Toyota 2000 GT - Hamvaiból támad fel

Február végén különleges hírt tett közzé közösségi csatornáin a Toyota dél-afrikai leányvállalata: elővették egy, a raktárukban porosodó ritka kincset, és hozzáfogtak a teljeskörű gyári felújításához. De miért is érdekes ez? Azért, mert a Toyota 2000 GT a japán autótörténelem egyik legritkább típusa.

Gyártása szűk három éve alatt mindössze 351 példányban készült, ebből 337 kaphatott rendszámot, s csak három került Dél-Afrikába. A vállalat házi múzeuma évekkel ezelőtt tett szert a ritkaságra, amelynek helyreállítása folyamatosan napirenden volt, ám a hatalmas lépésre csak tavaly szánta rá magát a vállalat: ekkor jelentette be ugyanis a Toyota sportosztálya, a Gazoo Racing, hogy megkezdi az ikonikus kupé alkatrészeinek újragyártását. A GR Heritage Parts projekt nemcsak apropót, de eszközt is adott a dél-afrikai Toyota kezébe, így 2020 második felében megkezdték a restaurálás előkészületeit, idén pedig teljes mellbedobással nekiláttak a felújításnak.
A munkával egy elismert helyi veteránautó-specialistát, a Generation Old School műhelyt bízták meg. Ők fogják apró darabokra szedni, megtisztítani, helyreállítani, kicserélni, beállítani, majd újra összeszerelni az autót, amiben a Gazoo Racing által biztosított alkatrészek és komplett gyári dokumentáció is segítségükre lesz.
Egy ilyen ritka autó esetében nem meglepő, hogy minden egyes példánynak megvan a maga különleges története. A Toyota South Africa autója például egyike annak a mindössze három 2000GT-nek, amelyet a gyár Dél-Afrikába szállított 1967 és 1968 között. Az biztosnak tűnik, hogy közülük kettőt pegazus-fehér, egyet pedig viharezüst színben rendeltek meg – de hogy melyik melyik volt, arról már megoszlanak a vélemények. Annyi biztos, hogy a felújításra szánt, MF10-10207 alvázszámú autó jelenleg piros. Az érintettek azonban abban bíznak, hogy mire a felújítás eljut a festés fázisába, előtűnik az eredeti „fényezése”.
toyota2000gtrestauralas05A másik két (az MF10-10131 és az MF10-10206 alvázszámú) dél-afrikai autó közül az egyik egy 220 tagú magángyűjteményben, a Franschhoek-i közlekedési múzeumban található, a másiknak pedig nyoma veszett. A Toyota titkon abban reménykedik, hogy autójuk felújításával felkeltik a kincsvadászok érdeklődését, és egy pajta mélyéről egyszer csak előkerül a hiányzó 2000GT.
toyota2000gtrestauralas01Nemcsak gyűjtők, de befektetők számára is komoly lehetőséget tartogat az elveszett példány, hiszen a Toyota 2000GT a legértékesebb japán veterán autó. Eddigi legdrágább példányáért több mint 1,1 millió dollárt fizettek még 2013-ban, de tavaly is gazdát cserélt két autó: az egyik 912 ezer dollárért, a másik 88 millió japán jenért – ez forintba átszámolva 250-270 millió forintnak felel meg.
Toyota2000gtNem véletlenül, hiszen a Yamahával közösen fejlesztett autó annak idején a kor Jaguarjainak és Fordjainak volt az ellenfele, még Caroll Shelby is épített belőle két versenyautót. Négytárcsás szervofékével, részlegesen önzáró differenciálművével és 2 literes, hathengeres motorjával a 2000GT a világ abszolút élvonalához tartozott, a szép formájú Grand Tourer körülbelül 10 másodperc alatt gyorsult 0-ról 100 km/h-ra és 215 km/h-val is képes volt repeszteni. Úgyhogy hajrá, Generation Old School!