McLaren GT by MSO - Jobb, mint az eredeti

by Mészáros Gergely

A McLaren Special Operations legújabb alkotása, a GT a hagyományos Gran Turismók szellemiségét a sportautók teljesítményével ötvözi.

McLarenGTMSO2019A MSO a McLaren különleges járművekért felelős részlege: számtalan négykerekű remekmű dicséri a mesterembereik keze munkáját. Az általuk felkészített új GT is megfelel az irányukba támasztott elvárásoknak, a hagyományos Gran Turismók szellemiségét a sportautók teljesítményével ötvöző sportkupé rengeteg személyre szabási lehetőséget vonultat fel.
McLarenGTMSO2019cPéldául az újonnan kikevert MSO Defined Flux Silver fényezéssel, mely mellé kontrasztos MSO Bespoke Satin Graphite árnyalatot választott a dizájncsapat az ajtószoknyákra, az első-hátsó spoilerekre, a diffúzorra és a visszapillantó tükrökre. A féknyergek színe is rímel ezekre a kiegészítőkre, az esztétikai élményt azonban a krómozott ablakkeretek és a csiszolt titán kipufogóvégek teszik teljessé.
McLarenGTMSO2019csMíg a legtöbb MSO gép a külsőre összpontosít, addig a GT az utasterében is megvillantja a szakemberek kreativitását. Különösen figyelemre méltó részlet a British Múzeum üvegkupolája által ihletett geometrikus mintázat, mely az ülések, a műszerfal, a kardánalagút, valamint az ajtók és napellenzők kárpitozásáról is visszaköszön. A tervezők figyelme az olyan apró részletekre is kiretjed, hogy a kormány mögötti, meghosszabbított váltófülek ezüstösen csillogó szénszálas anyaga harmonizáljon a volán dekorbetétjeivel, ugyanakkor a kontrasztos bőrkárpitozás kivitele is igen magas színvonalú és ízléses. Az utazás élvezetét elektrokróm tető, MSO festett kulcs és szőnyegkészlet fokozza.
McLarenGTMSO2019dzMindemellett a McLaren GT by MSO szélvészgyors, 4 literes, ikerturbós V8-as erőforrása 620 lóerő leadására képes. A 7 fokozatú SSG sebességváltóval párosított erőmű lineáris és könyörtelen gyorsítást garantál: mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, de a 200 km/h-s tempót is eléri 9 szekundumon belül. Ráadásul a felfüggesztés, a kormányzás és a fékrendszer is igazodik a GT dinamikus teljesítményéhez, mely tökéletesen hozza a McLaren típusaitól elvárt szintet. A brit újdonság augusztus 18-án mutatkozik be a nagyközönségnek a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen.

Pin It