Volkswagen Beetle Cabriolet Design 1.4 TSI DSG

Ha mindenki ilyen autóval közlekedne, akkor nemcsak kevesebb agresszió lenne az utakon, hanem Magyarország egy csapásra a mosoly és a vidámság „hazájává” válna, s talán még több gyerek is születne.

vwbeetlecabrioletdesign14tsidsg03Mondjuk, ha ez a Käfer-utópia beteljesülne, akkor egyrészt a továbbiakban már nem volna megvalósíthatatlan ábrándkép, másrészt a Bogár elveszítené legfőbb báját, mégpedig, hogy nem simul bele az uniformizált világunkba, mer egyéniség lenni. Alig pár ilyen modell futkos világszerte, az átlag beleszürkül a közízlésbe, mindenhonnan ugyanazok a formák, ugyanazok a részletek köszönnek vissza ránk, a legtöbb esetben a beszállítók és az alkatrészek is megegyeznek, hiszen a költségcsökkentés az úr, a pénz diktál.
Az új Bogár, a 2014-es Käfer határozottan nem ilyen, bár benne is akadnak más típusokból ismerős gombok, kapcsolók, műszerek és kijelzők, valahogy mégis más: kerek, egész, önálló és happy-enddel véget érő történet. Könnyű neki: több mint fél évszázados, sikerekkel teli múltból „táplálkozhat”, s időről-időre a dicső hagyományokra építkezve, a retro-láz aktuális divathullámait meglovagolva újulhat meg. Első látásra ugyan nem forradalmi lázban égve született újjá, aztán lassan-lassan kiderül róla: pont annyit változott, hogy közvetlen elődjével ellentétben immár senki ne tartsa túlzottan csajos kocsinak, az új Bogár határozottan uniszex.
vwbeetlecabrioletdesign14tsidsg25Hasonlóan kerekded, de érezhetően és jól láthatóan szélesebb, laposabb és sportosabb a felmenőjénél, ami kifejezetten jól áll neki, általános tetszést arat, kortól és nemtől függetlenül. Persze leginkább az tűnik fel rajta, hogy sárga, napraforgó sárga az autó, meg egy kicsit fekete, mármint a 9,5 másodperc alatt, 50 km/h-s sebességig menet közben is eltüntethető vászontető. A széles vállú, meredek szélvédőjű, jellegzetes sziluettű kabrió egyébként számtalan vidám és ízléses színkombinációban választható, mert a fémkarosszéria fényezésén túl a háromrészes „fejfedő” árnyalatát is kiválaszthatjuk. Ehhez jönnek a modern vagy nosztalgikus-hangulatú könnyűfém keréktárcsák, esetünkben az előbbiek közül a „Rotor” fantázianevű, 215/55 R17-es méretű abroncsokkal szerelve.
vwbeetlecabrioletdesign14tsidsg34Szerencsére, a Bogárba ugyanolyan jó beleülni, mint ránézni: a négyszemélyes utastérben nyoma sincs a Volkswagenekre oly jellemző komorságnak, komolyságnak és szürkeségnek, különösen nyitott tetővel szembetűnő a külső-belső harmónia. A kasztni sárga színe ugyanis a kabinban is megjelenik, sőt nem csupán megjelenik, hanem a peremeken és a műszerfalon végigfutva gondoskodik a megfelelő atmoszféráról, s egyúttal meghatározza a dizájnt. Kicsit retro, kicsit trendi, és nagyon eredeti; benne a klasszikus Bogár-kesztyűtartóval és középső kiegészítő műszercsoporttal. A felszereltség és a kivitel viszont nagyon naprakész, teljeskörű biztonsági arzenállal, ergonomikus műszerezettséggel és nem utolsósorban modern információs és szórakoztató egységgel. Ennek része a RNS 315 navigációs berendezés mellett a „Fender Sound” hangrendszer, a zenerajongók számára bizonyára ismerősen csengő név a Beetle esetében többek között tízcsatornás erősítőt, 400 Watt kimenő teljesítményt, valamint négy high-end, neodímium mágneses magas-, valamint két dupla és két szimpla lengőtekercses mélysugárzót takar, plusz egy csomagtéri mélynyomót.
vwbeetlecabrioletdesign14tsidsg35A helykínálat nyitott tetővel értelemszerűen végtelen, legalábbis, ami a fejteret illeti. Amúgy, a 4280 milliméteres hosszú, 2535 milliméteres tengelytávú Volkswagen Bettle Cabriolet-ba akár négyen is beülhetnek, de hosszú távon, kényelmesen inkább csak ketten élvezhetik a kabriózást, például egy szélfogó hálóval kiegészítve. A klassz környezet, a szabadság utolérhetetlen érzete miatt azonban úgysem fog panaszkodni senki, de csukott állapotban sem sokkal rosszabb a helyzet. Mindenesetre a 11 másodperc alatt, gombnyomásra bezáruló tető nem túl sok helyet lop el az utasoktól és a csomagoktól, így a kis nyíláson át „megpakolható” és bővíthető raktér alapra 225 vagy 310 literes. Visszatérve még egy kicsit a komforthoz, az ülések jó formájúak, a klíma hatásos (ami nagy melegben elengedhetetlen), s az összes ablak egyetlen gombbal egyszerre fel- vagy lehúzható.
vwbeetlecabrioletdesign14tsidsg16Az elektromos ablakok – a szélfogó hálóval és a többrétegű tetővel együttműködve - jó munkát végeznek, a kabrió Bogár – négyüléses utasteréhez mérten - nem túl szeles városi és országúti tempónál, igaz, mint minden nyitott kocsi, a Volkswagen is tengerparti sétakocsikázásra született. Erre ugyan a motor, a DSG-váltó és a futómű triója alaposan rácáfol: az 1390 köbcentis, mindig csendes erőforrás igencsak jó erőben van, a 160 lóerő mellé pedig hétfokozatú, villámgyors és intelligens DSG váltó, meg egy kellően magabiztos és komfortos futómű társul. A vezető stílusához, majdhogynem gondolataihoz alkalmazkodó duplakuplungos váltóval 8,6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra a Käfer, végsebessége 205 km/h. Az 1500-tól 4500-as fordulatszám-tartományban folyamatosan rendelkezésre álló 240 Nm-es csúcsnyomatékkal az előzés sem gond. Mindez azonban inkább csupán elmélet, a merev karosszériájú Beetle Cabriolet-val sokkal élvezetesebb a ráérős kocsikázás, a komótos vonulás a kék ég alatt. Ugyanakkor a mindennapok során sincs elveszve a Bogár, felhúzott tetővel sem gáz vele elugrani a közeli hipermarketbe vagy zöldségeshez. Már csak a fogyasztása végett sem, a jó menetteljesítményei ellenére akár 6 liter üzemanyaggal beéri 100 kilométerenként a modernkori Dudu.
Mindezek mellett, naná, hogy a Bettle Cabriolet is drága. A 160 lóerős, 1.4 TSi motorral és DSG-váltóval legkevesebb 7.700.240 forintért vihető haza, erre jönnek még rá az extrák. A Bi-Xenon fényszóróval, elektromosan behajtható külső tükrökkel, esőérzékelős ablaktörlővel, gerinctámasszal, „climatronic” klímával, kulcs nélküli nyitással és indítással, multifunkciós kormánnyal és „plus” kijelzővel, navigációval, téli csomaggal továbbá „Fender” hangrendszerrel felszerelt, napraforgó sárga Bogár 9.319.940 forintba került. Ugyanakkor az élmény – a többi nyitott autóhoz hasonlóan- szinte megfizethetetlen...

Pin It