Koronavírus - Leáll az Easyjet is, lehetséges, hogy végleg

by Szélpál Imre

Bejelentette teljes leállását a brit gyökerű, de Ausztriában bejegyzett Easyjet is. A légitársaság közleményében azt írta, az elmúlt napokban az Easyjet 650 mentesítő járatot üzemeltetett, amelyekkel 45 ezer utast szállítottak.
easyJet 1Ezeket a kormányokkal együttműködve továbbra is folytatják, de kereskedelmi járatot az utazási szabályok szigorítása miatt nem indítanak el. A diszkont légitársaság egyelőre nem tudja, hogy mikor indulhatnak újra a menetrend szerinti járatokat, az Easyjet folyamatosan vizsgálja ennek lehetőségét. Hangsúlyozták, hogy a társaság pénzügyi helyzete stabil, a dolgozók fizetésük 80 százalékát kapják meg. Az Easyjet Európa második legnagyobb diszkont légitársasága, 2019-ben 337 repülőgépével 95 millió utast szállított és 350 millió font adózott eredményt ért el.

easyJet 2

A Brexit miatt a légicéget részben Ausztriába költöztették át. Európában egyebek között eddig a Ryanair, a Brussels Airlines, az Austrian Airlines, a Transavia, a SAS Scandinavian, az Air Dolomiti állt le teljesen.