BMW 530d xDrive Touring 2021 - Esszencia

by Buday Dénes

Az 5-ös sorozat formavilágát mindig is a sportos vonalvezetés és a letisztult felületek harmóniája határozta meg, a frissített rajzolatú modellre ez mindinkább igaz: a magabiztos kiállás és a finom részletek továbbra is alappillérei az ötös BMW-nek.

Tovább

MINI Countryman SE ALL4 2021 - Prémiumtermék

by Buday Dénes

SE néven egy ideje már plug-in hybrid kivitelt is kínál a MINI a Countrymanből. A hagyományokkal átitatott brit márka modellje 2021-re megújult, az új generációs akku csomaggal akár 52 kilométeres elektromos hatótávot ígér.

Tovább

Toyota Land Cruiser 150 Executive Family - Nehéz terepen is bevethető

by Buday Dénes

Elcsépelt sztori már. A Land Cruiser 70 éves múltja és jelene mindenkinek világos, aki egy picit is konyít az autókhoz. De gyorsan változik a piac, sűrűn kell alkalmazkodni az új igényekhez. Na, a megújult Land Cruiser ezzel pont nem foglalkozik, nincsenek benne allűrös hibrid rendszerek, még valami aprócska mild hybrid sem, nem foglalkozik digitális műszerfallal és zárható differenciálművei sem a központi kijelzőről irányíthatóak. A Land Cruiser az elnyűhetetlen alvázas építési mód utolsó igazi mohikánja.

Tovább

MINI Cooper S Cabrio Sidewalk - Varázslat: az élmény páratlan

by Buday Dénes

A MINI? Maga az autózás varázsa. Mindig, minden formában mosoly „követi”, ám akkor pláne, ha kabrió az a MINI. A márka modernkori újjászületését követően immár a nyitott modell harmadik – 2014-es - generációját, annak is a ráncfelvarrott változatát csodál(hat)juk. Most pedig egy egyedi stílusjegyekkel és rendhagyó felszereltségi tételekkel felvértezett Sidewalk kivitelt tesztelünk.

Tovább

Cupra Ateca 2.0 TSI DSG 4Drive - Hola Hola

by Buday Dénes

A SEAt a versenysportban Cupra néven emlegette autóit, amely a CUP és a Racing szavakból összeállított műszó. Ami aztán olyan jól csengett a motorsportban, hogy átragasztották a széria autókra is, ráadásul sportautós teljesítményt adtak mellé. Nem oly rég pedig úgy gondolták, hogy önálló márkaként is megállja a helyét, első modelljük a Cupra Ateca lett, mely a 2021-es modellévre apró, de látványos frissítésen eset át.

Tovább

BMW 540i xDrive M-Sport 2020 - Mint, aki malacot szopott

by Mészáros Gergely

Megmondom, mi van! Lehet, hogy az 520d ugyanígy elvisz A-ból B-be, talán a Magyarországon zöld rendszámot viselő plug-in hybrid 530i, netán a fura formájú, városi i3 sokak szemében innovatívabb nála, ráadásul mindegyiken ott virít a státusszimbólumnak is beváló propelleres embléma. Ám az 540i-vel tuti, hogy nem akarsz majd megállni B-ben, s mindig találni fogsz rá okot, hogy elővedd a garázsból. Ha másért nem, csak úgy!

Tovább

Abarth 695 70° Anniversario - Életre szóló élmény

by Mészáros Gergely

Mikor legutóbb megvizsgált az orvosom, megmérte a súlyom, megkérdezte a magasságom, majd mindenféle finomkodás nélkül közölte, hogy túlsúlyos vagyok. Na, bumm! Magamtól is tudtam, nem véletlenül kerülöm a mérleget, mint a munkát. Aztán mikor beszorult az alfelem az Abarth 695 70° Anniversario Sabelt vezetőülésébe, rögtön tudtam, hogy nem vehetem félvállról a dolgot, fogynom kell, de gyorsan! Persze, némiképp a Sabelt is felelős e tarthatatlan helyzetért. De erről egy kicsit később.

Tovább

Jaguar I-PACE EV400 HSE - Egy igazi vadállat?

by Buday Dénes

Bátraké a szerencse, gondolták az angolok és a nulláról indulva építettek egy olyan elektromos autót, amely spotkocsikat megszégyenítő menetdinamikával rendelkezik, de a hagyományokat sem feledi.

Tovább

Jeep Wrangler 2.0 Rubicon Unlimited 2020 - Hellayella

by Buday Dénes

Nem valami sámáni szóval van dolgunk a főcímben, hanem a Wrangler Rubicon napsárga színének neve ez, ami tökéletesen passzol az általa megálmodott szabadsághoz. A hardcore terepjárók egyik utolsó mohikánja következik, amely a maga laza módján teszi szórakoztatóvá az utazásainkat.

Tovább

Nissan Juke DIG-T 117 N-Connecta 2020 - Kicsit régi, kicsit új, nagyon Juke

by Mészáros Gergely

Az előző Nissan Juke-ot az autós világ egyik legmókásabb négykerekűjeként könyveltük el, írtunk is róla tücsköt, bogarat, mindenféle fura szerzethez hasonlítottuk. Persze szigorúan szeretetből, mert amúgy nehéz volt ellenállni bohókás vonzerejének, ráadásul autónak sem volt rossz. Az új generációból viszont mintha kiveszett volna a játékosság, sokkal keményebb, pengébb megjelenése lett, úgyhogy jó kérdés, hogy fogjuk-e úgy imádni, mint a régit. Mindjárt kiderül.

Tovább