Tuesday, 07, Feb, 4:48 PM

A Ford Kuga Plug-In Hybrid  SUV volt a legnagyobb darabszámban értékesített plug-in hibrid (PHEV) az európai piacon 2022. első félévében.

Az autó már 2021-ben is Európa legkelendőbb plug-in hibridje volt, és idén eddig mintegy 23.000 darab kelt el belőle, ami 28 százalékkal több, mint a népszerűségi listán utána következő PHEV értékesítési eredménye. A Ford azt is ma jelentette be, hogy megjelenik a választékban a Kuga ST-Line X Black Package kivitel, számos vizuális frissítéssel, valamint az opcióként megrendelhető új komfortüléssel. “Tudjuk, hogy sok vásárlónk továbblépne már a szokványos benzin- és dízelmotoroktól, de még nem érzik, hogy készen állnának a tisztán elektromos hajtásra – és pontosan ez az, ami miatt a Kuga Plug-In Hybrid lett Európa legkelendőbb PHEV-modellje, bebizonyítva, hogy a vásárlók remek megoldásnak tartják ezt a fajta hajtásláncot,” nyilatkozott Glen Goold, a Kuga modellcsalád igazgatója. “A Kuga Plug-In Hybridhez hasonló autók fontos szerepet kapnak a Ford elektromos jövőképében.” A Kuga Plug-In Hybrid intelligens hajtáslánca rendkívül rugalmas megoldást kínál: vegyes használat mellett az autó 57-67 kilométert tesz meg tisztán elektromos hajtással (WLTP-mérés), városi forgalomban pedig 71-88 kilométert (WLTP), így a rövidebb, gyakoribb utakat kizárólag az elektromotor erejével is képes teljesíteni. Energiafogyasztása 14,4-15-9 kWh/100 km (WLTP), ami a legfontosabb versenytársakénál kedvezőbb érték. Az autósok emellett egy benzinmotoros jármű hatótávolságát és rugalmasságát is élvezhetik, sőt az elektromos hajtás a Kuga teljesítményét is növeli. Ha pedig a vezető EV Auto üzemmódba kapcsol, a Kuga Plug-In Hybrid a lehető legtakarékosabban működik, a mindenkori forgalmi helyzet alapján választva ki az éppen ideális hajtási módot.

Black Package: extra stílus és igazi egyéniség a Kuga-kínálatban

Mostantól kapható a Kuga ST-Line X Black Package kivitel is, amelynek külső megjelenését egyedi dizájn-elemek teszik még dinamikusabbá és különlegesebbé. Az autó a Kuga teljes színskálájában megrendelhető, amit a Black Package változatban feketére fényezett tető, fekete külső tükörburkolat, első légbeömlő és hátsó légterelő egészít ki. Az ST-Line emblémák és a csomagteret díszítő Kuga felirat is fekete, akárcsak az alapáras 20 colos könnyűfém keréktárcsák.

Az új komfortülés még jobban megtámasztja az elöl utazók testét

A vásárlók a Kuga teljes modellkínálatához megrendelhetik az új komfortülést, amelyek kiváló ergonómiáját az Egészségesebb Hátakért kampányt szervező gerinc-specialista intézet, az Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) minősítő pecsétje igazolja. A 18 irányban állítható szerkezet garantálja, hogy az ülés alkalmazkodik az utas testéhez, nem pedig fordítva – ami az AGR tanúsítványának egyik alapfeltétele. Nemcsak az üléspárna magassága, hosszúsága és dőlésszöge állítható, hanem a deréktámasz és a fejtámasz is négy irányban mozgatható, hogy bármilyen magasságú és testalkatú utas kényelmesen ülhessen. Az AGR tanúsítványát egy különböző szakorvosokból álló független vizsgálóbizottság ítéli oda, amely elkötelezetten segít a vásárlóknak ‘hátbarát’ termékeket választani. A deréktáji fájdalom világszerte a leszázalékolások egyik legfőbb oka, és egy tanulmány szerint a járművezetők 63 százaléka szenvedett már olyan hátfájástól, ami akadályozta a mindennapos tevékenységek elvégzésében.

fordkugaphevblackpackage
fordkugaphevblackpackage01
fordkugaphevblackpackage02
fordkugaphevblackpackage03
fordkugaphevblackpackage04
fordkugaphevblackpackage05
fordkugaphevblackpackage06
fordkugaphevblackpackage07
fordkugaphevblackpackage08
fordkugaphevblackpackage09
fordkugaphevblackpackage10

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem