BMW i4 M50 - Az első elektromos M modell

by Buday Dénes

Telis-tele vagyunk villanyautókkal, már a piac minden szegmensét lefedik ezek a környezetbarát járművek, s ebből a „játékból” a sportkocsik sem akarnak kimaradni. Így a prémium márkák - a gyári sportrészlegek bevonásával – is szépen előállnak a maguk kis „villanyrakétáikkal”.

Tovább

BMW X4 M Competition - Brutális teljesítmény és egy kis arcplasztika

by Buday Dénes

A G02-es gyári kódú, második generációs X4 immár 2018 óta van piacon, az F98-as rangszámmal nyilvántartott M-kivitel 480, valamint 510 lóerős Competition csomaggal lépett színre. A tavalyi modellévre tovább finomítottak a dizájnon a tervezők, valamint az erős konkurenciaharcban új technológiákkal vértezték fel. Többek között az M3/M4 párosban is megismert, 650 Nm-t produkáló erőforrást is azonnal megkapta az X3 M és X4 M páros. Mi most rikítóan feltűnő színnel és a domináns kiállást tovább erősítő Competition csomaggal tettük próbára az utóbbit, melynek orrában a klasszikus soros hathengeres motor igencsak a végső határokat feszegeti. Maximálisan teljesítmény orientált, az árához képest a luxust leginkább a minősége adja, s praktikus felhasználhatósága ellenére még a legerősebb sportkocsikat is meglephetjük vele.

Tovább

Kia EV6 228 RWD GT-Line

by Szélpál Imre

Alighogy kiszálltam a Hyundai IONIQ 5 tesztautóból, lehetőségem volt egyetlen napra kipróbálni a csoport másik E-GMP platformra épülő Kia EV6 modelljét, amely az alapokon túl egy egészen más, új élményt tudott nyújtani. Nagyon úgy tűnik, a Hyundai csoport manapság olyan autókat mutat be, amelyek a korábbiaknál jóval merészebbek, stílusosabbak, ám ezzel együtt sokkal megosztóbbak is.

Tovább

Volkswagen Touareg R - Nem „szőrözik”, nagyban játszik

by Buday Dénes

Ha a legdrágább Volkswagen számait nézzük, akkor egy bestia jelenik meg szemünk elött, miközben a neve alapján a Touareg inkább a homokdűnék nagymestere kellene, hogy legyen. Ráadásul zöld rendszámmal virít, s majd 40 kilométert suhan szép csendben, szinte hangtalanul. Hogy mi az igazság? Mindjárt kiderül!

Tovább

Hyundai i20 N - Harcban edzett génekkel

by Szélpál Imre

Miközben a Hyundai az egész autóiparral együtt erősen a villamosítás felé mozdul, a vállalat nem feledkezik meg N sportmárkájáról sem, ahol a Kona mellett a WRC-ben küzdő i20 is megkapta végre a harci felkészítést. Sokan arra számítottak, hogy a Hyundai N márkájának első utcai sportmodellje az i20 lesz, hiszen a motorsport részleg ezzel a kisautóval már 2014-től benevezett a rali-VB-re.

Tovább

Cupra Born - El Born

by Buday Dénes

A Volkswagen elektromos modellpalettáról lepattintott ID.3-ast „tuningolták fel” a Cupra formanyelvére a spanyol mérnökök. Mi ezúttal gyengébb teljesítménnyel és kisebb kapacitású akkuval tettük próbára, hogy kiderüljön, valóban sportosabb és vonzóbb alternatíva-e a német testvérénél.

Tovább

Isuzu D-Max LS Plus AT - A terep bolondja

by Buday Dénes

Nem kétséges, hogy japán modellek uralják a pickup piac nagy részét, egyedül a Fordtól érkezik válasz a távol-keleti hegemónia megtörésére. A nagy tradíciókkal bíró márka, az Isuzu egyetlen itthon forgalmazott terméke, a D-Max is megpróbál jó helyet szerezni az eladási listákon.

Tovább

Mercedes-Benz CLS 400d - A csúcson ragadt

by Buday Dénes

Csak a presztízs márkák engedhetik meg magunknak, hogy olyan típusokat tartsanak a kínálatukban, amelyek egyedi megjelenésük és vagányabb dizájnjuk miatt veszítenek ugyan a felhasználási értékükből az alapokat adó modellhez képest, mégis fontos és „elmaradhatatlan” kellékei a palettának.

Tovább

BMW 420d xDrive Gran Coupé - Formában az erő

by Buday Dénes

Remek arányokkal, stílusos formavilággal és a 4-es sorozat – azaz a kupé és a kabrió - arculatával lép piacra a Gran Coupé második generációja, mely elődjéhez képest meg is nőtt. Az utastérben pedig prémium hangulattal büszkélkedhet.

Tovább

Hyundai BAYON 1.0 T-GDI Prime - Optikai csalódás Törökországból

by Szélpál Imre

A Hyundai az új BAYON-nal újra egy elég megosztó karakterű kisautóval kíván ügyfelei kedvében járni és ha az értékesítőknek sikerül egy próbakörre is rábeszélni őket, a BAYON-nak máris nyert ügye van. A Hyundai új BAYON modelljének születését senki sem várta igazán, hiszen volt ugyan az előző i20-asból is egy emelt hasmagasságú Active változat, ám a márkának azóta már van egy igazi, jól bejáratott kisterepjárója is a B-szegmensben, a KONA. Ez azonban nem volt elég a Hyundai marketingeseinek, úgy érezték, lenne még egy kis játszótér a KONA alatt is, ezért egy már meglévő új platformra felhúzták a BAYON bódéját és az új modell máris készenállt a hódításra.

Tovább

Mercedes C300 AMG Line - Extrákkal növelt ár

by Buday Dénes

A története közel 40 évvel ezelőtt kezdődött: a Mercedes 1982-ben mutatta be az akkor legkisebb szedánját, a W 201-es gyári kóddal jelzet típust, melyet a nagyközönség 190-es néven ismerhetett meg. Az újdonság az S-osztály és a későbbi E-osztály alá érkezett, kompakt limuzinként besorolva, azóta több mint 10,5 millió példányt szállítottak ki az ügyfeleknek. Az új modell esetében sincs ezmásként, csak most még jobban hajaz az S-osztályra.

Tovább

Lexus LS 500h Supreme - Az élet napos oldala

by Buday Dénes

A generációváltás még nem időszerű az LS esetében, ezért csupán egy frissítésen esett át, melyet – minden jóindulat nélkül is - azért lényegi megújulásnak mondhatunk. Többek között megújultak a fedélzeti technológiák, még magasabb szintre emelve a japán luxuslimuzin kifinomultságát és pazar komfortját.

Tovább

Abarth 595 ScorpioneOro - A 48-ik

by Buday Dénes

Hihetetlen mennyiségű egyedi és kis darabszámú, azaz limitált kiadással keresi vásárlóit az Abarth, mely jelenleg egyetlen – a FIAT 500 alapjaira építkező - modellel van jelen a piacon. Elég nekik egy új beszállító, egy hangzatos partneri kapcsolat vagy akár egy jeles esemény, a mérnökök azonnal találnak valami látványos „csavart” az új sorozat bemutatására: a ScorpioneOro a 48. spéci modell a márka újkori történelmében.

Tovább