesen illeszkedő, 21 és 22 col méretű, többrészes kovácsolt felniket kínál. Mind a klasszikus 6Sport2, mind a Fork dizájn elérhető 21-es és 22 colos méretben, hozzájuk passzoló gumiméretekkel, de ez még valóban csak a kezdet!
wheelsandmoreastonmartinvantage09A Wheelsandmore ugyanis az Aston Martin szívét is kezelésbe veszi, méghozzá úgy, hogy korábban már nagy tapasztalatokat szerzett a C63 AMG, illetve az AMG GT motortuning programjaiban. Így nagyobb turbófeltöltőket, sportkatalizátorokat és kipufogórendszert illesztettek az erőforráshoz, s természetesen a vezérlőszoftvert sem hagyták változatlanul. A változásoknak köszönhetően 680 lóerőt és 820 Nm-t nyertek ki a motorból, ezáltal az Aston Martin Vantage brutálisan megy. A tuningműhely szerint a karcsú kupé 3,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebességét pedig 330 km/h fölé becsülik. Ezek az értékek pedig már egy igazi szuper-sportkocsit tükröznek, egyben azok számára is meggyőzőek lehetnek, akiknek a gyári modell tudása kevés lett volna...