Peugeot 208 GTI

Nem annyira szívdöglesztő, viszont legalább olyan gyors, ha nem gyorsabb, mint a buboréktetős RCZ. A neve pedig garanciát jelent... a Peugeot 208 GTI következik!

peugeot208gti03Mindenki a nevével van elfoglalva. Vagy talán nem is annyira a nevével, mint inkább az elődjével, mely történetesen korának egyik legizgalmasabb autója, mi több egyesek szerint a valaha készült legjobb GTI volt. A 205-ös. Amolyan apró vadállatként, francia „zsebrakétaként” emlékeznek rá a szerencsés pilóták, mely könnyedén becserkészte és legyűrte a nálánál jóval nagyobb példányokat, és a kanyarban úgy csapatott... erejével és gyorsaságával pedig csak a sármja vetekedhetett, ami miatt még a szeszélyességét is megbocsátották.
peugeot208gtiA 208 szintén gyors és erős. Méghozzá úgy, hogy közben kényeztet. Hogy közben kiölték belőle az elődjére jellemző vadságot, kiszámíthatatlanságot és szeszélyt? S ezzel távol került az eredeti GTI szellemiségétől?! Könyörgöm! Mégiscsak a 21. században, az I-Phone-ok, az okostévék, az e-könyvolvasók és az E-bay korában élünk. Szóval, mások az elvárásaink, nagyon mások! Gáz, ha kézzel kell kurblizni az ablakot, ciki, amikor a klíma „csak” manuális és nincs elég hangszóró a rádióhoz, az pedig alap, hogy kezelje a mobilt is. S gyanítom, hogy másfél óra után sírva rimánkodnánk a hatodik (fokozat) után, meg egy kis zajcsillapításért, vagy legalább egy halkabb kipufogóért és komfortosabb futóműért, a 80-as évek ridegen szögletes belső designja pedig aztán már tényleg nem menő.
peugeot208gti16De egyelőre térjünk még vissza oda, hogy a 208 GTI gyors és erős. Az új francia zseboroszlán gépházteteje alatt az agyondicsért, BMW-vel közösen fejlesztett, 1.6 THP egység lakik, kereken 200 lóerős maximális teljesítménnyel és 275 Nm-es nyomatékcsúccsal. Lehetne több is, mint a John Coopers Works Minikben vagy az RCZ R változatában, így viszont nagyon harmonikus, „kerek” az egész autó. Gyári adatok szerint 6,8 másodperc alatt van 0-ról 100-on, és 230 km/h a vége, amivel ugyan nem ijeszt rá az összes Audi-ra, BMW-re és Mercedes-re, de azért jó párnak elkeni a száját. Egyenesben és kanyarban egyaránt. Már-már félelmetes, hogy mennyire nem érezni a 208 GTI-ben a sebességet és a gyorsulást. Annyira egyenletes a turbómotor teljesítmény-leadása, olyan lapos a nyomatékgörbéje, és jó az autó zajszigetelése, hogy leginkább a sebességmérőre vagy a fordulatszám-mutatóra pillantva tűnik fel, hogy a szokásosnál gyorsabban zajlanak az események, s már jócskán túl vagyunk a józan ész diktálta határokon. És még csak kapkodnunk se kell túlzottan, ha 60-nál tolunk a hosszú utakat bejáró, finoman kapcsolható váltóval egy hatodikat, akkor onnan indul meg a 208-as úgy, hogy felesleges azon aggódni, hogy jön valaki és levillog. Markolásszuk helyette inkább a gokart méretű, a középállást vörös csíkkal jelölő kormányt, melynél biztosan akad direktebb, de jobb fogású és kívánatosabb aligha. A kanyarokban pedig ugyanaz a helyzet, mint egyenesekben, az átlagnál messze magasabb tempóval abszolválhatjuk azokat, s meg sem kottyan nekünk vagy a Peugeot-nak. Mintha loeb-i precizitással és tudással irányítanánk azt, annyira bolondbiztos és megbocsátó az alap 208-ashoz képest 8 milliméterrel megültetett, szélesebb nyomtávú és megerősített futóműve. Eközben még kényelmes is. Döbbenet, de a vágta közben nem rázza szét a vezetőt és az utasokat a 208 GTI, elegendő – a versenytársainál jóval magasabb szintű - komfortot nyújt a 17 colos átmérőjű, peres oldalfalú kerekei ellenére. Akár egy felsőbb ligában szereplő, jóval drágább GT. Utóbbihoz a túlságosan jól sikerült hangszigetelés is hozzájárul, néha több lelkesítést várnánk a motor vagy a kipufogó felöl, hosszú távon azonban valószínűleg a 208 GTI a nyerő. Minden további nélkül bevállalnék vele több ezer kilométeres utazást, akár autópályán is. Noha a GTI elsősorban nem erről szól... de ezt is tudja.
peugeot208gti30Az utastere szintén a luxus és a sportos hangulatelemeket elegyíti, méghozzá remek érzékkel. A vaskos, kényelmes sportülések piros oldaltámaszai nemcsak remekül mutatnak, hanem nevükhöz méltón kiválóan megtámasztják a testet, a lapított aljú volánt már emlegettem, és látványra a váltó sem utolsó. A műszerfal és az ajtókárpitok piros díszöltései egyszerűen vérforralóak, a műszerek versenydíszítést kaptak, a középkonzol meg piros-fekete lakbetétet. Ettől eltekintve az elrendezés ugyanaz, mint egy alap 208-asban, az újszerű műszerfal-kormány pozíciót van, aki utálja, megint más imádja. Nekem speciel baromira bejön. Talán a gyorsan maszatolódó érintőképernyőt kihagynám, bár a tudása azért hiányozna. „Olvassa” a telefont és az USB-t, kiírja a legfontosabb fedélzeti adatokat, s még lehetne folytatni a sort. Természetesen a felszereltség fullos, kívánni sem lehetne igen mást. A csomagtartó mérete? Még egyszer könyörgöm! Komfortossága ellenére mégiscsak egy GTI-ről beszélünk. (Ha valakit mégis érdekelne, nézze meg alul a táblázatot.)
peugeot208gti08De többet ér azzal, ha a galériát böngészi helyette. Mert a 208 GTI elképesztően jól néz ki, minden apró porcikája tökéletes. Elemezhetjük részleteiben: önmagukban is jól mutatnak az olyan egyedi stíluselemek és kiegészítők, mint a sportos hűtőmaszk, a szépséges felni-készlet vagy az oldalablakok alján végigfutó, GTI emblémával díszített krómcsík. A háromajtós karosszéria egészéből azonban olyan vonzerő árad, amit talán a francia sármmal lehet legjobban megmagyarázni. Ha pedig még az árát és a fogyasztását is figyelembe vesszük...

Pin It