Kamion Eb - Bemutatkozott Kiss Norbert új kamionja

Bemutatkozott a Hungaroringen szerdán Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző új, magyar csapata, a Révész Truck Racing Team, melynek 40-es rajtszámú versenykamionját is bemutatták a mogyoródi Forma-1-es pályán. 
kamion3A sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, az autó- és motorsport a 21. század egyik legnépszerűbb sportága, az állami sportigazgatásnak pedig szintén nagy öröm a Révész TRT megalakulása, amelyre nemcsak az ország keleti része, hanem egész Magyarország büszke lehet. "A sikerek idején általában csak a sportolót látjuk, de azt nem, hogy az eredmények mögött milyen csapatmunka, mennyire elhivatott szakemberek vannak" - fogalmazott Szabó Tünde. Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke kiemelte, hogy Kiss Norbertnek az elmúlt években nem volt versenyképes kamionja, most azonban a Révész TRT megalakulásával ez a probléma megoldódott. 
kamion2A szövetségnek az a feladata, hogy minél több olyan eseményt hozzon Magyarországra, amelyen a magyar versenyzők magyar csapat színeiben, hazai szurkolók előtt szerepelhetnek - tette hozzá az MNASZ elnöke. Kiss Norbert kiemelte, pályafutása szempontjából nagyon fontos lépésnek tartja, hogy újra magyar csapatnál versenyezhet. Jelezte, az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak azért, hogy rajthoz állhassanak a kamion Európa-bajnokság idei szezonjában. "Tíz éve versenyzem már az Eb mezőnyében, volt alattam már néhány kamion, de őszintén mondom, hogy eddig ez a legjobb, amelyben valaha ültem" - mondta Kiss. Hozzátette, nagyon optimista a jövőt illetően. Révész Bálint, a Révész TRT tulajdonosa arról beszélt, hogy mindig nagy álma volt egy saját kamionos versenycsapat megalapítása, ebben pedig tökéletes partnerre talált Kiss Norbertben. 
kamion1A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 40-es rajtszámot azért választották, mert a nyírségi Révész Cégcsoport hamarosan a 40. születésnapját ünnepeli. A csapat a tervek szerint jövőre már két versenykamionnal szerepel az Eb-n. A kamion Eb mostani idénye a koronavírus-járvány miatt nem indulhatott el, a módosított versenynaptárban nyolc helyett hat versenyhétvége szerepel. A szezon augusztus végén Csehországban kezdődik, a Hungaroringre pedig október 17-18-án, az úgynevezett Super Racing Festival keretében látogat el a mezőny.