Renault Budapest - Ezeket a modelleket várhatjuk még idén

Gyakorlatilag nem könnyű egy olyan autógyártónak fenntartania a vásárlók figyelmét, amely olyan fiatal modellpalettával rendelkezik, mint a Renault. Hiszen nincs olyan modelljük, amelynek váltása vagy ráncfelvarrása ne történt volna meg az elmúlt évben, vagy történik meg még idén.

Van egy nagyon jópofa Twingo a miniautó szegmensben, ami sajnos nagyon alul van értékelve a magyar piacon. A Clio viszont jelenleg a kategóriájának legjobb ajánlata - alig egy évvel a ráncfelvarrás után. A puttonyos verziója szintén remekül megállja a helyét, hiszen a magánvásárlók között legalább olyan népszerű, mint a flotta piacon.
Az alsó-középkategóriában nagyon jól mutat a Megane. Egy kicsit talán komolyabb, felnőttesebb lett, mint azt vártuk, mivel elég sok vonalát a nagybácsitól, azaz a Talismantól örökölte. Némi hiányérzetünk talán csak a Fluence kapcsán lehetne, hiszen szinte zajtalanul tűnt el a szalonokból. A számok alapján jóval drágább Grand Coupe (lánykori nevén: Ms Megane Szedán – ínyenceknek Limousine) azonban hozza a korábbi eladásokat, bár az utcaképen ez még nem nagyon látszik. A Talismant sem kell senkinek bemutatni, hiszen még a flottapiac is megszerette, ami hatalmas fegyvertény a mai piacon.
Ritka madárnak számít az új Espace a magyar utakon, hiszen a kategóriateremtő modell némileg át lett pozícionálva a mostani nemzedék esetében. Ennek köszönhetően az ára is elég magasra lett állítva, így viszont szinte ünnepszámba megy, ha találkozunk eggyel. Kisebb testvére, a Scenic sokkal sikeresebb nála hazánkban is, hiszen az új modell nemcsak remekül néz ki, hanem az ára is nagyon versenyképes a konkurenciához viszonyítva.
Maradtak a SUV-ok, melyek terén egyre jobban teljesít a Renault. A legkisebb Captur az idei év egyik újjá varázsolt Renault-ja. Jót tett neki a vérfrissítés, ráadásul már Initiale Paris felszereltségi szinttel is elérhető lesz, vagyis egy valódi kis ékszerdobozt vásárolhatunk magunknak. Az új kiadás valószínűleg már a nyáron elérhető lesz a szalonokban. Szinte vele egyidőben érkezik az új Koleos. A korábbi verzió egy átemblémázott Samsung modell volt, azonban az új verziónál már a Renault tervezés dominált. Ez a modell vonalain jól látszik is.
renaulttriplex04aA nyár második felének, illetve a kora ősz egyik nagy durranása lehet, hogy végre itthon is elindul a Renault elektromos offenzívája. Eső körben a Zoe és az elektromos Kangoo érkezik meg a kereskedésekbe. Az év végén pedig valószínűleg a Master teherautó (kategóriájában elsőként) is elérhető lesz elektromos meghajtással. A Zoe egyébként háromféle akku-pakkal lesz majd megvásárolható. Az állami támogatást igénybe véve a legkisebb teljesítményű akksival (még ez is képes 200 kilométer megtételére egyetlen töltéssel) 7 millió forint körül alakulhat majd az ára (ezt még egyelőre ne vegyük készpénznek). A legnagyobb kapacitással bíró akkumulátorral szerelt Zoe pedig elvileg képes lesz 400 kilométer megtételére - egy töltéssel. Sajnos, a sokkal kedvezőbb árhoz szükséges banki háttér hiánya miatt itthon nem lesz elérhető az akkumulátorokra vonatkozó bérleti rendszer. Ami annyit takar(na), hogy egy kisautó áráért vehettük volna meg a Zoe-t, és havonta fizettünk volna egy kisebb összeget az akkumulátorért, ezáltal nem lenne akkora befektetés egyszerre egy elektromos autó megvásárlása. Reméljük, hogy a jövőben ez a szolgáltatás is elérhető lesz itthon. Az év utolsó negyedében befut az első Renault pick up is, az Alaskan. Itt sem kapunk zsákbamacskát, hiszen a Nissan Navara kissé átalakított verziója érkezik majd Renault jelvénnyel az "orrán".
renaulttriplex05aA 70. cannes-i filmfesztiválon debütált a Renault új, kilenc személyes TRAFICJA, a SpaceClass! A SpaceClass név az autó tágasságára és a kényelmére utal. Ez egy igazi prémium autó azon ügyfelek számára, akiknek elengedhetetlen az összes utas tökéletes kényelme (hotelek, taxisok, profi sofőrök), de természetesen azoknak a családoknak is ajánljuk, akiknek az átalakíthatóság és a hatalmas belsőtér a fontos. Az ülések variálhatók, a belső tér több mint 50 különböző módon alakítható, ami egyedülálló ebben a kategóriában. A Signature Pack változat a forgatható üléseivel pedig igazi mobilirodává változtatható, középen eltávolítható asztalocskával. Végül, de nem utolsósorban egy sportmodellről is essen szó: az év második felében (nálunk valószínűleg a jövő év elején) mutatkozik be az új Megane RS verziója. A 300 francia ló fantasztikus menetteljesítményeket garantál majd az új hot hatchnek. Az meg már csak hab a tortán, hogy a végéhez ér a Renault-szalonok átalakítása is. Immár egy sokkal szebb és rendezettebb környezetben tudják fogadni a kereskedők a vásárlókat, ráadásul az új sztenderdeknek köszönhetően bármely modell kipróbálható a Renault szalonban. Vagyis a Renault-nak az idei éve sem lesz unalmas!

 

 

Pin It