Mercedes GLE 350d Coupe 4M - A stuttgarti X6-os

Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem teljesen az agyamra mennek a legújabb Mercedes terepjárók, illetve szabadidő-autók elnevezései. Régen nem volt ilyen problémám, volt az M-osztály, a G-osztály meg a GLK és ennyi. Mondjuk utóbbi kicsit kilógott a sorból, de valahogy azért még képes voltam a nevük alapján beazonosítani a típusokat. De most, mikor körülbelül 26-féle - ilyen típusú - jármű szerepel a Mercedes-Benz kínálatában, egyszerűen képtelen vagyok erre. G, GL, GLC, GLE, GLA, ja, és hogy ki ne felejtsem a sorból, van még a GLE Coupe is. Hogy utóbbit például miért nem hívják egyszerűen Mercedes-Benz X6-osnak?!

mercedesbenzgle350dcoupe4m26Amúgy semmi rosszindulat nincs a fenti kérdésemben, hiszen nyílt titok, hogy a két (pontosabban három) „nagy" német márka árgus szemekkel figyeli egymás minden lépését, rendszerint csavarokra szedve a konkurencia újdonságát, s nagyítóval megvizsgálva azokat, méghozzá az utolsó csavarig. Persze, nem pont így zajlik a folyamat, de az biztos, hogy a BMW elvakultan követi a Mercedest, és viszont, na meg hát az Audi sem akar lemaradni tőlük a vevők kegyeiért folytatott harcban. Így aztán, hol az egyik, hol a másik előzi és lepi meg a modelljeivel a vetélytársakat, hogy aztán azok felmérve az új típus vagy technikai megoldás sikerét és fogadtatását, vagy kövessék a kijelölt úton vagy ne. Ennek az ádáz csatának köszönhető az elsőkerék-hajtású, egyterű karosszériájú 2-es (Gran) Tourer és a kupés tetőívű Mercedes GLE Coupe megszületése. Utóbbit teszteltük 350d kivitelben.
mercedesbenzgle350dcoupe4m11Miként az X6-os az egyik kedvenc BMW-m, úgy a GLE Coupe is biztos favoritnak számít a Mercedes-Benzek közül. Ugyanaz a formavilág, ugyanaz az agresszív sportosság, erőtől duzzadó dizájn jellemzi mindkettőt, csakhogy a csillagos modell egy fokkal kifinomultabb a propelleresnél. Nem, valójában nem is a „kifinomult" lett volna a helyes kifejezés az előbbiekben, mert az X6-os legalább annyira nemes jószág, mint a GLE Coupe, talán inkább az eleganciát kellett volna használnom. Mert míg a BMW terepkupéja alaphelyzetben is szinte tombol a nyers erőtől, addig a Mercedes valami megmagyarázhatatlan eleganciával adja elő ugyanazt a mutatványt. Egyelőre csak a megjelenésről „beszélek", s természetesen nem kizárt, hogy a sztereotípia szólt belőlem. Ráadásul ez nem egy összehasonlító teszt, mégsem tudom kikerülni a BMW X6-os bevonását, a két járgány összevetését ebben a cikkben.
mercedesbenzgle350dcoupe4m08Még mindig párhuzamban az X6-ossal, a Mercedes-Benz GLE 350d Coupe álomautó, 29 millió forintos árcédulájával a legtöbbek számára – elérhetetlen – vágyálom csupán. Részben ezért, részben újdonság mivolta miatt hihetetlen vonzerővel bír, megbámulják a piros lámpánál, átnéznek az autópályán, utánafordulnak a járdáról; csodálják, irigykednek rá, érdeklődnek felőle, méghozzá korra, nemre való tekintet nélkül. A hűtőmaszkján csillagot viselő nagy vas mindenkire hatással van, birtoklása, vezetése Magyarországon egyértelműen valamiféle ranggal jár, de legalábbis rangot feltételez.
mercedesbenzgle350dcoupe4m27Szó se róla, a GLE Coupe utastere ennek megfelelően kényeztet minket. Kétszínű kárpitozásával, nemes díszítéseivel a szemeinket, nemes anyagaival, számokban kifejezhetetlen, mérhetetlen komfortjával kezünket, testünket és nem utolsósorban lelkünket dédelgeti. Ebben a kategóriában már felesleges kemény kárpitokat, sorjás széleket, rosszul illesztett műanyagokat keresni, higgyék el, minden ott van a szeren. Nagyon ott. A hifi Harman Kardon (esetleg Bang & Olufsen), az ülések memóriásak, a csomagtartó fedele elektromosan nyit és zár, s még a középkonzol két pohártartója is klimatizált, vagyis hideg üdítőt és forró csokit is egyaránt tehetünk oda úgy, hogy megőrzi a hőmérsékletét. A fényűzés határa a csillagos ég, meg a pénztárcánk vastagsága, felsorolni sem lehet az alapáron járó vagy feláras extrákat.
mercedesbenzgle350dcoupe4m28Naná, hogy a kákán is lehet csomót keresni, kollégám például kritizálta a középkonzol gomberdejét, nekem meg a kulcs nélküli indítás hiányzott a tesztautóból, de mindenre van magyarázat és megoldás. Utóbbi tétel (KEYLESS GO) speciel 355.600 forintért megrendelhető, előbbi pedig – szerintem - sokkal jobban mutat, mint az állandóan maszatos, zsíros érintőképernyő. Egyébként is, most mit kritizáljam, hiszen egy 29 milliós gépcsoda.
mercedesbenzgle350dcoupe4m31A kabin kialakítása különben tipikusan mercedeszes. Mondanám, hogy akár csukott szemmel is felismerném, s tényleg. A jellegzetesen elhelyezett váltókar vagy ülésállító gombok akkor is segítenének, ha véletlenül nem ismerném fel a letisztult, ízléses formákat és ergonomikus elrendezést. Mindezen felül a 20,3 centiméteres képátlójú, színes, TFT kijelző képe, illetve a „mögötte futó" alkalmazások is minden igényt kielégítenek, közülük feltétlen említést érdemel a „connect me" alapszolgáltatás-csomag, mely a meghibásodás-, a baleset- és a karbantartás-menedzsmentet is tartalmazza, a telediagnosztikával egyetemben.
mercedesbenzgle350dcoupe4m13Amennyiben valakinek ez nem elég, elárulom, hogy a GLE 350d Coupénak lóerőből, newtonméterből és a váltó fokozataiból is bőven több jutott, mint egy átlagos autónak. A 3 literes, V6-os turbódízelmotor 258 lóerős, maximális nyomatéka 620 Nm, mindez 9 fokozatú (9G-TRONIC) automata váltón keresztül jut el a négy kerékhez. Mesés finomsággal, mesés dinamikával, bármiféle erőlködés vagy oda nem illő zavaró tényező nélkül. Ja, mégis van ilyen, a szemre tetszetős fakormányt simán kidobnám a GLE Coupéból, a másik megoldás a kesztyűs kéz lehetne. Visszatérve a menetteljesítményekhez; a jelentős méretekhez és tömeghez képest könnyed viselkedés számszerűsíthető is: a gyári adatok alapján 7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 226 km/h.
mercedesbenzgle350dcoupe4m23Esetében már nem az a kérdés, hogy mit bír a motor vagy a váltó, hanem az, hogy mit bír, mit tud a sofőr... meg a futómű aktuális beállítása. A középkonzolon található Dynamic Select kontrollerrel ugyanis megválaszthatjuk az GLE Coupé karakterét, így a motor, a sebességváltó, a futómű és a kormánymű karakterisztikáját. S bizony, az alap – Comfort – állásban a futómű alig érezhetően, finoman ring, vagyis az alapvetően a kényelmes, hosszú távú utazásokat preferálja. „Sport" üzemmódban aztán maradéktalanul stabillá válik a futómű, mindamellett, hogy a váltó és a kormány is „beélesedik". Van még Individual és téli, Csúszós út üzemmód is, ahogy futóműből is többfajta – AGILITY CONTROL és AMG - közül választhat a tulajdonos. Sőt, ACTIVE CURVE SYSTEM is rendelhető hozzá. A fogyasztás erősen lábfüggő, nálunk 6 és 14 liter között mozgott, ám a 93 literes tankkal így sem kell gyakran kúthoz állni.
mercedesbenzgle350dcoupe4m39Tuti, hogy sok minden kimaradt a tesztből, nem beszéltem például még a helykínálatról és a csomagtartóról sem. Az utastérben ugyan öten simán elférnek, de az ülések formázása miatt csak négynek komfortos igazán. A poggyásztér kapacitása pedig alaphelyzetben 650 literes, nem tudom, hogy ez mennyit számít a GLE Coupé megvásárlásakor. Ahogy az ECO kijelzőt és az azon megjelenő, indulás óta számolt, megtehető plusz kilométerek számát sem érzem túl hasznosnak. Ám sosem lehet tudni, kinek, miért álomautó a stuttgarti Mercedes X6-os. Nekem csak a nevével van bajom!

Pin It