Audi R8 LMS és Audi RS e-tron GT - Amikor jelen és jövő találkozik

Mindketten Neckarsulmból származnak, a jelen és a jövő sportautóinak vonzerejét képviselik és tükrözik mindazt a szenvedélyt, amellyel az Audi fejleszti és építi autóit.
audietrongt2Az Audi R8 LMS, mint sikeres GT3 versenyautó és az új Audi RS e-tron GT prototípus most először találkozik a világ legnagyobb GT3-as eseményén, a Spa-i 24 órás versenyen. „Az Audi R8 és az RS e-tron GT prototípus kifejező formatervével a jelen és jövő sportosságát jelképezi, mind az utakon, mind pedig a versenypályán.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. „A magával ragadó Aud RS e-tron GT tanulmány tökéletes alap egy elektromos hajtással rendelkező, ígéretes koncepció számára a GT versenysorozatban, ahogy azt a Stéphane Ratel Organisation is megerősítette a GTX World Tour indításával.” A versenysorozat keretében a jövőben különböző alternatív hajtásrendszerek küzdenek meg egymással párhuzamos versenyeken.
audietrongt4A szabályokat pedig úgy alkotják meg, hogy a leggyorsabb és egyben a leghatékonyabb autó legyen a győztes. „Az Audi RS e-tron GT tanulmány az első, tisztán elektromos, nagyteljesítményű modell az Audi márkától, egyben az RS modellkínálat következő ikonikus darabja.” – véli Rolf Michl, az Audi Sport GmbH értékesítésért és marketingért felelős vezetője. „Ezzel új korszakot nyitunk az Audinál az RS jelöléssel bíró modellek világában.” Az Audi RS e-tron GT prototípus bepillantást enged a márka első, tisztán elektromos modellsorozatába, amely Németországban, a neckarsulmi Audi Böllinger Höfe üzemében gördül le a gyártósorról. A kisszériás gyártásra berendezkedett üzemben készült eddig az Audi R8, most pedig kibővítették, továbbfejlesztették és az új feladatnak megfelelően alakították azt át.
audietrongt5A két, teljesen különböző hajtásrendszerrel szerelt autó integrált összeszerelését egy soron végző üzem teljesen egyedülálló a Volkswagen Csoporton belül. A hagyományos R8 modellt alapul véve az Audi Sport ügyfélsport részlege 2009 óta már a GT3-as versenyautók második generációját építi, egyéb versenyváltozatok mellett. A hétvégén ötödik Spai-i összetett győzelméért harcba szálló modell elemeinek 50 százaléka megegyezik a sorozatgyártású modell részeivel. Mielőtt szombaton 15.30-kor felemelkedik a rajtzászló, az Audi RS e-tron GT prototípus mögött sorakozik fel a mezőny a 24 órás verseny felvezető körére és vezeti egyúttal a GT sorozatot egy izgalmas jövő felé.