Tuesday, 07, Feb, 4:20 PM

A közúti közlekedés csúcsát kétségkívül a felsőkategóriás luxusszedánok képviselik, a szegmens egyik legkifinomultabb szereplője pedig kétségkívül eddig is a Lexus LS volt. A legfejlettebb technológiákat és műszaki megoldásokat a kézműves kidolgozással és környezettudatossággal kombináló csúcslimuzin azonban tovább emelte a tétet: teljesen új, gyorsabb és intuitívabban kezelhető multimédiás platformmal gazdagodott. A 12,3 hüvelykes érintőképernyővel és „Szia Lexus!” hangvezérléssel érkező Lexus Link Pro rendszerben alapfelszereltség lett a felhő alapú valós idejű navigáció, a digitális panoráma monitor és a tolatókamera pedig teljes nyugalmat kínál a manőverezéshez.

A Lexus frissített zászlóshajója, az LS minden eddiginél kifinomultabb élvezeteket nyújt 2023-as kínálatával. Mostantól a rendkívüli vezetési élmény mellé a legújabb multimédiás és csatlakozási technológiák társulnak, melyek zökkenőmentes hozzáférést nyújtanak az információkhoz, illetve a kommunikációs és szórakoztató rendszerekhez.
Az alapfelszerelésként járó, emberközpontú és kifinomult élményt nyújtó, új Lexus Pro Link rendszerrel érintőképernyőn, hangvezérlésen vagy akár okostelefonon keresztül is kommunikálhatnak az utasok, amihez a vezeték nélküli Apple CarPlay integráció vagy a vezetékes Android Auto rendszer is támogatást jelent. A „Szia Lexus!” hangvezérlés képes intelligensen reagálni a hangutasításokra, így akár az interneten is lehet keresni a segítségével, de hívásokat is lehet kezdeményezni, valamint az audio- és klímaberendezés is vezérelhető vele.
A fokozott funkcionalitás és a jobb kapcsolódási lehetőségek nem korlátozódnak az utastérre: a kényelmes távvezérlési szolgáltatások az autótól távol is kiváló felhasználói élményt biztosítanak. Az over-the-air, azaz vezeték nélküli szoftverfrissítésekkel a legújabb funkciók is folyamatosan elérhetők, míg a Lexus Linkkel távolról is leolvasztható a szélvédő, nyitható és zárható az autó, valamint bekapcsolható a vészvillogó - egy okostelefonos alkalmazással. Ezenkívül az LS 500h tulajdonosai otthonról is beállíthatják az utastér hőmérsékletét és aktiválhatják a kormánykerék fűtését. Az applikáció ezen túl elemzi a vezetésünket, továbbá tanácsokat ad a hibrid autók vezetési technikáival kapcsolatban, sőt egy „saját autó keresése” funkciót is tartalmaz.
A stresszmentes vezetésből a hatékony navigáció is kiveszi a részét, mely az új Premium Connectivity szolgáltatás felhőalapú, naprakész forgalmi és parkolási adataival könnyíti meg a vezető mindennapi életét. Hasonlóan izgalmas megoldás a digitális panoráma monitor új, padlólemez alatti, úgynevezett átlátszó padló nézete, digitális panoráma monitor új, padlólemez alatti, úgynevezett átlátszó padló nézetével, amely megjeleníti az autó alatti körülményeket, valamint a gumiabroncsok helyzetét, ezzel is megkönnyítve a manőverezést.
A Lexus Safety System + kényelmi és biztonsági megoldásainak eddigi széles skáláját kiegészítve a tolatókamera a jármű középvonalának kivetítésével javítja a helyzetfelismerést, pontosabban a tér felmérését hátramenet közben. Ezeket a funkciókat a középkonzol új, optimalizált elhelyezésű kapcsolói szolgálják ki, melyek a letisztultabb megjelenéshez is hozzájárulnak. Az ugyancsak ízléses kidolgozású középkonzolon már az okostelefonok is úgy tárolhatók, hogy fel kellene nyitni vagy le kell zárni a fedelet.
A vásárlók a saját szemükkel is megbizonyosodhatnak majd a még kifinomultabb, jobb kapcsolódási lehetőségeket kínáló Lexus LS képességeiről, amikor 2022 decemberében megkezdődnek a 2023-as modellévű LS modellek első kiszállításai.

lexusls2023
lexusls2023a
lexusls2023b
lexusls2023c
lexusls2023cs
lexusls2023d
lexusls2023dz
lexusls2023dzs
lexusls2023e
lexusls2023f
lexusls2023g
lexusls2023gy
lexusls2023h
lexusls2023i
lexusls2023j
lexusls2023k
lexusls2023l
lexusls2023ly
lexusls2023m
lexusls2023nyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem