Toyota Gazoo Racing Győzött Le Mans-ban

A TOYOTA GAZOO Racing fordulatos és sikeres versenyben megszerezte sorozatban harmadik győzelmét a Le Mans 24 órás futamon a TS050 HYBRID-del. Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima és Brendon Hartley több mint 5000 kilométeres távot teljesítettek a kimerítő verseny során és öt körös előnnyel győztek a 8. rajtszámú TS050 HYBRID-del, amivel átvették az első helyet a pilóták világbajnoki mezőnyében.

Toyota GAZOO Racing Le Mans diadal 3

Sébastien és Kazuki számára ez volt sorozatban a harmadik Le Mans-i diadal, ezzel pedig csatlakoztak ahhoz a mindössze hét pilótához, akiknek ez sikerült a futam 97 éves történelme során. Brendon a 2017-es diadala után másodszor győzött itt. A 7. rajtszámú TS050 HYBRID-del megszerzett pole pozíció után úgy tűnt, hogy Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López jó úton haladnak első győzelmük felé a La Sarthe pályán, amíg meg nem hibásodott a szívócsövük – bár ezután 70 perces drámai csatában sikerült visszakapaszkodniuk a harmadik helyre. A FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC), utolsó előtti fordulójában ma aratott győzelemmel a TOYOTA GAZOO Racing immár világbajnok a csapatok mezőnyében, mert behozhatatlan, 57 pontos előnyre tett szert a Rebellion Racing előtt. Ezen a versenyen szerepelt utoljára Le Mans-ban az 1000 lóerős, összkerékhajtású TS050 HYBRID is.

A 24 órás Le Mans futam eredménye

  1.  #8 TOYOTA GAZOO Racing 387 kör
  2.  #1 Rebellion (Senna/Menezes/Nato) +5 kör
  3.  #7 TOYOTA GAZOO Racing +6 kör
  4.  #3 Rebellion (Dumas/Berthon/Deletraz) +6 kör
  5.  #22 United Autosports (Hanson/Albuquerque/di Resta) +17 kör
  6.  #38 JOTA (Davidson/da Costa/Gonzalez) +17 kör

Toyota GAZOO Racing Le Mans diadal 1

Hisatake Murata, a csapat elnöke: “Ismét láthattuk, hogy milyen nehéz kihívás a Le Mans: a kitartás valódi próbája. Remek volt a csapatszellem és az elszántság arra, hogy felülkerekedjünk a problémákon, amelyek a nyolcas autóval adódódtak kezdetben. Sorozatban három Le Mans-t megnyerni a TS050 HYBRID-del egy valóra vált álom. Gratulálok mindenkinek a csapatban ehhez az eredményhez. Ugyanakkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy újabb kettős győzelmet aratunk, és sajnálom a hetes autó pilótáit, szerelőit és mérnökeit, mert ismét nagyon keményen dolgoztak és jól szerepeltek. Egy csapat vagyunk, ezért mindannyian átérezzük csalódásukat. Hiányoztak nekünk ezekben az izgalmas pillanatokban a szurkolók a pálya mellől, de remélem, jövőre ismét találkozhatunk itt velük. Gratulálok a Rebellionnak a dobogós helyhez, erősen megszorítottak minket, és ismét kivívták tiszteletünket. Köszönet az ACO-nak, amiért lehetőséget adtak rá, hogy az idei körülmények dacára idén is élvezhessük a Le Mans-t.”