Mercedes S350 CDI BT L 2013

Kérem Önöket, hogy ne engedjék megtéveszteni magukat a képeken látható rendszám által. Az alábbiakban szereplő autó nem egy „egyszerű” E-osztály, hanem a Mercedes-Benz legfényesebben ragyogó csillaga, egyben a mai autógyártás egyik csúcspontja, vagy inkább luxus csúcsmodellje: az új S-osztály. Méghozzá Long kivitelben! 

mercedesbenzs350cdibluetecKezdhetném azzal, hogy megdöbbenően drága az S-osztály: a vételárából majdnem 12 darab Dacia Duster COOl kijönne! De tök felesleges ezen „rágódni”, egy potenciális vásárlónak valószínűleg az ajánlaton szereplő 36.184.840 forintos végösszeg nem tétel. Ráadásul annyira lenyűgöző az új S-osztály felszereltsége, kényelme és technikai tudása, hogy hamar elfelejtjük az árcédulán szereplő szemérmetlen összeget, s aztán már csak tátott szájjal ámulunk és bámulunk. Úgyhogy felesleges is azzal próbálkoznom, hogy az S-osztály minden apró, mesteri részletét felelevenítsem Önök számára, pusztán egy rövid élménybeszámoló, kedvcsináló ízelítő következik a német luxuslimuzinról. Figyelem, hedonisták előnyben!
mercedesbenzs350cdibluetec14Ilyen bevezetés után jöjjön – viszont - egy olyan kérdés, mely elsőre talán nem illik bele ebbe a „sorba”, de alighanem mindenki fejében ott motoszkál: van az S-osztálynak - érdemi vagy nem érdemi – hibája?! Mindamellett, hogy elviccelhetném a dolgot azzal, hogy nem az én nevem szerepel(t) a fogalmijában, vagy, hogy nincs 36.000.000 forintom a megvételére, kijelenthetem, hogy akár az S-osztályba is bele lehet kötni! Ám, aki azt hiszi, hogy majd sorjás műanyagot, pontatlan varrást esetleg nem megfelelő illesztést, kidolgozást talál az autóban, annak csalódást kell okoznom. Szó sincs ilyesmiről, a „hiba” sokkal inkább szubjektív, egyéni vélemény, méghozzá az autó formáját, színét illetően.
mercedesbenzs350cdibluetec04Az új S-osztály karosszériája túl diszkrét, túl visszafogott, elsősorban a kocsi műszaki tudásához képest. A hosszú, sötét karosszéria hihetetlenül jól leplezi a mögötti rejlő tartalmat, s egy pillanatig sem hivalkodik tulajdonosának gazdagságával, millióival. A márkanév úgyis megteszi helyette. Inkább kortalanul elegáns idomokkal hódít, ugyanúgy születhetett volna a 20. század végén, mint 2035-ben. Csak ha alaposabban megvizsgáljuk, akkor tűnnek fel azok a részletek, melyek kiemelik a tömegből: például az ékszert formáló intelligens világítási rendszere, vagy a hűtőmaszk mögött megbújó hőkamera és „radarkomplexum”. A fekete színárnyalaton sem szabad sokat csodálkoznunk, a vásárlók 97-98 százaléka ezt választja.
S most már akkor jöhet az ámulás-bámulás, szájtátva és nyálcsorgatva. Bizony, az S-osztály még azokat is képes lenyűgözni, akik nemhogy vonzalmat, de érdeklődést sem mutatnak a négykerekűek iránt, vagy már úgy gondolják magukról, hogy mindent technikai újdonságot, innovációt ismernek és láttak. Csak fel kell tárni az átlagosnál jóval hosszabb ajtókat... hiszen ez egy Long verzió!
mercedesbenzs350cdibluetec32Nehéz eldönteni, hogy hova szálljunk be... Előre? Ahol magunkhoz ragadhatjuk a kezdeményezést, finoman végigsimítva az nosztalgikus formájú bőrkormányon és a fantasztikusan stílusos Mercedes-Benz feliraton, figyelve a két hatalmas képernyőn megjelenő információözönt, és így tovább! Vagy helyet foglalunk hátul, a két multikontúr ülés egyikében, élvezve az elsőnél is nagyobb lábteret és az egyéni szórakoztató rendszer hatalmas kijelzőn vetített Bosszú angyalát? Mindkettő élvezet, csak másképpen. Ami elöl és hátul egyaránt megegyezik, az a „megfizethetetlen” kényelem, nyugalom és kifinomult stílus, mely körbevesz bennünket. A selyembézs/eszpresszóbarna bőrkárpitozás természetesen ízlés dolga, a sokféleképpen konfigurálható fotelek azonban bárki számára ugyanazt kínálják, igaz, hogy beállításukhoz nem árt áttanulmányozni az S-osztály kezelési könyvét. (Ahogy az egész autóhoz is, nézzék meg a képeket.) A THERMOTRONIC klímával huzatmentesen alakíthatjuk számunkra ideálissá a hőmérsékletet – ez nem újdonság -, s hasonló módon az igényeinkhez állíthatjuk az utastér hangulatvilágítását. Piros, bézs, fehér, kék... kinek melyik tetszik éppen, vagy illik a kedvéhez. A vastag velúr szőnyegeken nyugodtan mezítlábazhatunk, a vastag oldalablakok pedig szinte hermetikusan elzárják az utasteret a külvilágtól. Kizárólag felsőfokon beszélhetünk a belső designról is, német autóról lévén szó – kicsit - meglepő ez a stílusos részletgazdagság: ugyanúgy külön tanulmányt érdemelnének a Burmester hifi hangsugárzói, mint a kerek légbeömlők vagy a műszerfal alumínium díszcsíkjára telepített kezelőszervek. Nehéz abbahagyni a lelkendezést, az ember mindig észrevesz egy-egy újabb érdekességet, mindezt anélkül, hogy bármikor tolakodónak éreznénk a Mercedes kialakítását. Ja, majdnem kimaradt az elmaradhatatlan napfénytető, mely nemcsak dupla, de nyitható is.
mercedesbenzs350cdibluetec42Ha a vezetőülés mellett döntünk, érdemes egy kicsit több időt a használati útmutatóval tölteni, hiszen a COMAND rendszeren túl a miénk a felelősség az autó irányítása felett. Márpedig számtalan olyan berendezést „rejt” az autó, melynek használatával kimagaslóan biztonságossá válik az S-osztály, csak meg kell találni azokat. Ilyen például a korábban már emlegetett, s az éjjeli vezetést megkönnyítő hőkamera. Aztán még lehetne folytatni a sort bőven, de talán felesleges... Simán elhisszük, hogy az S-osztály a világ egyik legbiztonságosabb autója.
mercedesbenzs350cdibluetec08Az új kor szellemét jelzi az is, hogy a Mercedes-Benz egyik csúcsmodelljének orrában soros, hathengeres dízelmotor „dohog”. Utóbbi erősen túlzás, bár a szabadban hallani a 258 lóerős erőforrás hangját, a kabinban csak a fordulatszámmérő mutatja a működését. Még gyorsításánál sem emeli meg a hangját, pedig a 620 Nm-es csúcsnyomaték padlógáznál ugyancsak belepréseli az utasokat az ülésbe. A papíron nem túl sok lóval büszkélkedő aggregát 6,8 másodperc alatt gyorsítja 0-ról 100 km/h-ra az üresen is kéttonnás limuzint, a végsebesség pedig 250 km/h, de ezek az adatok ezúttal kevéssé érdekesek. Mint, ahogy azt is elfelejthetjük, hogy a maximális nyomaték csak 1600-as és 2400-ás fordulatszám között áll a pilóta rendelkezésére, az észrevétlenül működő hétfokozatú automata váltó úgyis mindig itt dolgoztatja a háromliteres, BlueTEC egységet. Sokkal fontosabb ennél, hogy milyen rendíthetetlen, felsőbbrendű nyugalommal siklik végig az utakon a Mercedes, az állítható karakterisztikájú légrúgózás simára vasalja a magyarországi úthálózatot. Talán egyetlen más típusra sem illik ennyire a varázsszőnyeg jelző. Sport módban egy kicsit élesebbé válik a német modell, de akinek ez hiányzik, ne vegyen S-osztályt. Mindenkor kifinomultság és könnyedség jellemzi, jókora méretei ellenére könnyű vele manőverezni, meglepően kicsi a fordulóköre is. Ilyen jó minőségű képet meg még egyetlen tolatókamera, képernyő sem biztosított. A fogyasztás?! 36.000.000 árcédula mellett nem lehet kérdés, de az 7 literes átlag mindenkit megnyugtathat, hogy jut elég pénz még egy bahamai nyaralásra is.
Bár még az is elképzelhető, hogy hanyagolnám a Bahamákat és a többi szigetországot egyaránt, s olyan úti célt választanék, mely az S-osztályommal elérhető. Például a francia Riviérát, ami szintúgy tökéletesen passzolna a Mercedes hedonista személetéhez. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok nagy „csillag-rajongó”, de az S350CDI fedélzetét elhagyva némi sajgást éreztem a szívem tájékáról...

Pin It