Volvo XC60 Ocean Race

Tudtam, hogy mint Volvo, mint jól felszerelt Ocean Race modell nem okozhat csalódást. Abban viszont közel sem voltam biztos, hogy a közel 10 éves, lassan-lassan nyugdíjba vonuló XC60-as képes lesz-e legyűrni azon előítéletemet, miszerint nem veheti fel a versenyt a nálánál jóval fiatalabb típusokkal – leginkább az XC és az S90-essel - szemben! Aztán...

volvoxc6020dor06Egyike volt az utolsó magyarországi Ocean Race modelleknek. Mint minden rendes „világcsavargó” – Round the World – Volvo, az XC60 is narancssárga öltésekkel és logóval díszített bőrkárpitozással, egyedi (OR) varrású ajtópanelekkel és dekorbetétekkel, szintén OR küszöbborítással és üdvözlőképernyővel, illetve kikötőket ábrázoló csomagtér-rolóval az utasterében érkezett meg a tesztünkre. Ezek ugyan apróságok csupán, valakinek lehet, hogy egyik-másik fel sem tűnik első pillantásra, mégis talán épp’ az ilyen „figyelmességek” ellensúlyozhatják - részben - a skandináv szabadidő-autó korát. Ezek miatt érzed úgy, hogy valami különleges részese vagy, s ha nem is veszel részt személyesen a vitorlásversenyen, egy kicsit csapattagnak számítasz, legalább lélekben. Különben meg egyáltalán nem biztos, hogy az XC60 rászorul a kompenzálásra.
Hát, nálam mindenesetre erős hendikeppel indult az XC60-as, elsősorban a kora miatt. A megszületése óta eltelt 9-10 év az rengeteg idő (az autóiparban is), az utóbbi esztendőkben pedig mintha amúgy is felpörögtek volna az események. Elég, ha „körbenézünk” a svédek portálján, például bemutatták az új XC90-est, majd az S90/V90 párost, melyek a Volvo összes többi fénylő csillagát elhomályosították (a konkurenciával egyetemben).
Pedig nincs semmi baj az XC60 kinézetével, de a Thor kalapácsával támadó triót egyszerűen képtelen vagyok kiverni a fejemből. Tisztában vagyok vele, hogy még csak nem is egy kategóriába tartoznak, mégis... ha meg már válogathatok...
volvoxc6020dor01Szóval, Thor kalapácsát hiába is keresnénk az XC60-ason, s egy picit talán lekerekítettebb a karosszériája az új nemzedékhez képest, más kifogást azonban nehéz lenne felhozni ellene. Abszolút kortalan és időtálló a formája, valószínűnek tartom, hogy 15 év múlva ugyanilyen kívánatos lesz sokak szemében, mint ma. Ráadásul, az összes többi Volvóhoz hasonlóan, teljes mértékben mellőzi a szabadidő-autók szokásos agresszivitását, kivagyiságát, két oldalon kivezetett kipufogóvégei és 18 colos, Portunus típusú könnyűfém felnijei ellenére abszolút család-barát karakter. Méretei sem eltúlzottak, 4,65 méteres hosszával és 11,7 méteres fordulókörével városban is könnyedén boldogul, persze, a manőverezést – felszereltségtől függően – parkolóradar és tolatókamera is segíti. Muszáj még megemlíteni, hogy az Ocean Race kiadás saját kis emblémákkal is büszkélkedhet az első sárvédőkön, illetve széria lenne a gyönyörű Óceánkék fényezés is, amiből a tesztautónk nem kért.
volvoxc6020dor30Lehet szeretni, nem szeretni a Volvók jellegzetes megjelenését, összevetni az újabb típusokkal, ám miután beülsz a vezetőhelyre, vagy bármelyik más (utas)ülésre, teljesen lényegtelenné válik a külső design. Közhelyes, de az északi lakberendezők – valamiért – pontosan tudják, hogy mitől fogod jól érezni magad otthon vagy az autóban, s ez az XC60-asban is így van. Alapra például nem vagyok oda a bőrkárpitozásért, mindazonáltal a Volvo szabadidőautó első ülései annyira jól néznek ki, hogy lehetetlen ellenállni nekik. Masszívak, nagyok, kényelmesek, fűthetőek, elektromosan állíthatóak, memóriásak, nem akarsz majd kiszállni belőlük. Hátul szintén jól formázottak az ülések, mondjuk a középső közel sem annyira, mint a szélsők, viszont legalább elég széles a „púp”. A lábhely bőséges, a fejeknek esélyük sincs a plafon közelébe kerülni, a kellemes klímáról pedig a B-oszlopokon lévő szellőzőnyílások gondoskodnak. A csomagtér 490 literes, síkpadlós, alacsony peremes (leszámítva az XC60-as magas felépítését), bővíthető és vannak benne rögzítési lehetőségek, a fedele azonban nem nyílik és záródik láblengetésre.
volvoxc6020dor24Vagyis az XC60 kabinja sem úszhatja meg az összehasonlítást a fiatalabb márka- és vetélytársakkal. Tény, hogy az új XC90, S90 és V90 érintőképernyős Sensus rendszere nagyon látványos és modern, meg úgy kezelhető, mint egy okostelefon, de az XC60-asé – a hagyományos gombokkal és kijelzővel - legalább annyira jól használható és elegáns. Csak ismétlem magam, ez a design sosem „megy ki a divatból”. Ráadásul rengeteg átgondolt tároló, rekesz és pohártartó könnyíti meg az utasok életét, tehát a kényelem mellett a praktikum is teljesen rendben van. A minden igényt kielégítő felszereltségből szeretném kiemelni a High Performance multimédiás csomaghoz tartozó audioberendezést, Volvóhoz méltón szépen szólt, élvezet volt hallgatni rajta a kedvenceket. A teljeskörű biztonsági csomagot hely és kedv hiányában inkább nem sorolnám, remélem, más is úgy gondolja, hogy felesleges lenne...
volvoxc6020dor27aIgaz, hogy majd’ 10 éves típus az XC60-as, de a folyamatos frissítéseknek, fejlesztéseknek hála, nemcsak biztonsági téren tartozik az élvonalba a szabadidő-autó, hanem például a műszerfala is digitális. Így váltogatható a megjelenése, Sport módban például tüzes piros színnel és grafikával járul hozzá a vezetési élményhez, vagy választhatunk a hétköznapibb Elegance és Eco mód közül is.
volvoxc6020dor18A nyolcfokozatú automata sebességváltónak is van Sport üzemmódja, sőt kézzel is lehet kapcsolgatni, viszont egyiket sem érdemes túl gyakran használni. Sport állásban ugyan tovább pörgeti a 2 literes, négyhengeres dízelmotort, kicsit több hangot, némileg intenzívebb gyorsulási érzetet biztosítva, ám oly kevéssé illik ez a Volvo XC60 jelleméhez. Egyébként 8 másodperc körül gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége 210 km/h, a csúcsnyomatéka 400 Nm – méghozzá az 1750-től 2500-ig tartó fordulatszám-tartományban – nyolc fokozattal, tehát a rugalmasságát sem érheti panasz. Ellenben a Volvo nem erről szól. Inkább kimész vele a világból, úgy, hogy észre sem veszed. Hallgatod a zenét, a tempomat sebességhatáron tartja a tempót, tekered a kormányt, maximum néha megállsz tankolni. Néha, mert normálisan közlekedve – városban és országúton – 6,4 liter gázolajjal beéri. Aztán visszaülsz, mész tovább, nem fáj a feneked, a hátad vagy a derekad benne, falod a kilométereket, s még a 18 colos könnyűfém felnikkel sem rázza ki a veseköved. Több vezetési élmény kell?! Ugyan már! A Volvo vérbeli családi kocsi, átgondolt konstrukcióval, felszereltséggel és magas szintű biztonsággal. Ezt választottuk, ez kell nekünk! S bár a tesztautó elsőkerekes volt, nem ijedt meg egy kis földúttól a hétvégi ház felé.
volvoxc6020dorAmúgy az együtt töltött idő alatt tűnt fel, hogy nemcsak a Volvo marketingesei és én gondolom így. Rengeteg XC60-as szaladgál Magyarországon, amin ezek után nem csodálkozom, engem kilóra megvett. Én „őt” sajnos nem, egyébként 11.350.000 forintot kellett volna fizetnem érte. Remélem, hamarosan egy másik Volvo volánja mögött találom magam!

Pin It