Pesti rakpart lezárása Ha akarsz, online tiltakozhatsz

Online konzultációt indít a pesti alsó rakpart lezárásáról a fővárosi vállalkozók körében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). 

Paris Plages1

A BKIK közleménye szerint a kamara osztja a Magyar Autóklubnak a pesti alsó rakpart végleges lezárását ellenző véleményét, mert a szakemberek szerint annak végleges lezárása tovább ronthatja a budapesti autós közlekedést. A főváros egyes részeinek megközelítése gépjárművel jelenleg is komoly nehézséget jelent az adott területen működő vagy ott szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak - írták, megjegyezve: a jármű egyes lakossági szolgáltatóknak - például szerelőknek, építési vállalkozóknak, kiskereskedelmi áruszállítóknak - nélkülözhetetlen munkaeszközeik vagy árucikkeik célba juttatásához. 

Paris Plages2

A BKIK az online konzultáció után egyeztetést kíván folytatni a tapasztalatokról a főváros vezetésével - olvasható a közleményben. Karácsony Gergely főpolgármester április 13-án jelentette be, hogy a Lánchídtól délre teljesen autómentes lesz a pesti alsó rakpart. A Magyar Autóklub erre reagálva közölte: elutasítja az észak-déli közlekedési folyosóként használt pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárását.

Pin It