Lexus LC Limited Edition - Hú, de zöld!

by Mészáros Gergely

Limitált szériás kiadással jelentkezik a Lexus LC: az egyedi Terrán Khaki árnyalatú külső fényezéshez kéttónusú utastér társul. 

lexuslclimitededition10

Szintet lép a Lexus szupersportkupéja, az LC Limited Edition jóval kifinomultabb, jóval különlegesebb, mint a hagyományos változat. Miközben az LC műszaki tartalma és a kvalitásai változatlanok maradtak, addig a speciális szín még érettebb formába csomagolja a kupét, melynek legszembetűnőbb újdonsága – minden kétséget kizáróan – a Terrán Khaki fényezése. Ez a visszafogott, ugyanakkor feltűnő zöldes árnyalat minden nézőpontból kiemeli az LC vonalait. Az autó látványos megjelenését a kétszínű, 21 colos keréktárcsák teszik teljessé.

lexuslclimitededition07

Az utastér is hasonlóan mutatós, mivel az ugyancsak kétszínű burkolatok nemcsak a dizájnt hangsúlyozzák hatásosan, hanem a felületek és a részletek kidolgozási minőségét is kiemelik. A tíz irányban elektromosan állítható üléseket puha és finom tapintású anilinbőr borítja: ez a Lexusnál elérhető legmagasabb minőség. Az egyedi, cserzett bőrszínű belső árnyalat szintén kizárólag a Limited Edition sajátja, és remekül illik hozzá a sötétebb Alcantara ajtókárpit. A fotelek kontrasztjaként a kormány, a középkonzol, az ajtók és a műszerfal burkolata fényes fekete bőrből készül, a fekete elemek különösen pontos és látványos barna varrása pedig finom harmóniát teremt az eltérő, de egymást remekül kiegészítő színek között. A Lexus LC Limited Edition küszöbburkolatai is egyediek: lézermetszésű formaelemeik a féklámpák vonalaira rímelnek, és minden egyes ajtónyitáskor finoman figyelmeztetnek az autó különlegességére is.

lexuslclimitededition02

A Limited Edition kivitel hajtáslánca már ismerős: az LC 500-ban egy 5,0 literes V8-as benzinmotor dolgozik, sebességváltója tízfokozatú Direct Shift automata, az öntöltő hibrid változatot (LC 500h) pedig a piac egyetlen Multi Stage Hybrid rendszere mozgatja, 3,5 literes V6-os benzinessel és elektromotorral.

lexuslclimitededition11

A vásárlók a Terrán Khaki árnyalat mellett az európai piacokon még idén októberben megjelenő Limited Edition Grafitfekete és Sonic Titánium fényezéssel is megrendelhetik autójukat. A 2020-as Lexus LC 500 Limited Edition modellváltozat 2019 októberében jelenik meg az európai márkakereskedésekben.