Volkswagen ID.Buggy - Akcióban

by Mészáros Gergely

Végre akcióba lendült a márciusi Genfi Autószalonon leleplezett Volkswagen ID.Buggy, s meghódította Kaliforniai partjait és strandjait.

volkswagenidbuggy08Az ID.BUGGY a Volkswagen sokoldalú moduláris elektromos hajtás mátrix (MEB) teljesen új, szórakoztató arcát tárja elénk: a koncepció purista kialakítását a hatvanas és hetvenes évek klasszikus amerikai homokfutói ihlették. Nincs ajtaja, nincs teteje, így a legtisztább tengerparti sétakocsikázás élményével kecsegtet. 18 colos kerekeivel és BFGoodrich All-Terrain T/A® terepabroncsival könnyedén átkel a homokakadályokon, alul, a sérülékeny részeket masszív alumínium védőelemek burkolják és óvják.
volkswagenidbuggy03A masszív bukó és megerősített szélvédőkeret az utasokat védi, akik egy minimalista stílusú, vízálló anyagokkal burkolt utasfülkében foglalhatnak helyet. Még a hatszögletű volán is víztaszító Nappa bőr borítást kapott, a digitális műszercsoport és a kezelőszervek is ellenállnak a szennyedződéseknek.
volkswagenidbuggy06Az ID.BUGGY környezetbarát hajtásáról a hátsó tengelybe integrált 204 lóerős villanymotor gondoskodik, melynek energiaellátását az autó padlóján elhelyezett 62 kWh-s akkumulátor biztosítja. Így a BUGGY hatótávja – a WLTP ciklus szerint – 250 kilométer, miközben akár 160 km/h-val is képes repeszteni. Egyébként a 310 Nm-t szolgáltató erőforrás segítségével 7,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, bár ez nyilvánvalóan nem annyira fontos a kaliforniai tengerparton, ahol az ID.Buggy a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvény keretében újra megmutatta magát.