Porsche Boxster - 25 évnyi színtiszta vezetési élmény

25 éves lett a Porsche Boxster család, e jeles alkalomból röviden áttekintjük a történelmét.

A Boxster különösen kedves a Porsche számára, mivel a sportautó-gyártó újragondolt modellstratégiájának „jelképe” megtalálta a kiutat az 1990-es évek közepének nehéz gazdagsági körülményeiből. Sikerének egyik titka az első sorozatgyártású vízhűtéses boxermotor, valamint az az intelligens alkatrészkoncepció volt, amely a dinamikus középmotoros roadsterben debütált. Ez került át a 996-os generációjú 911-be is, amely egy évvel később mutatkozott, s általa a Porsche végleg visszatért a nyereséges üzemeléshez.
A vonzó árazású kétüléses nyitott sportkocsi már a kezdetekkor sok új, fiatal vásárló szívét meghódította. Nem csoda, hiszen a Detroitban leleplezett Boxster koncepció megjelenése számos olyan részletet tükrözött vissza, amely a márka legendás történelmét idézte: többek között az 550 Spydert és a 718 RS 60 Spyder versenyautót. Annyira jó volt az újdonság fogadtatása 1993 januárjában, hogy a Porsche vezetőségi tanácsa beavatkozott a sorozatgyártású változat tervezési folyamatába, nem tartva igényt további módosításokra: „Gyártsuk a koncepciót, úgy, ahogy van.” S az idő már igazolta, hogy ez egy jó döntésnek bizonyult.
Úgyhogy amikor a szériaérett verzióról lerántották a leplet 1996 augusztusában, nagyon erős hasonlóságot mutatott az eredeti tanulmányautóval. Ahhoz sem férhetett kétség, hogy a Boxster valódi Porsche, mivel a lökhárítóját a 996-os generációjú 911-től „örökölte”. Ugyanakkor a középre épített boxermotorja, amely eredetileg 2,5 literes hengerűrtartalomból merített 204 lóerőt, már megfelelt a szigorú emissziós normáknak, köszönhetően vízhűtésének, négyszelepes technológiájának és változó szelepvezérlésének. Hamarosan új modellváltozatokkal és némi extra lóerővel is gyarapodott a Boxster. Az első, 986-os generáció 1999-ben kapott egy 2,7 literes szívómotort, eleinte 220, majd 228 lóerős csúcsteljesítménnyel. A Boxster S szíveként pedig már egy 3,2 literes, hathengeres motor dobogott, 252, illetve 260 lóerős maximális teljesítménnyel.
porscheboxster987A kifinomultabb karakterű, áttervezett belsejű 987-es generáció 2004-ben állt a rajtvonalhoz, 17 colos kerekkel, opcionális PASM változtatható lengéscsillapítással, PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) kerámia fékrendszerrel és Sport Chrono csomaggal. A változatlan hengerűrtartalmú motorjai immár 240, valamint 280 leadására voltak képesek. Ugyanakkor a modellsorozat gyártási ciklusa végén a 2,9 literesre nőtt hathengeres boxermotor már 255 lóerővel, a 3,4 literes pedig 310 lóerővel volt elérhető. Továbbá a korábban kínált Tiptronic S automata váltót is leváltotta a duplakuplungos PDK egység.
porscheboxster981GTS2012-ben érkezett meg a teljes mértékben átdogozott, vizuálisan is erőteljesebb, 981-es generációjú Boxster. A vadonatúj könnyűépítésű karosszériának és az átalakított futóműnek hála, a középmotoros roadster még fókuszáltabb, izmosabb, lenyűgözőbb és gyorsabb volt, mint eddig bármikor. S miközben a vászontető teljesen elektromos működtetést kapott, a kasztni arányai is megváltoztak: az első-hátsó túlnyúlások rövidebbek lettek, a szélvédő meg előrébb tolódott. A boxermotorok ugyancsak hatékonyabbak lettek a közvetlen befecskendezés miatt: a kínálat a 265 lóerős 2,7 literes, hathengeres szívó erőforrással nyitott, és a 315 lóerős 3,4 literes aggregáttal „tetőzött”. 2014 áprilisában jelent meg a 330 lovas Boxster GTS, ám a sorozat csúcspontját egyértelműen a Boxster Spyder adta. Ebben egy 3,8 literes erőmű teljesített szolgálatot, 375 tagú ménessel.
porsche718boxsterGTS40Az aktuális 982-es generáció 718 Boxster néven lépett színre 2016 januárjában, markánsabb formanyelvvel és turbómotorokkal mutatva egy új korszak érkezését. A változó geometriás feltöltőkkel szerelt 2,0 literes erőforrás 300, a 2,5 literes pedig 350 lóerővel repíti a roadstert. Természetesen ezúttal is rendelkezésre áll erősebb kivitel: a Boxster GTS tulajdonosai immár 365 lóerőnek örülhetnek. Ám a paletta királya jelenleg a 2019 közepétől megvásárolható Boxster Spyder, mely a 420 lóerős, 4,0 literes szívómotorját a keménytetős zászlóshajótól, a 718 Cayman GT4-től kölcsönözte. Tavaly óta a hathengeres, 400 lóerős erőmű a 718 Boxster GTS 4.0 modellben is elérhető. Aki még egy kis Boxsterezésre vágyik, az olvassa el, mit tud a jubileumi különkiadás, a Porsche Boxster 25 Years! Ja, és boldog születésnapot!