Tuesday, 07, Feb, 4:40 PM

A BMW Group a Debrecenben épülő autógyár területén egy nagyfeszültségű akkumulátorokat összeszerelő üzemet is felépít, ezzel további 500 új munkahelyet hoz létre 2025 végéig.

A BMW a Debrecenben épülő csúcstechnológiás gyára területén a tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE modellgeneráció nagyfeszültségű akkumulátorainak összeszerelő üzemét is felépíti. 2025 végéig a müncheni központú vállalatcsoport ezzel további 500-nál is több új munkahelyet hoz létre, az építkezésbe és a komplett létesítmény beindításába pedig összesen több mint 2 milliárd eurót fektet be.
„Debrecenben a világ legfejlettebb gyárát építjük. A BMW iFACTORY gyártási stratégiánk égisze alatt az autógyártás új iparági mércéit állítjuk itt fel: hatékony, zöld, digitális. Befektetéseink az elektromos mobilitás térnyerését elősegítő, szisztematikus megközelítésünket nyomatékosítják” – mondta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.
Az akkumulátor kulcsfontosságú szerepet tölt be a tisztán elektromos meghajtású autók sikertörténetében. A NEUE KLASSE modellgeneráció számára kifejlesztett, következő generációs akkumulátorokkal akár 30 százalékkal nagyobb hatótávolság és akár 30 százalékkal gyorsabb járműtöltési sebesség érhető el.
A BMW Group következő generációs, hengeres akkumulátorcelláit Debrecenben szerelik majd akkumulátorházakba – azokba a fémből készült házakba, amelyeket később az autók padlólemezébe építenek be. A nagyfeszültségű akkumulátorok hatodik nemzedékének sorozatgyártása hivatalosan 2025-ben veszi kezdetét, az autógyártás beindításával párhuzamosan. A Debrecenben készülő összes új BMW modell akkumulátorát helyben fogják összeszerelni. Az új üzem mintegy 140 000 négyzetméternyi területen terül majd el. Az építkezési munkálatok nemrégiben kezdődtek meg.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem