Peugeot 806 Procar - Amikor a kiesés is győzelem

Hogy miként lett egy kényelemre optimalizált nyolcszemélyes kisbuszból 24 órás futamra kvalifikált versenyautó?! Naná, hogy egy belga az oka mindennek, ahogy az alábbi történetből rögtön kiderül.

Noha a belga Pascal Wirtmeur a nyolcvanas években számtalanszor indult a Le Mans-i 24 órás versenyen, méghozzá a legendás Jean Rondeau által tervezett és épített, néhány évvel korábban még világverőnek számító versenygépek volánja mögött, soha nem ért el jelentős sikereket. Aztán visszavonulása után mégis beírta magát a motorsport történelemkönyvébe.
Miután abbahagyta a versenyzést, továbbra is az autók közelében maradt: a helyi Peugeot-képviseletnél helyezkedett el marketingesként. Pont időben érkezett a céghez, hogy részt vegyen a Peugeot 806 bevezető kampányának kidolgozásában. Az egyterű kétoldali tolóajtajával, három üléssorával és remekül átjárható belső terével (a kéziféket és a sebességváltót egyaránt elköltöztették az első ülések közül) tökéletes megoldás volt a nagycsaládos vásárlók számára, az egykori autóversenyző azonban valami egészen mást látott bele...
De ami igazán meglepő a sztoriban, hogy a főnökei is támogatták az őrült elképzelését, talán annak köszönhetően, hogy ekkortájt az egész vállalat heveny motorsport lázban szenvedett. Az importőr 1994-ben hozta létre a Kronos Racing istállót, hogy beindítsa pálya- és raliverseny-programjait. A csapat a következő évek során több fontos futamgyőzelmet, Európa- és világbajnoki címet hozott a francia autógyártónak, ám ekkor, a kezdetek kezdetén még ugyanannyira rászorult a népszerűsítésre, mint a Peugeot innovatív járműkoncepciója.
Pascal Wirtmeur tehát összedugta a fejét a Kronos Racing mérnökeivel, majd közös erővel megépítették minden idők egyik legésszerűtlenebb és legabszurdabb versenyautóját. Először is a 806-ost a nyers fémig kibelezték, az ülések helyére bukó- és merevítőcsövek kusza hálózatát hegesztették be. Mivel a Kronos révén hozzáfértek a Peugeot Sport fejlesztéseihez, többek között a Peugeot 306 Maxi kitcarhoz és a német túraautó-bajnoksághoz kifejlesztett 406 Supertourisme versenyautóhoz, emellett pedig rendelkezésükre állt a kor egyik legsportosabb utcai autója, a 405 Mi16 is, volt miből válogatniuk. Ezekből szedték aztán össze a 806-os komponenseit, és a családi egyterűvel megkezdték a felkészülést a Spa-i 24 órás versenyre.

peugeot806procar02

A kétliteres versenymotorja 280 lóerőt teljesített, a futóművét feljavították és megerősítették, a sebességváltóját hatfokozatú szekvenciális egységre cserélték. Amikor eljött a kvalifikáció ideje, több versenyistálló az aggodalmát fejezte ki a versenybírók felé: attól féltek, hogy a labilisnak és lassúnak vélt autó komoly veszélyforrás lesz a pályán. Ehhez képest – mindenki legnagyobb meglepetésére - a csapat (amelyet az ötletgazda Pascal Wirtmeur mellett két másik belga pilóta: Philippe Verellen és Éric Bachelart alkotott) a rajtrács hatodik sorába kvalifikálta magát.

peugeot806procar06

Eztán a Peugeot 806 Procar - minden túlzás nélkül - abszolút közönség kedvencé vált, hangos ovációval fogadták, amint elszáguldott előttük – nem ritkán két keréken, hiszen a feszesebb futómű és a kidobált ballasztok ellenére is magasabb volt a tömegközéppontja az optimálisnál. A tempóval nem is volt baj, az viszont végzetesnek bizonyult, hogy a Kronos Racingnek sem elegendő ideje, sem kellő emberi erőforrása nem volt a projektre (hiszen alapvetően a Peugeot versenyprogramját kellett gondozniuk.) Először a fékrendszerrel akadt némi probléma, majd a 24 órás verseny tizedik órájában a motorral, így a csapatnak nem maradt más választása, mint feladni a versenyt.
peugeot806procar04Ennek ellenére senki sem élte meg kudarcként a vállalkozást. Ellenkezőleg: a Peugeot 806 Procar és vidám „sofőrjei” lettek a futam hősei, a program híre Európa-szerte jót tett a márka és a modell megítélésének. Az is igaz ugyanakkor, hogy a Peugeot-nál a későbbiekben tartózkodtak az ehhez hasonló mókáktól.

peugeot806procar03

A 806 Procar hosszú éveken át tartó rejtőzködés után nemrég ismét előkerült. Egy veterán versenyautók értékesítésére szakosodott brüsszeli kereskedő kínálatában bukkant fel. Árát csak érdeklődésre közlik, megtekintése pedig – a vírushelyzetre való tekintettel – csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az mindenesetre biztos, hogy a 806 Procar a 90-es évek motorsportjának emlékezetes pillanata marad.

Illusztrációk: racecarsdirect.com