Aston Martin Racing Driver Academy 2020 Magyar résztvevővel indul

A nemzetközi motorsportok globális visszatérésével kezdetét veszi az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as évadja is, amelyben a brit luxus sportautó-gyártó folytatja a hosszú távú GT versenyzés következő generációs sztárjainak keresését.

AstonMartinRacingVantageGTE12cA kezdeményezés gyorsítósávot biztosít a tehetségek számára az Aston Martin Racing virágzó ügyfélcsapat-hálózatába, és már 2019-ben nagy sikernek örvendett. Idén ismét 13 jelölt versenyez az AMR Driver Academy keretében, akik világszerte különböző bajnokságokból érkeztek. A neves gyártó versenytárs nélküli tanulási és fejlesztési platformjaként a kezdeményezést finomhangolták és ismét továbbfejlesztették, így még hatékonyabb tréninget biztosít a fiatal tehetségek számára. Emellett számos intézkedést végeznek, amely segíti a koronavírus járvány terjedésének megakadályozását.
wec2019silverstoneAz AMR Young Driver Academy olyan 17 és 25 éves pilóták számára kínál lehetőséget, akik elismert bajnokságok Vantage GT3 és GT4 versenyprogramjában terveznek részt venni. A tét meglehetősen nagy: a legsikeresebb pályázó pénzügyi támogatást kap a 2021-es versenyprogramjához, emellett szimulátor-használatot, rendszeres edzést, valamint egy TAG Heuer AMR karórát biztosít a gyártó.
AstonMartinRacingVantageGTE12aÉpp úgy, mint korábban, a résztvevőket számos kritérium alapján értékelik, beleértve a gyorsaságot, a kiegyensúlyozott teljesítményt és a műszaki visszajelzést. Emellett a zsűri értékeli a pilóták stratégiai képességét, csapatmunkáját, valamint a szerepükhöz kötődő marketing és pr munkát. Emellett pedig a legsikeresebb jelöltnek nagy fejlődési potenciállal is kell rendelkeznie a jövőre nézve.
wec2019silverstone02Tom Canning, a 2019-es brit GT4 bajnok végzett a 2019-es AMR Driver Academy élén. A 17-éves, Bath-i származású fiatalember a 2017-es Le Mans-i kategóriagyőztes Jonny Adam és a FIA WEC-ben versenyző Ross Gunn lábnyomait követve azóta már tavaly decemberben részt vett a gyári Aston Martin Vantage GTE bahreini tesztelésén, valamint gyári támogatást élvez az idei teljes kampánya során.
wec2019silverstone01David King, az Aston Martin Racing elnöke hozzátette: „A tény, hogy a nehézségek ellenére egy csapat tehetséges fiatal áll készen, hogy részt vegyen a 2020-as Aston Martin Racing Driver Academy megmérettetésén, bizonyítja a kezdeményezés értékét és fontosságát a junior GT versenyzői ökoszisztémában. Továbbra is a küldetésünknek tartjuk, hogy ügyélhálózatunkon keresztül felfedezzük a legjobb fiatal tehetségeket, annak érdekében, hogy segítsük őket karrierjük során, valamint hosszú távon biztosítsuk az Aston Martin Racing versenyképességét, ezáltal pedig a versenyautókat használó csapatok versenyképességét is.

AZ ASTON MARTIN RACING DRIVER ACADEMY JELÖLTJEI

Pilóta

Csapat

Versenysorozat

Autó

Jamie Caroline (UK)
Roman DeAngelis (CAN)
Cedric Freiburghaus(CHE)
Valentin Hasse Clot (FR)
Hefler Róbert (HUN)
Patrick Kibble (UK)
Kenton Koch (USA)
Antonio Ledesma (MEX)

TF Sport
Heart of Racing
ProSport
Garage 59
Virage
TF Sport
Bsport Racing
Virage

British GT
IMSA
GT4 European Series
GT World Challenge Eu
GT Cup Open
British GT
GT4SX
Ultimate Cup Series

Vantage GT4
Vantage GT3
Vantage GT4
Vantage GT3
Vantage GT4
Vantage GT4
Vantage GT4
Vantage GT4

Connor O’Brien (UK)
Theo Nouet (FR)        

TF Sport
AGS

British GT
GT4 European Series

Vantage GT4
Vantage GT4