Tuesday, 07, Feb, 2:56 PM

A vadonatúj Honda XL750 Transalp az eredeti Transalp-koncepciót viszi tovább, azaz mindegy, hogy a várost vagy a Földet kell-e megkerülnie, mindig készen áll a kalandra. 

Megújult formavilágának és műszaki alapjainak köszönhetően a motorosok legújabb generációja is ideális partnerre lelhet benne, azaz élvezetesen és biztonságosan érhet célba, bármerre is visz útja. A vadonatúj 755 cm3-es, soros, kéthengeres, nyolcszelepes erőforrás csúcsteljesítménye 67,5 kW (91,8 LE)/9500 f./perc, a legnagyobb forgatónyomaték 75 Nm/7250 f./perc. A 270º-os főtengely-elékelésből és a szokatlan gyújtássorrendből fakadóan a kéthengeres erőforrás karakteres, mély hangon pulzál az alsó fordulatszám-tartományban és rekedtes hangon „ordít” a felső régióba pörgetve.

Elektronikus Gázmarkolat (TBW) alkalmazásával minden helyzetben precízen és biztonságosan, a vezető elvárásainak megfelelően aknázható ki a motor ereje hiszen 5 menetüzemmód közül választhat a pilóta, állíthatja ezzel a teljesítményleadást (EP), a motorfék intenzitását (EB) és a nyomatékszabályzót (HSTC), melybe integrálták az Egykerekezés-gátlót. Az XL750 erőforrása egy hihetetlenül könnyű, strapabíró, acél hídvázba került, ennek köszönhetően minden helyzetben kihasználható a motorban szunnyadó erő és precízen, magabiztosan irányítható. A hosszú rugóutakkal felvérezett, kimagasló ütéselnyelő képességű felfüggesztésekkel lazán és kényelmesen motorozhat a pilóta aszfalton, és biztonságosan haladhat terepen. Előre 43 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított, szeparált működésű, patronos Showa SFF-CATM teleszkópvilla került.

A 21”-os első és 18”-os hátsó, rozsdamentes küllős kerekek kombinációja biztosítja a sokoldalúságot minden terepviszonyon. A gazdag felszereltség ékköve kétségtelenül az 5”-os, színes, folyadékkristályos műszeregység, ami éles, egyszersmind élénk képernyőn jeleníti meg az adatokat, s arra is lehetőséget ad, hogy a felhasználók csatlakoztassák Android- vagy iOS-alapú okostelefonjukat. Ha a készülék csatlakozott a műszeregységhez, a Honda Smartphone Voice Controlt kihasználva hangutasítássokkal is vezérelheti a rendszert a vezető. A világítási rendszer természetesen minden elemében LED, és az önműködően kikapcsoló irányjelző, valamint az erőteljes fékezésnél aktiválódó Automatikus Vészvillogó (ESS) is szériatartozék.

A Transalp magával ragadó formavilágát a Honda római K+F központjának munkatársai álmodták meg - a koncepció a „Barátságos keménység” nevet kapta - azt tűzve ki célul, hogy aerodinamikai hatékonyság és időjárás-védelem terén egyaránt a legtöbbet nyújtsa, ugyanakkor könnyed és szabad irányítást tegyen lehetővé kis sebességnél. Az eredmény pedig egy letisztult, túlzásoktól mentes idomzat lett, amelyet céltudatos megjelenés és kisugárzás, valamint minőségi, strapabíró kivitelezés jellemez. A Transalp  három színben kerül az európia Honda szalonokba - Matt Iridium Grey Metallic, Matt Ballistic Black Metallic és a klasszikus Ross White Tricolour – mely utóbbi az eredeti XL600V előtt tiszteleg

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem