Lamborghini Huracan EVO GT Celebration Ünnepi modell

by Mészáros Gergely

A Huracan GT3 EVO két egymást követő szezonban is diadalmaskodni tudott a 12 órás Sebring, valamint a 24 órás Daytona versenyeken. Ezen eredmények előtt tiszteleg a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen leleplezett Huracan EVO GT Celebration sorozat.

lamborghinihuracanevogtcelebration05A Lamborghini Huracan EVO GT Celebration Verde Egeria zöld és Arancio Aten narancs színkombinációval fémjelzett külső dizájnja a GRT Grasser Racing Team versenyautóit idézik, melyek a szintén Lamborghinikkel versenyző Paul Miller Racing csapattal együtt elhozta a győzelmeket a fenn említett futamokról. Amúgy a Lamborghini Centro Stile az Ad Personam részleggel szoros együttműködésben a három különböző karosszériafényezést biztosít az ügyfelek számára, ami a további három matricasémával együtt összesen kilenc eltérő kombinációt, illetve opciót jelent. Az ajtókon, illetve a Huracan orrán megjelenő matrica természetesen a versenyautók rajtszámára utal, miközben a látványt a 20 colos, központi felfogatású felnik teszik teljessé, melyek mögött színes féknyergek lapulnak. További testreszabási lehetőségeket kínál a tetőn elhelyezett Lamborghini Squadra Corse pajzs, a „Daytona24” és „Sebring12” feliratú plakett, valamint a sorozatszámot mutató szénszálas lemez.
lamborghinihuracanevogtcelebration07A Huracan EVO GT Celebration utastere is számtalan exkluzív részletet tartalmaz: többek között kontrasztos öltések díszítik az Alcantara kárpitozást, a pilóta és az utasa pedig új versenyülésben foglalhat helyett. A korlátozott példányszámú kupéban ugyanaz a szívó V10-es erőforrás dolgozik, mint a versenyautóban. A kizárólag Észak-Amerikában elérhető újdonság kiszállítása 2020 elején kezdődik meg.