Subaru Forester 2.0 BD Sport Lineartronic - Bulldog

Szép egy bulldog? Maximum a gazdáinak! Akik aztán természetesen ódákat zengenek kedvencükről, garantáltan nincs nála jobb kutya az egész földkerekségen. Körülbelül így rajonganak a Subaru Forester tulajdonosai is az autójukért. Kipróbáltunk egyet a legújabbak közül – dízel boxerrel -, hogy megértsük a lelkesedésüket.

subaruforester20boxerdsportlinearctronic04Bulldog is, boxer is, szép kis állatmese sülhet még ki ebből! Különben nem csak azért jutott eszembe a nemes angol kutyafajta a Foresterről, mert hasonlóan elfogult tulajdonos- és rajongókörük van, hanem azért is, mert hasonlítanak egymásra: bizonyos szögekből a Forester „pofája" is olyan, mintha előreharapna. Ugyanakkor az első lökhárító függőleges légbeömlő-nyílásairól a Predator jutott az eszembe: a földönkívüli harcos leveszi a maszkját, s a Subaru Forester tűnik fel alóla; szóval, ami a lényeg, hogy biztosan nem a földkerekség legszebb autója ez a japán SUV. Viszont tagadhatatlanul karakteres, nem olvad be a tömegbe, s az is valószínű, hogy ennél sokkal rondább külsőért is képesek lennének lelkesedni a Subaru-fanok, csak mert Subaru, csak mert boxer, csak mert szimmetrikus összkerék-hajtással hajt. A többi meg nem számít, amúgy is a szépség relatív, a fenti – szubjektív – véleményem pedig egy a sok milliárd közül.
subaruforester20boxerdsportlinearctronic15Nem is rúgózóm tovább a témán, mindenki el tudja dönteni, hogy tetszik-e vagy sem a Sport csomagos, hófehér Forester, inkább beszállok, s mivel onnan nem látszik a külső, a belső értékek minden eddigi kritikát felülírhatnak. Lásd a FIAT Multiplát: az olasz egyterű „érdekes" formája nagyszerű üléskoncepciót és majdhogynem páratlan utazási komfortot kínál a saját szegmensében. De ez egy Subaru, s miként az közismert, a japánok leginkább abban voltak zseniálisak, hogy a megbízható technika köré felettébb ergonomikus, egyszersmind végtelenül érzelemmentes és unalmas körítést „csapjanak". Ehhez képest a Subaru kabinja abszolút pozitív meglepetés. (Ennyit az előítéleteimről.)
subaruforester20boxerdsportlinearctronic42Persze, a tesztautó egy fullos felszereltségű, bőrrel, érintőképernyővel és minden egyéb földi jóval felszerelt példány, de akkor is! Nyugodtan elfelejthetjük az olyan jelzőket és frázisokat a Forester kapcsán, mint a sivár vagy fantáziátlan belső dizájn; nem elég, hogy az összes részlet ismét a helyére került, még jól is néznek ki azok. Külön dicséretet érdemel a modern infotainment berendezés becsomagolása, nemcsak pofonegyszerűen használható, de kifejezetten esztétikus is. A legfontosabb funkciók külön gombot vagy tekerőt kaptak, márpedig az amerikai igényekre szabott, 7 colos érintőképernyős Starlink rendszer európai szemmel is sokat tud. Nagyon! Ráadásul az okostelefonos, tolatókamerás, navigációs és egyéb funkciói mellett egy Harman/Kardon hifit is vezérel, ezért újabb pluszpontok járnak a „belsőépítészeknek".
subaruforester20boxerdsportlinearctronic34Emellett a hajtáslánc állapotát is képes megjeleníteni, ám a szimmetrikus összkerék-hajtás és az X-Mode vezérlés rejtelmeire később visszatérünk. Érdekes viszont, hogy a külön „tekerőkkel" állítható klíma adatai a középkonzol tetején trónoló multifunkciós kijelzőről olvashatók le, mintegy jelezve, hogy a Forester nem teljesen új, csak alaposan felfrissítették az új modellévre. A műszerfal felépítése teljesen logikus, előtte multifunkciós, háromküllős és sportosan kis átmérőjű bőrkormányt markolhatunk.
subaruforester20boxerdsportlinearctronic52Ahogy már korábban írtam, a magas pozíciójú ülések kárpitozása szintén bőr, ezt az opciót legszívesebben kihagytam volna a Foresterből, mivel a csekély oldaltartás miatt nem túl praktikus. Meg egyébként sem. A helykínálatot ellenben nem érheti panasz, elöl-hátul bőséges az utasok rendelkezésére álló tér, üvegtetővel is. A hátsó sorban vannak ISOFIX rögzítési pontok, ajtózsebek, rekeszek a középső kartámaszokban, a csomagtartó kapacitása alaphelyzetben 505 liter. Az 1577 dm3-esre bővíthető raktér ajtaja ráadásul motoros, sőt, a nyitási magasság is állítható. Így elkerülhető, hogy alacsony belmagasságú garázsban sérüljön a csomagtér-fedél. A kényelmi és biztonsági felszereltség minden igényt kielégít, amerikait, európait egyaránt, részletek iránt érdeklődjön a Subaru saját honlapján!
subaruforester20boxerdsportlinearctronic48Most, hogy ilyen gyorsan túlestünk az opciós lista tanulmányozásán, következzen egy sokkal érdekesebb fejezet, méghozzá a hajtásláncé. Szimmetrikus összkerék-hajtás, boxer-dízelmotor, fokozatmentes Lineartronic váltómű és X Mode vezérlés, szóval lesz miről beszélnünk az alábbiakban, a Forester ugyanis kicsit sem átlagautó. A boxer elrendezésnek a dízelmotor esetében ugyanazok az előnyei, mint egy benzines erőműnél, vagyis a 180 fokos hengerszögnek köszönhetően alacsonyabbra kerülhet a jármű tömegközéppontja, és mivel a dugattyúk pont egymással szemben mozognak, a vibráció is kisebb. Ezzel szemben a hangja semmivel sem jobb az átlagosnál, legalábbis hidegen erősen kerreg, hogy aztán bemelegedve fokozatosan elhalkuljon, s már csak finom duruzsolással adjon hírt magáról.
subaruforester20boxerdsportlinearctronic38A 2 literes – 1998 cm3 – aggregát maximális teljesítménye és csúcsnyomatéka sem rí ki a tömegből, de a 147 lóerő és a már 1600-as fordulaton ébredő 350 Nm a legtöbb forgalmi helyzetben elegendő. Gyári adatok szerint 9,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 188 km/h. Kulturáltságára jellemző egyébként, hogy csak a teszt végén derült ki, hogy az automata váltó fokozatmentes, márpedig ez nagy dicséret motorra és váltóra nézve egyaránt. Alapra ugye egy épeszű vásárló messziről elkerüli a CVT-egységeket, de ha már CVT, akkor legyen olyan a hangolása, mint a Foresteré. Jó párost alkotnak a dízel boxerrel, s akár a kormány mögötti fülekkel is kapcsolgathatjuk az előre kalibrált „fokozatokat".
subaruforester20boxerdsportlinearctronic05Nyár és jó idő lévén nem volt szükségünk a szimmetrikus összkerék-hajtásra, mindenesetre jó tudni, hogy a rendszer mind a négy kereket állandóan hajtja, s az aktív nyomatékelosztás folyamatosan szabályozza az első és hátsó tengelyek közti Nm-mennyiséget. Terepen sem szükséges túl sokat gépészkednie a pilótának, elég megnyomni az X-mode, valamint a mellette található gombot, és irány a világvége... A fentiekből már kitűnik, hogy a Forester képességei meghaladják a „sima" szabadidő-autókét, terepszögei – elöl és hátul 25 fok - által szintén többre hívatott, én mégis kihagytam vele a terepet. Inkább országúton "csapattam", azonban a szűk és sok helyen csapnivaló színvonalú Balaton-felvidéki utakon is feltűnt, hogy a Forester hazája elsősorban Észak-Amerika és a sztráda. Ott, ahol kellően szélesek az utak, ahol a kényelem számít, első osztályúan teljesít a dízel Subaru. A száguldást meg a 250 lóerős változatra hagyja...
Ennek ellenére – megrögzött tacskó-rajongóként - valószínűleg soha nem leszek bulldog tulajdonos. És Forestert sem vennék, annak ellenére, hogy elismerem előnyeit. Mert házon belül van egy nagyon erős és újabb ellenfele, a hasonló kvalitásokkal bíró Outback. Hamarosan azzal térünk vissza!

Pin It