Gucci-film - Ridley Scott Lady Gagával készíti

A Gucci-divatbirodalom bemutatása Maurizio Gucci meggyilkolásának történetén keresztül Ridley Scott filmrendező régen dédelgetett terve volt.
lady gaga gucci 1
Az Oscar-díjas Gladiátor rendezője az MGM filmstúdióval szerződött a film elkészítésére, melynek sztárja Lady Gaga lesz. Bár a többi hollywoodi stúdióéval együtt a koronavírus-járvány miatt az MGM produkciói is leálltak, bemutatóit elhalasztották, a stúdió januárban munkába állt új főnöke, Michael De Luca nem tétlenkedik, átszervezte a vezetőséget és új produkciók előkészületeibe vágott bele - számolt be róla a The Hollywood Reporter. A hollywoodi szaklap úgy értesült, hogy a Ridley Scott Gucci-filmjéért folyó küzdelemben az MGM azzal utasította maga mögé a Netflixet, hogy a rendezőnek fontos volt a film széleskörű mozis forgalmazása is, amelyet az MGM biztosított. 
lady gaga gucci 3A The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed (A Gucci ház: egy szenzációs gyilkosság, őrület, ragyogás és kapzsiság) című könyv nyomán készült forgatókönyv Murizio Gucci, a nyolcvanas években hanyatlásnak indult divatbirodalom fejének meggyilkolását állítja a családtörténet középpontjába. A Gucci-birodalom örökösének meggyilkolását 1995-ben volt felesége, Patrizia Reggiani tervelte ki, akit ezért 29 évi börtönbüntetésre ítéltek.
lady gaga gucci 4
A korabeli sajtóban fekete özvegyként emlegetett exfeleség szerepére Scott Lady Gagát szemelte ki, a stúdió már tárgyal a szerződéséről. A film produceri feladatait a 82 éves rendező és felesége, Giannina Scott látja el. Az MGM annyira bízik a produkció megvalósításában, hogy 2021. november 24-re már ki is tűzte premierjét.