Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster - Mind elkelt

by Mészáros Gergely

Az alapítás évére emlékeztet minket a Lamborghini limitált példányszámú Aventador-sorozata, melyet a rangos Monterey Car Week rendezvényen mutatott be az olasz sportkocsi-gyár. De van egy rossz hírünk is... 

lamborghiniaventadorsvj63roadsterKezdjük a rossz hírrel! Már mind a 63 darab Aventador SVJ 63 Roadster elkelt. Pedig gyakorlatilag még be sem mutatták...
lamborghiniaventadorsvj63roadster07Jó, olyan nagyon nincs mit csodálkozni ezen, mert a Lamborghini Centro Stile tervezőcsapata az Ad Personam részleggel összefogva megint mesteri remekművet alkotott. Pontosabban nem is egyet, a 63 tagú limitált szérián belül nyolc különböző és exkluzív dizájnkombináció közül választhattak a szerencsés vásárlók.
lamborghiniaventadorsvj63roadster06Természetesen a külső dizájnelemeket kifejezetten a roadsterhez igazították, így matt vagy fényes szénszálas anyag borítja a levehető tetőt, a motorburkolatot, az erőforráshoz vezető légbeömlő-nyílásokat, a szélvédő keretét, valamint a visszapillantó tükröket. A Leirion fantázianevű, kovácsolt felnik szintén új, matt titán árnyalatban tündökölnek, a látványt azonban az SVJ és 63 feliratot viselő matricák teszik teljessé.
lamborghiniaventadorsvj63roadster11A számozott plakettel is azonosított Aventador SVJ utasterének meghatározó részlete a három eltérő színsémában rendelhető Alcantara kárpitozás, melyhez a Lamborghini által szabadalmaztatott, könnyű CarbonSkin felület társul. Utóbbi ismét csak megjelenik a 63-as szám. A Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen kiállított példány matt szürke Grigio Acheso fényezéssel, valamint háromszínű – Grigio Octans szürke, Grigio Cronus szürke és Arancio Dryope narancs – Alcantara kárpitozással büszkélkedhet, az üléseket fehér Q-Citura keresztszemes öltések díszítik.
lamborghiniaventadorsvj63roadster05Az Aventador SVJ (Super Veloce Jota) Roadster 12 hengeres erőforrásának csúcsteljesítménye 770 lóerő, maximális nyomatéka 720 Nm. A 2,05 kg/lóerő tömeg-teljesítmény arányú nyitott szuper-sportkocsi 2, 9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, 8,8 szekundum alatt 0-ról 200 km/h-ra, végsebessége 350 km/h. 100 km/h-ról pedig 31 méter alatt áll meg. Az alapítás évére emlékező széria áráról nincsenek információink, de már úgyis mind elkelt az utolsó szálig.