Ausztrál emberevők - Két krokodilt öltek le eddig

Két krokodilt öltek le eddig a hatóságok az ausztráliai Queensland állam északi részén, hogy megvizsgálják az állatok gyomortartalmát, miután egy 69 éves férfinak nyoma veszett a múlt héten a térségben. 

kroko1

A nagyjából 3 méteres hüllőt a queenslandi környezetvédelmi és tudományos hivatal emberei fogták be és altatták el vasárnap éjszaka az állam északi partjainál lévő Hinchinbrook-sziget közelében - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában. Szombaton már egy másik, négyméteres krokodilt is leöltek a sziget délnyugati részén lévő Gayundah folyónál, nem messze attól a helytől, ahol a férfi eltűnt. A ragadozó gyomrában emberi maradványokat találtak. A rendőrség hétfői közlése szerint már zajlik a második állat gyomortartalmának vizsgálata. 

kroko2

A 69 éves áldozat helyi idő szerint csütörtök kora délután indult horgászni a Gayundah folyóra és egy órán belül kellett volna hazaérnie, ám nyoma veszett. A hatóságok péntek hajnalban találták meg a felborult csónakját, amelyen krokodiltámadásra utaló nyomokat azonosítottak. A szakemberek emberi maradványokra bukkantak a folyóban, mielőtt rátaláltak az első krokodilra. Queenslandben ez volt a harmadik krokodiltámadás a hónapban. Cairnsben és Weipában két úszót támadtak meg az állatok, de az áldozatok túlélték a szerencsétlen találkozást. A ragadozókat leölték vagy krokodilfarmra szállították.