Toyota Mirai - Kanadába megy

A Toyota három Toyota Mirai üzemanyagcellás járművet állított forgalomba Kanadában, hogy e bemutató kampány révén a kanadaiak megismerhessék a hidrogénhajtású autók előnyeit.

hidrogent01Az automobilizmus jövője tisztábban látható, mint valaha; és ez az olyan autóknak is köszönhető, mint a Toyota Mirai. Ez egy olyan hidrogén üzemanyagcellás elektromos jármű (FCEV), amelynek kipufogójából csupán víz távozik, tehát abszolút környezetbarát. Hogy a jövőt a kanadaiak is megismerhessék, a Toyota három darab Mirai FCEV-t állított forgalomba az országban. A Montreali Nemzetközi Autókiállításon induló országos bemutató kampány célja tehát, hogy az itt élő emberek minél többet tudjanak meg az FCEV járművekről, illetve arról, hogyan segíthetnek ezek az autók csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását.
hidrogentE tisztán és takarékosan működő járművet bárki könnyen használhatja a mindennapi közlekedéshez, hiszen hatótávolsága körülbelül 500 kilométer, és mindössze öt perc alatt feltankolható hidrogénnel. Ráadásul a japán márka biztos abban, hogy a hidrogénhajtású Mirai jól tűri a hideget, így hamar népszerűvé válhat Québec tartományban, amely a világ vezető hidrogéngyártó területének számít. A kampány egyúttal arra is rávilágít, hogy igény van az FCEV-modellek és más fejlett technológiák használatát lehetővé tevő infrastruktúra fejlesztésére Kanadában, ezzel is hozzájárulva az autóipar szénkibocsátásának csökkentéséhez.
hidrogent02Az FCEV erős és környezetbarát: a Mirai üzemanyagcellájában a hidrogén összekeveredik a levegő oxigénjével, s ez kémiai reakciót eredményez, aminek két terméke az elektromos áram és a vízpára. Az áram hajtja az autót, a vízpára pedig (a Mirai egyetlen emissziója) a kipufogón át távozik.
toyotapriusexecutive2016q01A Toyota elkötelezetten dolgozik azért, hogy segítsen a közösségeknek csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátásukat; mindez szerves része a vállalat hosszú távú 2050-es Környezetvédelmi Célkitűzésének. Ebben fontos szerepet kap Nulla Emissziójú Új Autó Terv is, amelynek – öt más klímavédelmi és természeti erőforrás-megőrző kezdeményezés mellett – határozott célja, hogy a 2010-es szinthez képest 90 százalékkal csökkenjen az új autók károsanyag-kibocsátása. Annak érdekében, hogy a hibrid autók egyre nagyobb számban terjedjenek világszerte, és hogy felgyorsuljon az innovatív üzemanyagcella-technológák fejlődése, a Toyota több mint 5.600 üzemanyagcellás szabadalmát teszi közkinccsé; köztük olyan találmányait is, amelyek létfontosságúak voltak a Toyota Mirai megalkotásához.

Pin It