Acura Type S Concept Sedan - Vissza a gyökerekhez

by Mészáros Gergely

Az Acura a követező két év során két nagy teljesítményű Type S modellt mutat be. Ezek egyikének az előfutára a Type S Concept Sedan.

acuratypesconceptsedan02Az Acura augusztus 15-én a Monterey Car Week keretében, egy privát rendezvényen leplezi le a Type S Concept Sedan tanulmányautóját. Az Acura újdonsága egyértelműen ugyanazt a „Precision Crafted Performance” tervezési filozófiát követi, melyet a második generációs NSX-szel kezdett meg a márka, másrészt viszont a nagyobb teljesítményű modelleket jelölő Type S típusjelzést is visszahozza a kínálatba – egy évtizednyi szünet után.
acuratypesconceptsedan06A (hamarosan bemutatkozó) második generációs TLX karakterét is elénk táró dizájnkoncepció sziluettje már-már hihetetlenül letisztult, mégis erőteljes és kifejező, a széles, lapos és mérsékleten agresszív karosszéria a Honda legszebb éveit idézi. Jewel Eye® LED-es fényszórói ugyancsak az Acura következő nemzedékére jellemző stílust vetítik elénk, a Diamond Pentagon hűtőmaszkkal egyetemben, utóbbinak a tervezőit az ARX-05 Daytona Prototype versenyautó ihlette meg. Mindazonáltal a Type S Concept Sedan formája közel sem öncélú, jó példa erre a kovácsolt szénszálas hátsó spoiler és a diffúzor, melyek nagyban hozzájárulnak az autó aerodinamikai hatékonyságához. A különleges „Double Apex Blue Pearl” fényezésű viselő Acura 21 colos kerekei mögött Brembo fékrendszer lapul, négydugattyús nyergekkel és bőséges teljesítménnyel.