Tuesday, 07, Feb, 3:51 PM

614 kilométeres (WLTP norma szerint mért) hatótávolságával a Hyundai IONIQ 6 elektromos Streamliner az egyik leginkább energiatakarékos modell a nem prémium elektromos járművek piacán, s ennek köszönhetően véget vet a töltéskényszer miatti szorongásnak.

„Már az IONIQ 6 fejlesztésének kezdetén azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a szegmens legkiválóbb elektromos hatótávolságával vértezzük fel a modellt.” – mondta Jae Ho Huh, a Hyundai Motor Company Sub-Mid Project Management Center központjának a vezetője. „Annak érdekében, hogy az elektromosjármű-piac globális vezető szereplőjévé váljunk, a lehető legmagasabb szintű elektromos teljesítményt, illetve tulajdonosi élményt kívánjuk biztosítani ügyfeleink számára.”
Az IONIQ 6 WLTP norma szerint mért átlagos energia-felhasználása 13,9 kWh/100 km, ami az egyik legtakarékosabb megvásárolható elektromos járművé teszi a néhány európai piacon már az év vége előtt forgalomba kerülő típust.
Az IONIQ 6 614 kilométernyi tisztán elektromos hatótávolsága elsősorban a Hyundai Motor Group által kifejlesztett elektromos, globális moduláris platformnak (E-GMP), valamint az autó különösen alacsony légellenállásának köszönhető.
Az E-GMP optimális elektromos teljesítményt kínál: támogatja a 800V-os ultragyors töltést, illetve további adapterek vagy egyéb komponensek nélkül alkalmas a 400V-os töltésre is. Előbbi azt jelenti, hogy mindössze 15 perc alatt akár 351 kilométerre elegendő energiát képes magához venni, és 18 perc alatt 10-ről 80 százalékosra tölthető.
Nem mellesleg az Streamliner az E-GMP platform jóvoltából a kategória legnagyobb, 2950 mm-es tengelytávjával büszkélkedhet, így maximálisan képes kielégíteni az utasok elvárásait és igényeit. Többek között négykerekű munkaállomásként vagy hordozható töltőként is szolgálhat, hála az innovatív járműből-a-fogyasztóra (V2L) technológiának. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók az autóról töltsék vagy üzemeltessék hordozható vagy szabadtéri elektromos készülékeiket, vagy olyan, vadonatúj felhasználási helyzeteket gondoljanak ki, amelyek megfelelnek sokoldalú, spontán életvitelüknek.
Az IONIQ 6 0,21-es közegellenállási együtthatója is az egyik legkedvezőbbnek számít az egész autóiparban. A karosszéria áramvonalas kialakítása és az olyan részletmegoldásai, mint az aktív csappantyú, a kerekeknél kialakított légfüggöny, az integrált hátsó légterelő, vagy a kerékhézag-szűkítő elemek, számottevően javítják az aerodinamikai teljesítményét, valamint a világ legáramvonalasabb járművei közé emelik azt.

 

A kerékhézag-szűkítők például csökkentik az első lökhárító és a kerekek közötti, üres teret, ezzel javítja a kerékdobon belüli légáramlás aerodinamikáját. A Hyundainál első ízben alkalmazott megoldás biztosítja, hogy az elektromos Streamliner egyszerre kínáljon fokozott rugózási kényelmet, illetve semlegesítse a rövid első túlnyúlásból adódó áramlástani hátrányokat.
„Időt és energiát nem sajnálva terveztük meg az elektromos járművek piacának legtakarékosabb tagját.” – mondta Byung Hoon Min, a Hyundai Motor Company teljes járműteljesítmény-fejlesztő központjának vezetője. „Azáltal, hogy kiemelt feladatként kezeltük az aerodinamika fejlesztését, megalkottuk a világ egyik legnagyobb hatótávolsággal rendelkező elektromos járművét, ami okafogyottá teszi a hatótávolság miatti szorongást, és ezáltal hozzájárulhat a szegmens gyarapodásához.”

hyundaiioniq6
hyundaiioniq6a
hyundaiioniq6b
hyundaiioniq6c
hyundaiioniq6cs
hyundaiioniq6d
hyundaiioniq6dz
hyundaiioniq6dzs
hyundaiioniq6e
hyundaiioniq6energiafelhasznalasa
hyundaiioniq6f
hyundaiioniq6g
hyundaiioniq6gy
hyundaiioniq6h
hyundaiioniq6i
hyundaiioniq6j
hyundaiioniq6k
hyundaiioniq6l
hyundaiioniq6ly
hyundaiioniq6m
hyundaiioniq6n
hyundaiioniq6ny
hyundaiioniq6nyito
hyundaiioniq6o
hyundaiioniq6p
hyundaiioniq6q
hyundaiioniq6r

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem