Rolls-Royce Ghost Zenith Edition - Csak gyűjtőknek

by Mészáros Gergely

A Rolls-Royce Ghost lassan közeledik a tízéves hivatali idejének a végéhez, ezért a brit márka – a típussorozat fénypontjaként - egy rendkívül korlátozott példányszámú sorozatot kínál a gyűjtők számára.

rollsroyceghostzenithcollection02A mindössze 50 példányban készülő Ghost sorozat a kortalan elegancia, a páratlan fényűzés ünneplésére született, hiszen ezek a jellemzők tették naggyá a márkát és e gazdag múlttal rendelkező típust. A sofőr-központú Ghost nemcsak a világ egyik legjobb autója címével büszkélkedhet, de a 2009-ben bevezetett generáció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Rolls-Royce „megfiatalodjon”. Neki köszönhető ugyanis, hogy a patinás autógyár ügyfeleinek átlagéletkora mára 43-ra csökkent.
rollsroyceghostzenithcollection10Most a gyűjtőknek ajánlott sorozat a páratlan 200EX tanulmányautó szellemiségéből, illetve rendhagyó részleteiből merít, méghozzá olyakor szó szerint: a középkonzolra került számozott plakett például a tanulmányautó Spirit of Extasy eredeti és beolvasztott anyagából készült. A hátsó ülések hímzéseit ugyanakkor az „ősi”, 2907-es Silver Ghost megoldásai ihlették, a tető pedig a csillagos éjszakai eget idézi.

További rendhagyó részletekként a megvilágított ajtózsebeket, a speciális ajtóburkolatokat vagy a kontrasztos bőrkárpitozást lehetne említeni. Szintén különleges a limitált darabszámban készülő modellsorozat külső megjelenés, a Ghostok mindegyike egyedi kéttónusú fényezéssel készül, olyan párosításokkal köztük, mint az Iguazu kék az Andalusian fehérrel, a Premiere ezüst az Arctic fehérrel és a Bohamian vörös a Black Diamonddal. A kézi munkával készülő Ghost Zenith Collection már nem sokáig kapható...