Women’s World Car of the Year 2021 - Az abszolút győztes

Az új Land Rover Defender stílusosan ünnepelte a Nemzetközi Nőnapot: a 2021-es Világ Női Év Autója díj végső szavazásán abszolút győztesnek kiáltották ki a megállíthatatlan terepjárót.

A Világ Női Év Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) az egyetlen olyan díj a világon, amelynek zsűrijét kizárólag hölgyek alkotják: az 50 tagú döntőbizottság öt földrész harmincnyolc országát képviselve minősíti a világ autópiacának legkiválóbb újdonságait. Az új Defendert először 2021 legjobb középkategóriás szabadidőjárművének választották meg, majd a nemzetközi nőnapon megtartott, végső eredményhirdetésen kiáltották ki a WWCOTY díj abszolút győztesének.
A zsűritagok kiemelték a Defender karakteres formavilágát, akadályokat nem ismerő terepalkalmasságát, kimagasló közúti menetdinamikáját, valamint a XXI. század elvárásaihoz igazodó praktikumát és online funkcionalitását.
A Defender nevében, formájában és terepalkalmasságában egyaránt legendának számít. Az új nemzedék is messzemenőkig hű maradt ahhoz az úttörő szellemiséghez, amely több mint 70 éve határozza meg a Land Rover típusok karakterét, ugyanakkor a típus a modern kor elvárásainak megfelelően újraalkotta a kaland fogalmát. A többféle kivitelben kínált modellhez négy tartozékcsomag választható, így pontosan gazdája elvárásaihoz igazítható, és tökéletesen kiszolgálja annak igényeit. A Defender 110 5, 6 vagy 5+2 üléses konfigurációban is elérhető, míg a 90-es modell annak ellenére alkalmas hat utas szállítására, hogy nem hosszabb egy átlagos családi ferdehátúnál.
Fejlett Ingenium benzinmotorjainak és tisztább üzemű dízel erőforrásainak köszönhetően a Defender bármilyen környezetben magabiztosan, pontosan és takarékosan közlekedhet, míg a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid; PHEV) hajtáslánc akár 43 kilométert* képes teljesen zaj nélkül, tisztán elektromos üzemben megtenni.
landroverdefender90My2021fA Defender fedélzetén ultramodern technológiák biztosítanak XXI. századi színvonalú online funkciókat. Az új generációs elektromos jármű architektúra (EVA2) a vezeték nélküli szoftverfrissítés (SOTA) funkcionalitással együtt gondoskodik arról, hogy a Defender minden pillanatban kapcsolatban álljon, és mindig a legfrissebb szoftververziókkal rendelkezzen.
LR DEF 90 20MY Off Road 100919 09A Defender modellcsalád a 90 és 110 kivitelek mellett a 90 és 110 Hard Top haszonjármű változatokat is tartalmazza; míg az új, 525 lóerős Defender V8 a Land Roverekre jellemző, szuverén közúti- és terepképességeket lenyűgöző menetteljesítményekkel és egyedi futóműhangolással társítja, és ezzel fokozott vezetési élményt biztosít.
landroverdefenderv8 2021dz01A Defender bevezetése óta több mint 50 elismerésben részesült világszerte: többek között elnyerte a Top Gear '2020. Év Autója', illetve az Autocar '2020. Év Szabadidőjárműve' címét, míg a Motortrend magazin megválasztotta a '2021. Év Szabadidőjárművének'.